bruggeman is een Saccharomyces cerevisiae dus Een bier / wijn gist .
daarom zeer breed te gebruiken bij diverse dranken .
Daarnaast kun je bruggeman een voedings bodem geven en daarmee een cultuur maken en heel lang bewaren en meermalen dus ervan gebruiken . ( dus stattler het kan nog goedkoper ?)
Super Jan!
Alles om onszelf nog meer handigheidjes en weetjes aan te leren om nog betere drankjes te maken!
Hoe maak je een simpele goede giststarter? Ik zit te twijfelen om aankomende keer een vloeibare gist te gebruiken. Enige tips?
Beter goed gepikt dan slecht beschreven.Β https://www.brouw-bier.nl/praktijk/stappen/giststarter.aspx
Β
Als het echt goedkoop moet kan je ook op wilde gist gaan jagen natuurlijk π
een wilde gist is voor verschillende dranken beneficiair maar wil je die als cultuur bewaren kost het ook een paar pakken meel .
Als je voornamelijk wat tijd wil investeren kun je 1 pakje bruggeman gebruiken als basis deze met meel en water onderhouden en voeden en hier 3 jaar van gebruiken . Deze simpele bakkersgist kun je ook versterken waardoor deze ook langer door gist ook bij lagere temperaturen .
Ga ik eens proberen π