Meldingen
Alles wissen

Nieuwe mogelijkheid? Gist topics op het forum?

Pagina 2 / 2

Robbert
Berichten: 9978
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

bruggeman is een Saccharomyces cerevisiae dus Een bier / wijn gist .
daarom zeer breed te gebruiken bij diverse dranken .
Daarnaast kun je bruggeman een voedings bodem geven en daarmee een cultuur maken en heel lang bewaren en meermalen dus ervan gebruiken . ( dus stattler het kan nog goedkoper ?)

Beantwoorden
Berichten: 318
Topic starter
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Super Jan!
Alles om onszelf nog meer handigheidjes en weetjes aan te leren om nog betere drankjes te maken!

Beantwoorden
Berichten: 318
Topic starter
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoe maak je een simpele goede giststarter? Ik zit te twijfelen om aankomende keer een vloeibare gist te gebruiken. Enige tips?

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beter goed gepikt dan slecht beschreven.Β  https://www.brouw-bier.nl/praktijk/stappen/giststarter.aspx

Β 

Beantwoorden
Berichten: 93
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Als het echt goedkoop moet kan je ook op wilde gist gaan jagen natuurlijk πŸ™‚

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9978
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

een wilde gist is voor verschillende dranken beneficiair maar wil je die als cultuur bewaren kost het ook een paar pakken meel .
Als je voornamelijk wat tijd wil investeren kun je 1 pakje bruggeman gebruiken als basis deze met meel en water onderhouden en voeden en hier 3 jaar van gebruiken . Deze simpele bakkersgist kun je ook versterken waardoor deze ook langer door gist ook bij lagere temperaturen .

Beantwoorden
Berichten: 93
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ga ik eens proberen πŸ™‚

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?