Meldingen
Alles wissen

Bokbier.

Pagina 4 / 4

Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Geen brouwsoftware, maar beide bieren, (S-189 en W-34/70) geven hetzelfde effect, Zoet genoeg bij het bottelen (geflest), maar de gist heeft dit verder weggewerkt. De Phoenix 8-12% , had ik , als ik Kunze eerder had beginnen lezen, maar een 15 minuten kooktijd gegeven. Heb de Fuggle en Opal, ook daarom in voorraad genomen. Kortweg operatie gelukt, patiënt kan beter naar mijn smaakgevoel. Zal hem overigens ook eens aan wat kennissen "voeren", diegene die wel van dit soort bier houden.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Misschien ga je ooit ook wel wat hoppigere bieren waarderen. Ik houd wel van hoppig maar veel IPA's zijn naar mijn mening te ver doorgeschoten, daar proef je door de hop het bier niet meer. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik zou ook wel bier willen maken maar het probleem is dat ik dan min.1000 ltr.moet maken,per mnd.de Aldie heeft het al moeilijk met mij,was al op het nieuws dat de grondstoffen voor bier brouwen en het bier weer duurder word,kunnen mij niet bijhouden.?

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris, je kunt ook met kleine hoeveelheden beginnen en de rest aanvullen met Maaskantjes 😉

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja jij hebt goed praten als ik dan in het weekeinde werk dan dansen de muizen op tafel en ik heb geen kluis waar 25 ltr.bier in kan.ik werken en die zuipen,ik ben veel slimmer ik zorg er voor dat op vrijdag het bier op is ga zat.werken en als ik thuis kom hebben ze bier gekocht.vroeger was dat anders om dan zorgde ik dat er op vrijdag bier was en dan kon ik op zat.avond de lege flessen opruimen.?

Beantwoorden
Berichten: 212
 Rob
(@rob)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

William, ik heb ook wel eens een mislukt biertje. Maar dat spoel ik dan niet door de gootsteen, zoveel moeite voor niets, maar stook het. Als het alcohol percentage aan de lage kant is, kan je er eerst nog suiker bijgooien. Gewoon een heel kratje in een gistfles, suiker erbij, waterslot erop. Door de aanwezige gist, komt gisting meestal vanzelf weer op gang. Prima basis voor bijvoorbeeld likeur of kruidenbitter.

Beantwoorden
Berichten: 1677
Topic starter
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb me aan mijn principe gehouden, alleen mijn partner en ik drinken mijn brouwsels. Heb een 14 dagen geleden, een borrelglas zoete rum in een bierglas gedaan, mijn eigen brouwsel erop, mannen , we have a winner. Was het even vergeten, "When you can't fix it with ducktape, you can't fix it." And so with Rum. (vandaar ook mijn interesse voor het rietsuikerproject van dit jaar.) 

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?