Moonshine is geen pakje of flesje uit de winkel,dat je de suiker en gist koopt ok,maar ik vind dat onze hobby onstaan is door moonshine het zelf maken van ons brousel,het hoeft niet altijd perfect te smaken na de derde proeven het toch niet meer, mijn liefde voor het stoken is ontstaan in het oostblok waar met beperkte middelen in een alu ketel gestookt word ze moeten doen met wat voorhanden is,dat is moonshine. Maak zo veel mogenlijk zelf ,ook als het stooksel tegenvalt het belangrijkste is dat je het zelf gestookt hebt.daar gaat het om en volgens mij is dat ook de reden dat we daar mee begonnen zijn.gr?Chris
recept voor ong 1 liter
Apple Pie Moonshine
Prep tijd 5 minuten
kook tijd 1 uur
Totale tijd 1 uur en 5 minuten
ingrediënten
• 0.3 L appelsap
• 0.3 L appelcider
• 230 gr suiker evt bruine suiker
• 2.5 kaneelstokjes
• 0.3 gr gemalen nootmuskaat
• 0.3 gr gemalen kaneel
• 400 ml 96% alc
instructies
1.Breng het appelsap, cider, suiker, nootmuskaat, gemalen kaneel en de 2.5 kaneelstokjes aan de kook.
2. Deksel op de pan en laat gedurende 1 uur zachtjes door koken.
3.Verwijder van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
4. Voeg alcohol toe aan het mengsel. ** LET OP: voeg geen alcohol toe in de buurt van een vlam of warmtebron. Het is licht ontvlambaar. Zorg ervoor dat het mengsel volledig is afgekoeld voordat u alcohol toevoegt.
5. Haal de kaneelstokjes eruit en giet ze in potten.
6.verdeel de kaneelstokjes over de potten.( je kan ze voor het koken alvast doormidden zagen).
7. Plaats de deksels op de potten en laat ze 1 maand op een koele, droge plaats staan.
Weer uit het pakje,of orgeneel?
Origineel recept