Meldingen
Alles wissen

Alcotec 48 turbo yeast : AFDEKKEN, MAAR GEEN WATERSLOT PLAATSEN ???

Pagina 4 / 4

Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ach Chris jij raakt ook nooit jou wilde haren kwijt . ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Een vos verliest zijn haren(ben kaal) maar niet zijn streken.zit lekker die vd.druiven te proeven op eiken en walnoten doppen,moet wel veel proeven,worden volgens mij twee flessen tja Adriana helpt mee keuren.als je het doet dan goed,ongeveer 80 flessen,als we ze met rust laten.???leven is hard voor de lever,heb een reserve gevraagd aan Sint en de Kerstman

Beantwoorden
Berichten: 65
(@elflitso)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Is ook zo Chris, en de ouderwetse methode heeft zeker nostalgie. Maar ik kom uit de procesindustrie dus vind ik het ook leuk alle stappen te kunnen volgen met metertjes en dergelijke. Je lucifer uitleg snap ik helemaal. Immers Co2 dooft vuur. Dat kan ook gewoon met een gasfornuisaansteker hoor. Minder kans om je vingers te verbranden aan die lucifer! :-)))) Nog een tip voor jou, je kunt ook gewoon een lepel met stook aansteken. Hoe langer deze blijft branden hoe hoger je stook.

Beantwoorden
Berichten: 65
(@elflitso)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Toppie!

Beantwoorden
Berichten: 65
(@elflitso)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedankt voor je uitgebreide uitleg Robbert! Maar gebruik van sulfiet is niet echt mijn ding. Klopt bentoniet alleen werkt niet optimaal en krijg je inderdaad nog een verstoorde rest gist. In combi met gelatine heb ik het nog niet geprobeerd. Dat komt komende dagen wel. πŸ˜‰

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9972
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ik snap dat sulfiet niet gelijk jou ding is .
Sulfiet wordt wel al paar eeuwen gebruikt in wijn en likeur bereiding .
Ook om nagisting in flessen van wijn en bieren te stoppen.
Alleen vroeger ging het minder gedoseerd dan nu .
Maar dat is allen in eind product .
wanneer je een stookwijn ermee behandeld blijft het ook daarin achter . Je vind het niet terug in jou product na distilleren .
Sulfiet stop resoluut het gisten en .
verbind zich met rest suikers en de aldehyden dus verdampt niet .
Gelatine om gisten te stoppen verwacht daar niet veel van . Gelatine is op diverse manieren vervaardigd meest dierlijk bijproduct maar soms ook starch in aanwezig .
Dat zou zelfs kunnen werken als voeding .

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat laatste lijkt me pure alcoholmisbruik. Weet je wat je ook kan doen, een exrra ton kopen en deze minstens een week langer laten staan. Zie aan aan de geklaarde stookwijn wel of hij klaar is. Kost het helemaal niks zelfs geen lucifer.Β 

Beantwoorden
Berichten: 65
(@elflitso)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Immers nu maanden meer ervaring en perfecte resultaten. Gistkast (werkende koelkast of vriezer). Voor de heat een infrarood lamp 100 (4 euro bij de kringloop) en een inkbird of een stc1000 het proces 2 weken op een gemiddelde van 22 graden laten bewaken. Gewoon alles met waterslot of een slang naar een fles met water naast je vat mocht het waterslot i.v.m. hoogte niet passen.

Beantwoorden
Berichten: 65
(@elflitso)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mmm na enige ervaring, 9kg suiker koken met 5 liter water en citroenzuur, rest van het water toevoegen, gist toevoegen bij 22 graden, goed mixen, dan gecontroleerd koelen en verwarmen op gemiddeld 22 graden (is echt een must), enΒ  drie weken laten staan. Gewoon van begin af aan met waterslot of slang in een fles water of zo. Na 3 weken een kraak heldere stookwijn met een goede opbrengst!

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?