Meldingen
Alles wissen

Hergebruik van een suiker mash

Pagina 2 / 2

Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik weet zeker dat er weer een rietsuiker melasse project gaat komen. Meestal rond Mei. Maar wie weet bij voldoende animo iets eerder.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Geraffineerde suikers zijn suikers die geen enkele nuttige voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen meer bevatten. Ze staan ook bekend als lege koolhydraten. Wilt je lichaam suiker goed kunnen verteren dan heb je deze stoffen nodig en het gebrek eraan zorgt ervoor dat je lichaam ze uit je eigen reserves gaat halen. Vandaar dat je beter ongeraffineerde suiker kunt gebruiken (zoals bv biologische rietsuiker van..... πŸ˜‰ ).

Het gebrek aan deze nuttige stoffen in geraffineerde suikers zorgt er tevens voor dat je bij suikervergistingen van dit soort suikers voedingsstoffen moet gaan toevoegen wat je bij ongeraffineerde suikers niet hoeft te doen.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

klopt Munckerik maar er zitten nog diverse "vervuilingen " en rest vezel in waaronder ook residuen van chemische toevoegingen voor het extractie proces .
Het is weinig maar wel nog van invloed op alcohol daaruit gemaakt .

Inderdaad het arme van de suiker geeft daarom ook reden dat daaraan tegen een graan vergisting met enkelt het toevoegen van een gist een betere kwaliteit alcohol levert .
aanwezige aminozuren geven een betere vergisting .

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

@william heb er zeker al eens aan zitten denken. Al moet ik toegeven dat mijn rum drink ervaring niet verder gaat dan bacardi, dat is trouwens gewoon alcohol en water in mijn beleving. En stroh, 60 of 80, beide even goor in mijn beleving. Die stroh heeft me destijds een afkeer gegeven om naar goede rum opzoek te gaan denk ik. Ik gebruik mijn "rum" ook voor boerenjongens of likeurtjes, omdat ze vrij neutraal is. Al gaan sommige dingen oa ook boerejongens toch beter met brandy.
Bocht, mwa, gebruik meestal bacardi of goedkopere wodka om m'n vatjes gevult te houden indien er geen eigenstook in ligt, dus ben de bocht wel dankbaar πŸ™‚
Mei is een mooie tijd, dan heb ik in ieder geval een vat vrij.

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je Bacardi en rum in een vat steekt, ben je de smaken aan het veranderen. Beter of slechter, kan alleen de proever zeggen. En bocht betekend voor mij, een duidelijk minder lekkere smaak tegenover de andere. Het blijft wel drinkbaar, maar minder dan ik wil. Drink op het werk ook koffie, maar thuis is de koffiezet toch winnaar. En nee, ik ben ook geen SenseoΒ  adept.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ouderwets koffie gezet in percolator vind ik heerlijk .
Senseo is al een vies woord inmiddels .

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?