-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner en dat is persoonlijke voorkeur en dat is voor iedereen anders. Dus ook keuze wel of niet mee werken ieders eigen keuze. De een vind iets geweldig de ander vind het niets . En wie heeft gelijk ??
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner Hmmm … The Swaen is wel de moutfabriek van Grolsch …
Hoor trouwens wel goede verhalen over Dingemans van bijv. Kalkwijck, de lokale “Single Estate Distillery” in Vroomshoop
‘ns kijken wat hun assortiment is -
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Kwa mout zou ik swean overslaan, heb er zelf niet mee gedestilleerd maar 2x bier mee gebrouwen en dat was dunnetjes vergeleken met bijvoorbeeld Dingemans.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@tom182 welkom. Volgens mij begin je het al aardig te snappen. Ik zou ook met een 15l beginnen en een paar keer de striprun doen, en dan alles bij elkaar voor de spiritrun. Bier zou ik niet proberen kan alleen… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 5 maanden, 3 weken geleden
-
Skoelie vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Skoelie vind forumbericht "Highlands – Dalwhinnie" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@skoelie Amerikaanse eiken hoeft niet op wijn of drank hebben gestaan even met water spoelen en toevoegen . Je keuze is de goede richting.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@skoelie voor jou doelstellingen prima begin . Het aandeel caramel ongeveer 1/3 is prima. Dalwhinni achtige whiskey is niet erg complex Je gebruikt alleen gerts de 52 -55 gr kun je vrij korte houden . 10 min is al ruim… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Voor het rijpen wil ik naturel europees eiken chips verzadigen met Olorosso sherry en laten drogen. Voor de 2e lagering wil ik medium toasted amerikaans eiken chips gebruiken, ik weet echter nog niet of en waarmee ik die zal verzadigen…. Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@robbert Bedankt voor je reactie! Precies; wat je verliest krijg je niet meer terug. Beter alles in de alambiek dan bijvoorbeeld. Zou jij in mijn geval dan eerder voor een 15 liter gaan? (30 liter beslag zou je dan in… Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Heren, bedankt voor de input 👍 Aangezien bij gebrek aan ervaring het aantal variabelen bij zelf mouten en eesten in mijn geval onnodig groot wordt, baseer ik mijn recept toch op in de handel verkrijgbare mout. Mijn voorlopige keuze is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
@tom182 Hallo. Ik zie dat je nog voor een keuze zit. Voor whiskey zou ik adviseren noet een te klein toestel . Immers voor whiskey gebruik je nogal ruim beslag. Voor 5 liter whiskey eindproduct heb je ongeveer 60 liter… Meer lezen»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
Welkom en succes alvast!
-
tom182 posted a new topic "Enthousiast geworden" – 5 maanden, 3 weken geleden
Dag allemaal, Al langer ben ik vrij grote fan van (het drinken van) whisky en rum. Een tijdje terug ben ik tijdens een tripje naar Schotland in de Singleton distillery geweest en onlangs hier lokaal nog bij een tweetal destilleerderijen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner je noemt allemaal mouterijen maar ik maak zelf. Dan heb ik exact wat ik nodig heb en hoef ik niet eerst vanalles te gaan proberen. Kan zijn dat de Soja geen oloroso heeft. Maar ze rijpen absoluut op meerdere… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Weet vrij zeker dat de 15 geen oloroso rijping heeft gehad. En over suiker of essence word hier ook niet gesproken. Mouterijen als Weyerman, fawcett, Dingemans, Crisp maken gewoon hele mouten. Ik heb deze ook veel gebruikt voor bier brouwen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
@brenner ik denk eerder dat het de onbekendheid is met mouten en eersten. De laatste 25 jaar gebruiken de thuis destillateurs voor alles suiker alcohol en maar mengen en roeren. Gewoon potje essence erdoor. Dalwhinni gebruikt oloroso sherry vaten en… Meer lezen»
-
Brenner antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 3 weken geleden
Zelf mouten is een prachtig iets en wat denk ik veel stokers helaas niet lukt kwa tijd en ruimte. Maar de commerciële mouten zijn wat mij betreft prima kwaliteit. Vienna mout iets hogere temperatuur gedroogd en iets langer dan pils… Meer lezen»
-
Skoelie vind forumbericht "Gevraagd: koperen alambiek met condensor voor de T500" – leuk 5 maanden, 3 weken geleden
- Meer laden