Meldingen
Alles wissen

Tanqueray Gin


Crispi
Berichten: 85
Registered
Topic starter
(@crispi)
Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

'Tanqueray London Dry is een perfecte balans van vier plantaardige ingrediënten - jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout.'

Ik wil deze graag eens proberen te maken maar het echte recept is geheim. Weet er iemand meer over de verhouding tussen deze kruiden?

Beantwoorden
7 reacties
Robbert
Berichten: 8568
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

De blanke versie maak je uit moutwijn van rogge en gerst een gekleurde versie stook je uit mengsel moutwijn met en melasse alcohol .
De exacte verhouding van fabrikant is niet na te gaan maar je kunt het zeer benaderen met jeneverbes 3-5 gr per liter . engelwortel 5 -6 gr per liter .
Zoethout 6- 8 gr per liter ,
Korianderzaad 5-6 gr per liter .

Beantwoorden
Crispi
Berichten: 85
Registered
Topic starter
(@crispi)
Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Thanks Robbert. De bedoeling is niet een exacte kopie te maken, maar deze kruidenverhoudingen geven een prima startpunt voor een experimentje. Nogmaals bedankt.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 8568
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

De engelwortel ( Angelica root ) kun je ook met angelica zaad mengen dus 1 ; 1 of vervangen .
Ze worden vaak beide gemengt gebruikt in Engeland .
Maar hier vind je ze vaak apart .
Met deze verhoudingen kom je een heel eind in de richting .
Geen dank .

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 394
Registered
(@mccorner)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

@Robbert: Heb je het hier over macereren en zo ja, hoe lang op welke sterkte? En met het stoken van het maceraat de kruiden er bij? Of is het de bedoeling om de kruiden alleen bij het stoken te gebruiken?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 8568
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Wanneer je verse bessen hebt kneus je die en voeg bij gekneusde kruiden en zaden .
in hals onder hoed van de ketel hang je een korfje waar deze inkomen te zitten .
Je kunt ook in kruiden zakjes dit in de hoed duwen .
De alcohol in ketel zou een 2 x gestookte alcohol zijn die je opnieuw overhaalt waarbij de damp de kruiden passeert en smaak oppakt .
Wanneer je gedroogde bessen gebruikt kun je beter iets meer gewicht gebruiken en deze vooraf even weken in wat alcohol .
Dus kruiden alleen bij het stoken gebruiken .

Kruiden als Angelica en koriander kunnen soms naar smaak wat heftig zijn .
Handig is dan altijd een 150 A 300 ml alcohol apart te houden zodat je eventueel na 2 a 3 dagen nog iets kunt blenden om te verzachten .
Wacht altijd even 2 a 3 dagen sowieso alcohol moet besterven / op smaak komen .
( Hierna rijpen . )

Beantwoorden
Crispi
Berichten: 85
Registered
Topic starter
(@crispi)
Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Persoonlijk maal ik de kruiden vrij grof en laat ze vervolgens 2 weken op de alcohol trekken. Vervolgens affiltreren , verdunnen tot 40° en afstoken zonder kolom. Dan op drinksterkte brengen en een paar uur op 50°C verouderen. Tenslotte (na een dag afkoelen) desnoods nog eens filtreren (als veel olieachtige smaakstoffen zijn meegekomen kunnen deze neerslaan) Ik gebruik deze methode om de Odin gin die op dit forum beschreven staat te maken en krijg een zeeeeer drinkbaar resultaat. Ik veronderstel dat het bij deze variant van gin ook wel zal werken...

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 8568
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Je kunt het proberen .
Persoonlijk hou ik meer van vollere authentieke smaken en methodes.
Moderne afgeleide receptjes zijn meestal evenveel werk maar missen de warme sensatie in smaak

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?