Meldingen
Alles wissen

Mais verwerken

Pagina 8 / 9

Ed
Berichten: 50
 Ed
Topic starter
(@vered)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Inderdaad, ik heb van dit topic al veel genoteerd en ga zeker er dingen van proberen , alvast veel dank aan Chris V , en Robbert , en ook alle andere . ik blijf nog volgen . groeten Ed,

 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mijn eerste gistjacht , afgelopen woensdag, gaf geen resultaat, vannacht een nieuwe poging. 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Sorry, hier boven ergens tussenin al gemeld, maar omdat me dat zelf ook soms stoort. "Afgelopen woensdag, de eerste wilde gistjacht, niet gelukt. Vannacht een nieuwe poging." En ja ik heb vlierbessen, vanuit de keuken in het zicht. Een Robinia Pseudoacacia, aan de straat. Tegen de eigen tuin. Maar ik heb moutextract EBC 8 gebruikt. (Maar een beetje koppig , en eigenzinnig.)

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9976
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Koppigheid en eigenzinnig geeft nieuwe ideeën en smaken .
?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Mijn drank word door iedereen gewaardeerd,ontdanks dat ik op een primitieve manier stook,ik kan aan aardbeien komen dat wil ik ook eens stoken,effe wachten tot ze zoet zijn ze groein in een kast.

Beantwoorden
Ed
Berichten: 50
 Ed
Topic starter
(@vered)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Chris , intussen ook mais vergist maar mijn hoeveelheid is veel kleiner als bij u ook heb ik maar een ketel van een 12 liter.

Ik was aan het denken omdat bij mij over kleiner hoeveelheid gaat van de mais nu door een neteldoek te doen en zo wat te filteren en eventueel wat uit te persen .

Ga ik hiermee veel smaakverlies hebben daar dan de mais niet mee in de ketel zit en verstookt wordt of maakt het niet veel verschil .

Ik weet dat jij gewoon de mais of andere gewoon in een zak in de ketel doet en zo verstookt , zo ik eventueel ook kunnen maar ik moet dan in twee keren verstoken , als ik dan een uit mijn vergistingsvat naar de ketel schep zal waarschijnlijk alles wat terug vermengt worden (dat wat op de bodem ligt) kan dit kwaad ?

Alvast bedankt

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Nee ik heb de vorige keer de mais niet mee gestookt.dat doe ik nu weer,ik ga nu ook proberen om de zelfde mais nog een keer te vergisten,maar dan stook ik wel een deel mee.om dat bij de eerste keer veel smaak in het kookwater wat ik dus vestook veel smaak zat.van proberen kun je leren alleen als het bij mij mislukt zijn het direct 75 ltr?

Beantwoorden
Ed
Berichten: 50
 Ed
Topic starter
(@vered)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt Chris

Ik ga toch ook de mais in een zak mee in de ketel te verstoken . Ik zou eventueel daar ik toch in een paar keer moet stoken eens een ketel zonder proberen .

Zoals je zegt ….Van proberen kun je leren …...

 

Groetjes

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Sucses.?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Morgen 65 ltr.van mais verstoken.?Adriana heeft mij onder druk gezet.?

Beantwoorden
Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Robbert.

lijkt wel alsof jou gist vergelijkbaar is met hoe ik een desem maak met roggemeel.

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9976
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@hannibal , dat is een van de manieren inderdaad om een simpele gist te maken waar je prima een stookwijn mee kunt vergisten maar ook whiskey .
Ik maak diverse types ook helder vloeibare .
Voor rum gebruik ik weer andere en ook voor fruit maak ik weer andere .
Een gist moet neutraal zijn of weg blenden in de drank of de gist moet juist sturend zijn in smaak .
Simpele desem gisten kun je ook maken en door regenereren en voeden zeer sterk maken .
je kunt ook gist maken uit fruit , blad , knollen en ook met bepaalde paddestoelen schimmels .
Het is maar net wat nodig is .
Voor 1840 waren er geen echte culturen en is heel langzaam een ontwikkeling geweest .
Pas in de laatste 30 jaar zijn er enorme veranderingen door manipulatie , dna en chemische bewerkingen .
Sorry maar die moderne turbo troep is meer voor kwantiteit en marge maken dan voor een ambachtelijk kwaliteits product .
Er zijn een paar waar ik in haast mij aan bezondig maar ik grijp toch vaak terug op handmatig maken .
Ik hou van authentieke smaken .

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gebruik alleen natte bakkersgist.ik ben er tevreden mee,moet wel toegeven dat ik weinig tijd heb en lui? ik rij 4.5 a 6 uur per dag en ben nog mantelzorger,dus sommige dingen zijn te veel het vissen heb ik ook moeten laten.ik ben blij dat ik soms tijd vind om te stoken.als ik denk dat ik het wat rustiger heb dan knapt er wel een pijp in de kelder en moet ik pompen.bij mij is altijd wel wat.ik zou het wat rustiger aan moeten doen,maar daar heb ik geen tijd voor.365 dagen per jr. werk ik en de rest heb ik vrij.en dat al 54 jr.

Beantwoorden
Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dan ben je niet lui.

maar altijd druk.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ja?

Beantwoorden
Pagina 8 / 9
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?