Meldingen
Alles wissen

Prestige Turbo Pure 48 uur

Pagina 2 / 8

Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zal volgende keer wat minder suiker gebruiken, dan heb je waarschijnlijk ook een beter resultaat. Zoals alle beginners wil je in het begin hard gaan ....

Beantwoorden
Berichten: 22
 Bass
(@bass)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dat bedoel ik dus , al die turbogisten geven bijsmaken , met wat voor ketel je dus ook stookt !
Turbo,s geven veel en snel resultaat maar vragen nabehandeling , filteren over kool !

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10610
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

In in begin 90 of zo kwam Dynamite gist de voorloper van al die gisten . Daarmee geëxperimenteerd . Door de jaren heen diverse anderen geprobeerd .
Ik vond resultaten niet bijzonder . kwam steeds weer terug op de gisten van vroeger waarmee ik ooit begon .
Daarom gebruik ik nu nog steeds , eigengemaakte gist , wilde gist of bakkersgist.
Als brouwsel goed is en ketel goed beheersbaar zijn al die na correcties niet nodig .
Spaart mij werk , ergernis en ik heb nu meer en sneller resultaat .

Beantwoorden
Berichten: 76
(@vodkaman)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zal de volgende keer eens bakkersgist proberen echter dan moet ik er ook minder suiker aan toevgen. Hoeveel gist heb ik nodig voor een Batch van 25 liter, hoeveel suiker maximaal en wat moet ik extra toevoegen als voeding ik heb ergens iets over tomaten puree gehoord mat dat bevat weer veel pectine dus ook weer veel giftige alcohol

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Vodkaman, Nee man hou op met wl dat gedoe. Koop een blauw zakje uit stookwinkel plus kool voor een paar euro. Gebruiksaanwijzing lezen en zo koel mogelijk vergisten. 

 

Ik zou zeggen 8 kilo en daarbij 21 liter water tot 25 graden stookwijn en rond de 20 graden omgevingstemperatuur laten vergisten. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Nog effen in stookwinkel gekeken, 5,95 gist en 2,69 voor de kool die je door de mash mengt en je hebt een topproduct. Jan schrijft nog erbij dat je klaringsmiddel nodig hebt, heb ik nooit gebruikt zeker niet in de winter. Uitgist is de ton in de winter binnen 24 uur geklaard maar laat het 2 dagen zijn. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10610
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

voor safe een helder alcohol te maken zonder bijproducten in een jerrycan van max 25 liter : 100 gr droge of 200 gr natte bakkersgist .
5 kilo suiker 15 gr citroenzuur . , 10 gr diamoniumfosfaat ( gistvoeding ) . 3a 4 eetlepels rijst of tarwe of spliterwten .
neem ongeveer 3 liter water . breng deze aan de kook . voeg hier de citroenzuur aan toe .
De rijst of erwten en los de suiker erin op al roerend . laat nu 15 min zo pruttelen . ( suiker worden omgezet in invert suiker.
Vul de jerrycan deels met water en giet de iets pan met suikers leeg erbij . als de temperatuur nu onder de 40 gr is kan de gist en gistvoeding erdoor . vul de kan af tot 25 liter .
afsluiten met waterslot of vochtige doek en nu laten staan Bij een temperatuur tussen 18 en 25 gr .
Tomatenpuree raad is af !
Het versmerigt en verkleurt ton , geeft extra foezels en vezel met smaak en daarnaast het verzuurt enorm de stookwijn door PH van de tomaten . een te hoge zuurgraad vertraagd of stopt gisten.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ga ik ook eens proberen als ik met pensioen ben. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10610
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

ja lummel jeugd heeft haast . ( maar is het nu echt zoveel sneller als je vanalles moet corrigeren )

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

ja lummel jeugd heeft haast . ( maar is het nu echt zoveel sneller als je vanalles moet corrigeren )

Ja want je hoeft nikt te corrigeren met turbo. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10610
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

als ik snel wil zet ik een ketel met grotere inhoud neer of paar ketels simultaan . . Ik haal uit 8 kilo suiker met de oude methode net zoveel alcohol als met die moderne chemische verreikte en bewerkte gisten . alleen de water oplossing volume is wat meer en een paar dagen langer gisten .
in 1 x overhalen 94 % . geen koolfilter of wat dan ook maar na werk nodig .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 10610
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

waarom lees ik dan hier zoveel vaker dat bijsmaak probleem lummel met al die turbo gebruikers ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb een keer turbo gist gebruikt,echt sneller gaat het niet en de opbrengst is het zelfde.ik hou mij aan bakkersgist of wild vergisten,vaak is de simpelste en oudst methode best goed.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

waarom lees ik dan hier zoveel vaker dat bijsmaak probleem lummel met al die turbo gebruikers ?

Omdat ze massaal voor 3,25 alcotec kopen in plaats 5,95 + 2,69 voor kool bij jan. Probeer dat eens en beoordeel turbo eens opnieuw. Hoe simpel kan het zijn 

Beantwoorden
Berichten: 6780
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden

Ik hoor dagelijks, mijnheer verkoopt u ook Alcotec, Double Snake, Dynamietgist etc want dat is goedkoper. En oh ja, hoe kom ik van die scherpe gistsmaak af? Die vraag krijg ik echt nooit van still Spirits gebruikers.

Beantwoorden
Pagina 2 / 8
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?