Meldingen
Alles wissen

Robbert's Tiny Projects

Pagina 10 / 29

Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Super leuke film weer.

Beantwoorden
Berichten: 1836
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik weet niet precies hoeveel ml het is, maar 1 a 2 th lepels glycerine per liter is gebruikelijk. Ik gebruik niet zoveel suiker zodat ik wel 1 a 2 et lepels kan gebruiken. Ik gebruik glycerine alleen in een likeur.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er zijn diverse lepel fabrikanten en diverse lepel types dus dat is inderdaad lastig te zeggen hoeveel ml het is .
Aangegeven hoeveelheid is standaard 15 tot 20 ml .
Cointreau , TIA Maria , drambui , Benedictine en Chartreuse worden altijd gemaakt met 15 ml .
B.v. pastis , pernod en campary zit het ook in maar daar gebruiken ze iets minder .
Er zijn honing whiskey's en o.a. Calvados waar ook glycerine in wordt gebruikt .
Ook voor glans van de drank gebruikt men in diverse dranken naast likeuren gebruikt men wel glycerine .
Je kunt het zien door de drank te bewegen innglas in zien hoe het aan glas " hangt '

Beantwoorden
Berichten: 385
 Ton
(@ton)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Geweldig leuk filmpje, leuk om zo smaken te maken in kleine hoeveelheid

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zo kun je simpel een leuke gevarieerde dranken voorraad maken .

Beantwoorden
Berichten: 385
 Ton
(@ton)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Erg leuk in elkaar gezet Nimrax , er valt voor mij nog veel te leren zie ik, wijn maken gaat mij prima af haha, nu nog het stoken ervan.

Beantwoorden
Berichten: 385
 Ton
(@ton)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja idd leuk Robbert en op kleine schaal met een klein keteltje ook sneller gedaan zeker. Groet Ton

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dit is een Tiny van een recept hier op de site terug te vinden als " recept uit vervlogen tijden "

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 477
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Weer een geweldig filmpje 😉

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

dankje McCorner

Beantwoorden
Berichten: 30
(@slokje)
Eminent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Geweldig Robbert: maakt me altijd nieuwsgierig naar het volgende filmpje!

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

super leuk weer Robbert. Kan niet wachten op mn alquitara. 

Beantwoorden
Berichten: 64
(@axelf)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Dit lijkt wel wat op citroen jenever . Is dit recept ook met wat partjes meer citroen te veranderen als een jenever en misschien wat anders eruit laten ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dit recept is te " krachtig " in smaak om het als jenever te gebruiken ..
Ja je zal o.a. de angelica wortel , cardamom, koriander beter kunnen weglaten of minimaliseren .
Partjes citroen geef wel iets smaak maar je kunt beter de schil gebruiken . Daar zitten veel oliën in die meer smaak afgeven .

Beantwoorden
Brutus
Berichten: 94
(@geelke)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Robbert en Nimrax... Jullie weten me zeker en vast te inspireren... Ik heb voor mezelf besloten om toch wat geld aan de kant beginnen te houden voor een 5 liter keteltje! Ik zou zeggen keep going... ZEER ZEER ZEER BOEIEND!

Beantwoorden
Pagina 10 / 29
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?