Meldingen
Alles wissen

Lalvin ec-1118 ervaringen

Pagina 2 / 2

Berichten: 85
Topic starter
(@crispi)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoera en met de kleur van vlierbessen zou dat echt lachen worden. Soit, deze wijn is in principe om om te bouwen naar Porto en dus wordt het alcoholgehalte toch verhoogd zodat een nieuwe gisting bijna uitgesloten is...Maar goed om te weten. Is mijn eerste wijnpoging...

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sg en pH meten is gewoon belangrijk .
dat hoort er standaard bij .
Sg bij sappen kan afwijken maar is altijd een redelijke indicatie !
JA EC kan hoog alcohol aan maar verstandig is het niet .
Er zal meer zuren geproduceerd worden als bijproduct door het gist wanneer ze in zeaardere omstandigheden werken .

En wat Rik zegt een fles openen of open vergisten zal niet gelijk zorgen voor besmettingen of door zuurstof vervuilen .
Als je maar niet roeren gaat of plonsen met toevoegen .

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?