-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 4 maanden, 2 weken geleden
@tom182 calcium sulfaat verhoogt zuurtegraad dus ph gaat omlaag. Calcium carbonate verlaagt zuurtegraad en dus gaat ph waarde omhoog. Voor maischen kun je kraan water gebruiken . Gemiddelde ph in Nederland zit rond de 7 . Als je wel water… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 4 maanden, 2 weken geleden
@ron64 hallo , welkom. Voor schone alcohol gebruik je een kolom still , voor volle smaken een alembiek , potstill , Alquitara voor cognac een charantaise. Whiskey een whiskey still Veel dranken vragen verschillende soorten destilleer apparaten . Er is… Meer lezen»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Hallo Allemaal:)" – 4 maanden, 2 weken geleden
@ron64
welkom op dit leuke en leerzame forum
Cheers alvast,
Groet, @ndré 🥃😎 -
@ndré vind forumbericht ")" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Ron64 posted a new topic "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 4 maanden, 2 weken geleden
Wat is nu de beste stookketel om mee te beginnen?
Stel ik wil schone alcohol , rum, fruit mix en cognac stoken..
Welke ketel kan ik het beste aanschaffen en waarom?
MvG Ronald -
Ron64 posted a new topic "Hallo Allemaal:)" – 4 maanden, 2 weken geleden
Hi Luitjes, Bij deze iedereen een geweldige feestdagen. Mijn naam is Ronald en ik ben hier omdat ik mijn hobby, bier en wijn maken, wil uitbreiden met distileren van mijn brousels. Ik hoop hier nog een hoop te leren van… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@skoelie Die werkte bij mij ook prima.
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
Ik heb goede ervaringen met Paul’s Thirsty Thistle zonder toevoeging van een diastatische mout, ik zit probleemloos op een sg = 1060. Zie ook de recepten van Alchemist met heavy peated mout (‘Het moge dan geen single malt whisky heten… Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 4 maanden, 2 weken geleden
Mooie uitleg, heel leerzaam! Wat ik me wel afvroeg, ik lees een aantal keer dat calcium sulfaat moet worden toegevoegd als de ph waarde te hoog is, maar dat is een base toch? Dan wordt de ph nog hoger, of… Meer lezen»
-
Harryd1969 vind forumbericht "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert dat is ideaal en ben ik gezond jaloers op.
Hier heb je na 1 meter al water en dat is gewoon waardeloos, is niet anders. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 bij mij zit onderhuis een oude kelder waar vroeger de kolen en aardappelen in hebben gelegen. Altijd vrij constant in temperatuur en ook luchtvochtigheid. Zelden komt temperatuur daar boven de 12 graden en vriest er ook nooit. En luchtvochtigheid… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert Ooit ga ik ook met vaatjes werken en daar maak ik onder het huis een kelder voor alleen weet ik nog niet hoe in het vocht gehalte moet regelen, erg vochtig de grond hier
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 2 weken geleden
@ronaldo
Eerst zul je de sap van de pruimen moeten vergisten voordat je deze gaat destilleren,
er is hierover veel te vinden op het forum
groet, @ndré 🥃😎 -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
dank, Robbert!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 het is niet goed zichtbaar op foto maar het percentage is 42 % . Dus 8 % verlies in ruim 4 jaar sinds het in vat is gekomen . Dat is met kleinere vaatjes vrij normaal. Om deze reden… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 4 maanden, 2 weken geleden
@ronaldo welkom en veel lees en stookplezier
de kerstman heeft het begrepen:) -
Murmillo vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 4 maanden, 2 weken geleden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert is bijna 10% vermindering gangbaar of normaal in een vaatje?
- Meer laden