Meldingen
Alles wissen

Prestige Turbo Pure 48 uur

Pagina 3 / 8

Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En dan vergeet ik nog te  vertellen dat de droesemlaag onderin je vat amper 1 cm is. Probeer dat eens met bakkersgist ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee man dat is in orde. Met alcotec was ik vandaag niet eens aan likeur begonnen. Maar dit is een ouwe lullen forum en die zijn niet snel om te krijgen hahaha. 

 

Maar eerlijk is eerlijk we beginnen allemaal zo. Heb maar geduld er zijn werelden voor je te winnen. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ik heb diverse geprobeerd ook de turbo dubbel snake . .
Sorry ik maak liever zelf gist . makkelijker goedkoper en nooit problemen .
I.d.d. hoe simpel Kan het wezen .

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Is dat niet alcotec? Weet het niet zeker maar die mannen hebben een ander verdienmodel onderkant van de markt. Met een t500 ligt dat anders, al je die verkoopt dan moet je alles op orde hebben anders is je bedrijf kapot. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

met bakkers gist i.d.d. wat meer droesem maar iedere gist restanten moet je opruimen .
Maak eens zelf een gist uit water bladeren en fruit .
daarvan gebruik je alleen de gistende vloeistof .
Dan is de vuil laag van dode cellen nog minder .
Kost weinig en je hoeft niet naar aparte winkel .

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je hoeft niet naar een aparte winkel, klinkt als muziek, ik zie mezelf albhalf naakt, dartelen terwijl ik op zoek ben naar Eva en tegelijk bladeren om haar muts te bedekken zodat niemand die muts kan zien Wist hij veel dat hij Rémy was.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja die Still spirit heb ik trouwens ook geprobeerd .
Sorry !
Het is absoluut niet slecht maar ik vind absoluut zelf geen meerwaarde .
Het is alleen sneller in de keuken bij bereiding en scheelt volume in gistvat .

Ik zeg ook niet dat die gisten slecht zijn .

maar als ik al bijna 40 j met Gewone middelen ( die ook nog steeds door de professionele distilleerderijen worden gebruikt ) een altijd betrouwbaar goed werkend en goed resultaat verkrijg zie ik geen winst in die turbo gisten .
Vroeger in paar distilleerderijen geleerd hoe die gisten te maken en ermee te werken .
beetje routine en het werkt net zo snel in bereiding .

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als jij zo stellig bent dan zie ik maar 1 mogelijkheid. Stookforum bbq2019 en we leggen ze naast elkaar. 

 

Lijkt me verdomde gezellig overigens. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9979
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je bent ook welkom hier om in mijn keuken te kijken .
dat is een 2e mogelijkheid ?? .Kun je ook proeven , ruiken en zien wat ik verder gebruik , maak en hoe .

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kijk eens wat een mogelijkheden er allemaal liggen. Wacht maar tot we met 30000 op het forum zijn, proeven tot je een ons weegt, nooit geen oorlog meer behalve af een toe een paar blauwe ogen. We zijn toch geen wijven. 

Beantwoorden
Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat een discussie hier, ...
Net de SG bepaald en deze is nog 1,047. Komende van 1,079 vind ik er tot nu toe weinig ‘turbo’ aan. Het zal wel aan de temperatuur liggen. Aan dit tempo zal het stoken pas in 2019 kunnen ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wat een discussie hier, ... Net de SG bepaald en deze is nog 1,047. Komende van 1,079 vind ik er tot nu toe weinig ‘turbo’ aan. Het zal wel aan de temperatuur liggen. Aan dit tempo zal het stoken pas in 2019 kunnen ?

Das best sneu ja hahaha. Zet hem dan warmer bij de verwarming en gooi er een deken overheen.

 

Man ik heb wel eens een ton turbogist verzopen in te veel suiker. Het duurde en duurde maar. Gewoon 2 tonnen gepakt en de mash verdeeld en de andere helft water. Ging perfect was alleen duur want moest nu een keer extra stoken. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En over turbo dit geloven jullie helemaal niet, of juist wel ook dat staat ergens. Ik meen het rumforum. In ieder geval hebbik een keer een ton waar ook geen leven in zat met een mashtemp van 18 graden gewoon helemaal in de grainfather gegooid met gist en al en roerend opgewarmd naar 30 graden en toen weer terug de ton in. Waterslot snorde weer in notime. 

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik geloof je wel want ik heb deze warme zomer hetzelfde opgemerkt.
Water van 28-30 graden, suiker erbij en gist, het bubbelen start vrijwel direct.
Is ook veel sneller uit gegist tussen de 23 en de 26 graden gemiddeld.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

En volgens mijn we allebei wel eens een ton vergeten. Ik in ieder geval 2 tonnen gemaakt naast de verwarming gezet en deze vergeten aan te doen. Volgende dag was 2/3 eruit en lag op de grond zo dik als behangplaksel. Alle begin is moeilijk.

Ga zo mijn sinaasappelikeur proeven. Nog effe druk met wat voorbereidingen voor morgen en dan wordt het weer tijd voor een borrel.  

Beantwoorden
Pagina 3 / 8
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?