-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 13 uren, 29 minuten geleden
dankjewel Robbert
-
Frans17 posted a new topic "bloemig" – 14 uren, 11 minuten geleden
Beste collega’s Vertrekkende van een basisalcohol, kan je na een spirit run, een bloemige geur/smaak bekomen? Bij bier heb ik het geproefd maar nog niet in een gin bijv. Er bestaan wel kruidendrankjes zoals Beerenburger, maar ik vermoed dat de… Meer lezen»
-
Frans17 posted a new topic "Kruidenmandje alambic" – 2 maanden, 1 week geleden
Beste medestokers, kan je verse producten in het kruidenmandje van de T500, naast de gedroogde kruiden, stoppen of moet je ze macereren, bij een spirit run voor een gin?
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 3 maanden geleden
@odevie dankjewel bedoeling is om gin te stoken na de ruwstook
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo dankjewel
-
Frans17 posted a new topic "van temperatuur naar percentage" – 3 maanden, 1 week geleden
Goeiedag collega’s, Ik moet nog aan mijn eerste ruwstook met grainfather+dome beginnen, maar probeer mij droogzwemmend voor te bereiden. Waarom en op welk moment schakelt men bij het stoken over van temperatuur naar (welk?) percentage (wat betekent dat percentage juist?)…. Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert bedankt, hier ben ik een tijdje mee zoet
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo dankjewel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden, 1 week geleden
@marcel1966 bedankt voor het model voor mijn nieuw brouwsel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo ok, maar nu nog gist toevoegen daarvoor is het te laat denk ik. Ik heb 4 gr citroenzuur gebruikt, 10 gr gistvoeding amonium diphosphaat
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 3 maanden, 1 week geleden
@alchemist dankjewel het is effe wennen aan dit forum volgende keer kijk ik naar de datum
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert dankjewel, ok ik wacht op m’n ph meter vanavond, misschien kan ik alsnog de gist reanimeren
-
Frans17 vind forumbericht "PH stabilizer" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden, 1 week geleden
@alchemist bedankt voor je reactie: 5,5 kg suiker opgelost na het citroenzuur, in 3l water tegen de kook aan, daarna laten afkoelen, 125 gr verse bakkersgist opgewekt met 0,5 l water en een paar schepjes van het suikerwater, het mengsel… Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 3 maanden, 1 week geleden
@capo70 hi, graag de pdf’s aub, [email protected],
bedankt
Frans -
Frans17 antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 3 maanden, 1 week geleden
bedoel je de samenstelling van het mengsel en de t° tijdens vergisting
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden, 1 week geleden
goeiemorgen iedereen, Ik ben een bleu. Mijn eerste suikeroplossing (volgens het stookboekje) heeft na 3 dagen nog niet gebubbeld. Volgens mijn collega is de ph te laag, ik wacht nog op een ph meter, maar kan ik baksoda toevoegen en… Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 5 maanden, 1 week geleden
@capo70 hi, graag de compleat distiller aub, ik ben een nog groentje [email protected]