Meldingen
Alles wissen

Smartstill geschikt voor stoken na macereren?

Pagina 2 / 2

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zo heb ik dat een keer gedaan met limocello (reflux) die te zoet was en dan krijg je nog steeds enorm veel smaak mee. Maar dan citroenjenever. Alleen blijft Turbo Turbo, een basis alcohol met graan is echt veel beter. En die is ook gewoon 92% in de reflux. Maar echt heel veel beter. 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
Topic starter
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Volgende neutraal gaat op basis van graan, vooral tarwe denk ik.

Ik kom overal bakkersgist tegen voor neutraal, zal ik dat dan ook eens proberen.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb nog nooit bakkersgist gebruikt maar gebruik de zakjes van Stookforum (wodka) dan heb gelijk de juiste hoeveelheid en is makkelijk te bewaren. Bakkersgist zal zeker werken als ik dat op het forum lees. Maar suiker is echt anders dan graanalcohol. Scherper, ik weet het anders niet goed te omschrijven. Ook in turbo zit trouwens verschil probeer eens turbo alcotec en turobo van Stookforum. Is echt te proeven maar ik wil sowieso geen turbo meer. 

Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
Topic starter
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Volgens mij heb ik de wodka gist van prestige ook wel eens gebruikt maar kan ook rum zijn geweest. Is wel goed spul. Ik kan even geen link geven naar stookwinkel want zit op de iPad maar ik gebruik de wodka gist van still spirits die staat er ook bij.

 

Overigens kan je met een zakje gerust een 2e keer draaien. Ik gooi dan de inhoud van de ketel terug op het oude gistbed met 4 kilo suiker en dan gist het weer. De tweede keer met suiker is wat scherper dan alleen graan maar nog duidelijk beter dan het blauwe zakje turbo van stookwinkel en die is weer veel beter dan Alcotec. Vind ik tenminste. 

Maar wil je echt goede wodka moet je hem 3 keer overhalen. Dan proef je hem niet eens meer in verse sinaasappelsap. Wel gevaarlijk. 

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden
Beantwoorden
Berichten: 463
 Mick
Topic starter
(@mick)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank je!

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?