ben nu aan het stoken het smaakt super goed alleen het kleur geel heb vooraf schoongestookt met azijn en dan met water en alles nog eens na gespoeld. Kan de alcohol kleuren af gaat er iets niet goed. Ik ga nu door tot alles eruit is endan zie ik wel misschien een tweede stook nodig
Als je op erg hoge temperatuur overhaalt kunnen diverse stoffen en oliën meekomen die de alcohol al een kleur geeft .
dit was al meten bij de eerste druppels heb toen ook meteen de warmte geminderd maar het blijft zo. Ga een andere ketel maken met een thermometer in zodat ik een beter overzicht heb. Alles is nu nog experimenteren. bevalt me goed dus gaan we moderniseren. zit nu aan 78% gewoon een pan met koelspiraal. Ga nu ook meteen een ander glas eronder zetten kijken of de kleur verandert. dank je
nu is het mooi helder en waterachtig en smaakt nog steeds goed. kieper morgen de gele bij mijn volgende stook en dan gewoon lagere temperatuur aanhouden. weer wat geleerd dank je wel Robbert.
voor whiskey hoeft het niet zo modern .
uitstroom snelheid is ook indicatie van temperatuur . een straal en veel geur / damp geeft aan dat je te snel gaat .
Je kunt ook met blokje carnauba wax temperatuur in de gaten houden .
Maar als het al bij begin kleurde zat je meteen al vrij hoog . met snelle opwarming heb je ook amper kans om een goed te scheiden voorloop en ziel / hart.
idd nu staat het rustig te druppelen en de geur is ook intenser ruikt echt de kruiden. morgen nog een deel te stoken laat het dan gewoon rustig opwarmen en dan nog eens een paar kannen opzetten voor een vervolg. Hoelang moet zoiets rijpen of is dat naar eigen smaak
Een echte whiskey moet eigenlijk 3 jaar en 1 dag rijpen .
Maar met dit whiskey achtig gelijkend drankje is het aan jou zelf .
Enige weken laten staan en eventueel kunstmatig wat verouderen voor wat zachtere smaak.
dan gaan we dat eens proberen vol te houden. bedankt voor de informatie gr Benny
Het idee vind ik leuk en ben ook zeker benieuwd naar de smaak maar waarom noemen we dit recept nog een "whisky" recept?
Het is ontstaan in navolging van de roggebrood Whisky. Officieel is het natuurlijk geen whisky maar ik denk dat er slechts heel weinig echte whisky is gemaakt op het forum. Maar zo weet je wel waar de smaak heengaat. Kruidkoek drank zegt erg wenig oer de smaak 🙂
Kom je ook naar de BBQ Dutchgold? Dan kunnen we alles weer proeven!
Persoonlijk snap ik niet dat roggebrood en kruidkoek gedoe niet . En helemaal niet dat het " Whiskey" wordt genoemd.
Een kruiwagen rolt ook maar is ook geen Porche .
Daarnaast whiskey en bourbon zijn zeer eenvoudig om te maken .
Dus waarom iets maken wat er maar heel in de vertel op lijkt ?
En whiskey is een van de basis beginners dranken. En om mee te beginnen en een goede oefening .
En makkelijk te stoken ook met klein budget Te doen met simpelste ketel .
Ik zou het heel vreemd vinden als er maar weinig mensen Whiskey of Bourbon zouden hebben gemaakt .
Maar goed ieder zijn lol op eigen manier .
proost ?
Er wordt ook genoeg gemaakt met echte mouten, maar de meeste laten het geen 3 jaar en een dag rijpen, daarom dat ik zeg dat het meestal geen echte whisky mag heten.
Ik heb een roggebrood en een rye van roggemout naast elkaar staan, en hoewel ik de echte rye lekkerder vind kan ik de roggebrood toch echt wel rye whisky noemen en wordt hij ook gewaardeerd door iedereen die hem proeft.. vooral voor beginners een snelle methode om eens snel en goedkoop te beginnen. Uiteindelijk wil je toch steeds een stapje verder en kun je bij Eriks www.bio-brouwmaat.nl een mooi moutpakket bestellen voor een echte whisky ???
ik ben misschien een beetje ouderwets en een puritein . vandaar .
Het is inderdaad waar dat whiskey tijd nodig heeft maar dat geld voor eigen alle dranken maken . maar Tijd geeft het beste resultaat.
Ik kom zeker naar de bbq! Proef graag de creaties, ben nu bezig met mijn 2e "serieuze" ag whisky
Leuk! Ik zal je er bij zetten. 2 personen?