Meldingen
Alles wissen

Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70

Pagina 3 / 6

Berichten: 344
Topic starter
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kan ik deze gist opmaken in mijn whisky mash?
Ik kan de fermentis M1 wel kopen maar ik heb can deze nog 400 gram.
Of beter voor een echte whisky gist gaan?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De C70 is een goed presterend algemeen gist .
De M1 is een top gist voor whiskey's maar de C70 prima alternatief .
Kun je gerust opmaken .
C70 als algemeen gist is sowieso vele malen beter dan b.v. die hobby gisten als alcotec en turbo geneuzel.

Beantwoorden
Berichten: 344
Topic starter
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Eerst 2 weken vakantie. Dan 20 ltr melasse verwerken. 10 ltr laat ik nog ff staan.
Dan ga ik whisky maken.

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik wil ook de C70 gist eens gaan proberen.

25 gram op 25 liter

6 kg suiker

bruine bonen als gistvoeding.

Citroenzuur ?!

Vraag 1Β  Hoeveel bonen moet ik koken voor de voeding?

Vraag 2Β  Ik lees dat je de suiker moet/kan inventeren ? Wat is dat precies ?

Vraag 3 Moet ik citroenzuur toevoegen ?

Hoop dat iemand mij kan helpen als newby is de stookwereld

Grtz Jan

Beantwoorden
Berichten: 124
(@figaro)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik doe het zo en bevalt prima, je kunt ook gewone suiker gebruiken.

  • 6 kilogram dextrose suiker
  • voedingszout hoeveelheid wat op de verpakking staat
  • 25 gram Fermentis C70
  • 5 liter heet water daarin de suiker oplossen
  • Aanvullen tot 25 liter wachten tot temp ongeveer 25 graden dan gist erbij en voedingszout
  • Citroenzuur een theelepel of twee erbij
Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dank je wel. Ik ga je volgen ? Hoe lang zou het duren ongeveer? bij 25 graden

Beantwoorden
Berichten: 124
(@figaro)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

bij mij heeft het wel dik 4 weken geduurd, maar is wel stukken beter en zachter dan met die turbo, die gebruik ik dus nooit meer.

Beantwoorden
Berichten: 124
(@figaro)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Goede tips πŸ™‚ ik ga het maken en bestellen ?
Eerst de Turbogist die al in de emmer staat verwerken. mijn eerste stook ? maar ik ga liever voir kwaliteit dan kwantiteit.
Dus de Fermentis c70 is mijn volgende stap .
Ok laat het nog wel weten.. ??

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

hier is de dextrose suiker niet zo duur 21,00 euro voor 25 kg

https://biggenopfok.nl/assortiment/zeugensupplementen-supplementen-voor-zeugen/dextrose-flushen-zeugen-flushing.html

Gaat per 250 kilo πŸ˜‰ is me net ietsie teveel ..haha

Beantwoorden
Berichten: 124
(@figaro)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

oh had ik niet gezien maar er zijn er wel waar je per 25kg kunt kopen

Β 

Beantwoorden
Berichten: 124
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Thanks πŸ™‚Β 

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik doe het zo en bevalt prima, je kunt ook gewone suiker gebruiken.

  • 6 kilogram dextrose suiker
  • voedingszout hoeveelheid wat op de verpakking staat
  • 25 gram Fermentis C70
  • 5 liter heet water daarin de suiker oplossen
  • Aanvullen tot 25 liter wachten tot temp ongeveer 25 graden dan gist erbij en voedingszout
  • Citroenzuur een theelepel of twee erbij

Ik heb de gist ondertussen binnen en wil ermee gaan starten πŸ™‚Β 

Op de verpakking staat geen hoeveelheid voedingszout aangegeven.. Hoeveel kan ik gebruiken bij 25 liter? Wat wel op de verpakking staat is dat het na openen nog 7 dagen houdbaar is? Dat hoop ik niet want 500 gram zijn 20 gistemmers πŸ˜‰ Dat gaat me niet lukken.hahaΒ 

Β 

Beantwoorden
Jandemann
Berichten: 166
(@jandemann)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Voedingszout weet ik al. Pfff zondagmorgen en ik was nog niet wakker. Stond op het pak van het voedingszout natuurlijk ? Maar hoe lang ik de gist kan bewaren op een koele donkere plek ...daar ben ik wel benieuwd naar.Β 

Beantwoorden
Pagina 3 / 6
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?