Vraagje ! wie het weet krijgt eeuwige roem op dit Forum .
Wanneer je de gin zo maakt als ik boven heb proberen te beschrijven en je mengt hiervan 1/3 met 2/3 pinot blanc . in beker . Je giet het daarna uit in glas en hierin een olijfje krijg je een bekend drankje .
Welke zou dat ook weer wezen ?
let op bij mengen " SHAKEN NOT STIRRED "
?????
Als je rekent op 5 liter water hoeveel gerst, Rogge en haver gooi je er dan bij?
Ik zal het 007 vragen.
totaal ongeveer 1,2 kilo
?
Ja Rumo er zijn diverse varianten van een martini .
Ook wel met half om half of meer gin nog .
Ook met citroen en kaneel toegevoegd .
Veel te bedenken voor een heerlijk drankje met een goede smaakvolle Gin .
Aha oke. Dank!
Op dit moment drink ik hem puur!! nog 10 liter te gaan.
En heb je bij dit recept ook turbo gist nodig of is het beter om dat niet te gebruiken en gewoon langer te wachten?
Een rustige vergisting heeft de voorkeur. De gist raakt niet gestrest en zal niet veel bijproducten maken die de smaak enkel negatief beïnvloeden. Momenteel heb ik het nog niet op voorraad maar het ligt in de bedoeling om Gin Distillers Yeast te gaan leveren. Je kunt ook kiezen voor een gist met een neutraal vergistingsprofiel zoals bv Mangrove Jack's M44 West Coast.
Rglmdr , Munckerik heeft eigenlijk al de meest goede optie gegeven betreft gisten .
Neem die paar dagen langer de tijd voor een goede vergisting .
De Mangrove west coast is voor een gin zeker geschikt .
Eventueel zou je ook de cider van mangrove kunnen nemen alleen iets "temmen" door op wat lagere temperatuur te gisten ( 18 gr )
Deze werkt ook perfect op granen.
Gebruik GEEN turbo dat doet afbreuk aan smaak en kwaliteit .
Heren,
Jullie hebben mij enorm goed geholpen. Ik heb nog een laatste grote vraag. Als ik alles heb aangeschaft hoe dan verder? Hoe gaat het hele proces van begin tot eind. Ik heb veel gelezen over het destilleren van alcohol dus daar weet ik het een en ander van. Maar van het maken van een eigen mash heb ik helaas niet heel veel gevonden en alles verschilde van elkaar. Als ik jullie recept navolg hoe bereid ik het dan?
Ik wil beginnen met 10 water
Wat voor apparatuur ga je gebruiken om te maischen?
Euuh zat te denken aan een pan of aan het fermiteervat