-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@frans17 wat voor zure geur ? Is het als schraal zuur bier of echt een azijn geur ? Schraal zuur bier kun je gewoon verwerken. Is het Azijn steek dan zal je eerst moeten neutraliseren van azijn geur . Let… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen: Bert" – 4 maanden, 3 weken geleden
Welkom hier! Veel stook, lees en deel plezier. Welke grainfather heb je?
De meeste grainfathers kun je met enkele koppelingen voorzien van een t500 reflux kolom en kun je recht toe, rechtaan, alcohol stoken. -
rinus55 vind forumbericht "groeps foto" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
DeadlyW1re antwoordde op het onderwerp "T500 te koop + extra spiraal packing" – 4 maanden, 3 weken geleden
Hallo,
Ik mag (nog) geen pb sturen aangezien ik een nieuw lid ben, maar heb wel interesse in het geheel.
Groet, Frank -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Willy" – 4 maanden, 3 weken geleden
@willy00
welkom op dit leuke Forum
cheers alvast 🥃😎 -
@ndré vind forumbericht "Willy" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
@frans17 dat heb je goed gedaan alle suikers zijn omgezet in alcohol en dan blijft zuur over zullen we maar zeggen. Menig brouwer zal jaloers zijn. Stoken die boel. Wat heb je voor ketel, met een kolom maak je hier… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
Beste Frans,
Een uitgegiste wort ruikt doorgaans zurig. Zolang het niet fout ruikt, zoals beschimmeld oid, en er niet raar uitziet, dan gaan overhalen. Je hebt een potentieel alcohol gehalte van een kleine 6% -
Frans17 posted a new topic "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden
Beste Collega’s,
Een batch gemaakt op basis van gerstemout, droge bakkersgist, constante temperatuur rond 24-25°. Na ongeveer 21 dagen, vat opengemaakt en het ruikt heel zuur. SG begin was 1,045 en einde 1,000. Is dit goedje volgens jullie nog stookbaar?
dank
Frans -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser waarom wachten tot de zomer? Robbert gaat uit van een temperatuur van rond de 15-16 graden en ik hou zelf 13 graden aan, en dat val niet mee in de zomer.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 een suiker stookwijn kan bijna niet mislukken en is prima voor een bubbelplaatkolom want je stook niet op smaak maar neutraal.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo het zit niet mee met de stookwijn maken, had met graan gemaakt maar dat is mislukt, nu maar een simpele suikwash gemaakt die volgend weekend klaar is, kan ik eindelijk de nieuwe kolom testen:)
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert Als 5 niet te veel is, zou ik ook graag een keer mee willen kijken/stoken/proeven
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 als je maar paar,% azijnzuur gebruikt heeft mout daar geen last van . Je bevochtigd ook eerst mout en daarna doek erover. En niet door Doeken heen . Je kunt ook bestellen bij die molens en bij pars en… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser Bijvoorbeeld. In mijn buurt zijn er wel een paar telers van graan. Bij jou vast ook wel, want het is wel in de mode. In de tussentijd kun je natuurlijk wat oefenen met tarwe of rogge of zo. Vooral… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert Goede tips, maar een beetje ver weg. Ik had een paar zakken van Botte Boer van het andere forum.
Die tip van spoelen met azijn is ook wel mooi, maar wordt de mout dan niet te zuur? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 graan handel Pars sint Jacobiparochie, Molen de vrijheid en de walvisch in Schiedam en de zwaluw Burdaard zijn een paar adressen waar je prima graan kunt verkrijgen dat perfect bruikbaar is . De Schiedamse molens leveren ook aan de… Meer lezen»
-
Jagdhornblaser antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 dank voor de uitkomst, komende zomer maar eens kijken naar een oogst naar gerst met kaf
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Willy" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 merci🙂
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser Ik heb gerst kunnen scoren die niet van het kaf ontdaan was. Van iemand die het weer gekregen had van een proefstation, waar de kiemkracht getest werd. Gerst die je bij de molen of de natuurwinkel koopt is altijd… Meer lezen»
- Meer laden