Heeft iemand een idee wat ik voor lekker drankje kan maken of stoken van een paar kilo ( krijg nog meer) gesuikerde gember?
Oplossen in warm water en dan gist er bij.ik denk net als suiker vergisten,dan zou ik proeven wat het geworden is,mischien wel erg lekker.maar ik heb met suikervergisten geen ervaring.
Heb zelf een heerlijk frisse cider van gember, galanga, citroen, citroengras en -blad gemaakt. was wel is waar verse gember en suiker. Heerlijk verfrissend.
Robbert had ergens hier op het forum een gember likeur gepost.
Dat is zoiets als ik gedachte had maar altijd leuk om anderen daarover te horen ?
Arak, dank je. Ik ben gek op verse gember en maak al vele jaren gemberbier en een soort cider. Galanga ken ik niet maar ga ik zeker ff nazoeken. Dank je ?
Sowieso had jij toch dat recept waar je het in de vriezer miet doe. Dat heb ik nog uitgeprint om een keer te doen. Ook leuk projectje om nog eens te proberen.
koppig drankje die vriezer variant he. 1 glaasje is genoeg. Galanga word ook wel laos genoemd. is misschien bekender. lijkt op gember maar is wat minder peperig en meer tja meer smaak. kruidiger/ ronder mond gevoel.
Dat was een gemberwortel recept Bauke . ?
De gezoete gember kun ook prima drank van maken maar het best is een maceraat met ananas en citrus eventueel beetje kaneel .
Ook is een drank van artisjok , truffel en gember heerlijk .
Gember is niet een geschikt product om geheel te vergisten en daarna te distilleren Bijna niet drinkbaar in concentraat na distillatie .
Laos ken ik zeker en gebruik ik toch wel regelmatig, nooit geweten dat dit ook glanga heet.
in eerste instantie dacht ik aan destilleren maar een maceraat met ananas en citrus lijkt me ook heerlijk. Moet ik snel weer wat alcohol stoken. De gesuikerde gember is lang houdbaar dus heb de tijd.
Morgen of overmorgen de je schippersbitter stoken, reuze benieuwd ?.
Thnx Robbert voor de verhelderende uitleg. Die met ananas en citrus ben ik ook nieuwsgierig naar. Klinkt top, keer wat anders dan gember thee. Haha