Meldingen
Alles wissen

A easy made Whisky van kruidrepenkoek.

Pagina 3 / 4

Berichten: 6770
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je stond er al bij ???

Beantwoorden
Berichten: 141
(@dutchgold)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

staat nu in de klimaatkast te wachten tot ik tijd over heb, hoeft ook allemaal niet veel te kosten gelukkig 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Staat nu 30 kg biomais te koken,vanavond suiker en gist en of peperkoek of en fries rogge brood,heb ook wat kaneel er bij gegooit voor bij het vergisten.kan een beetje experimeteren heb nog 120 kg mais.wil 100 ltr maken blijft er een keer iets langer dan 6 mnd.liggen.ik hou het ook geheim.?dat ik zoveel maak,moet ook nog druiven stoken dit jr.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ok.ik doe het anders.alleen mais suiker en gist,en dan op eiken.vroeger hadden ze geen peperkoek en ook geen fries roggebrood in de USA.en aangezien ik het liefst op de traditionele manier stook doe ik het ook zonder dat.anders ben ik mij aan het belazeren.wacht op het resultaat of zo?of zo ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik doe het zo als ik het heb uitgevonden,vroeger leefde ik in een grot met mijn vrouw en dino(pracht beest)we zouden op mamoet jacht gaan met de buur grotbewoners,maar ik kon niet mee last van een pees,ik zat een beetje vellen schoon te maken toen mijn buurholbewoonster binnen kwam,in een kort sabeltandtijger jurkje,ze vroeg mij of ik haar grot met wat tekeningen op kon vrolijken daarvoor kreeg ik een pot mais.prima ik mee,ben bezich met tekeningen n stond op een rotsblok om bij het plafond te komen,zij stond voor mij en aangezien ik niet mijn panter onderbroek aan had werden we beiden afgeleid,tus geen tekening wel het potlood gebruikt,de pot met mais was ik vergeten en stond in de regen,heb die toen maar achter in mijn grot gezet,na een paar weken was het eten op en wilde ik er soep van maken,en dat werd whisky.?en als je dat niet geloofd,verzin ik wat anders.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Bij 30 kg gedroogde mais 80 ltr.water de mais pakt veel water,maar zwelt goed op nog even dan barst hij,dan kan het gas uit.dus hou er rekening mee dat de droge mais wel flink in volume stijgt.

Beantwoorden
Berichten: 141
(@dutchgold)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Klinkt als een idee, ik heb nog zo'n 25kg mais liggen waar ik me geen raad mee weet. Ik ga dan wel proberen om iets te maken waarbij ik geen suiker meer hoef toe te voegen. Op deze manier gaat mijn mout er wel met grote getale doorheen 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

DutchGold zonder suiker krijg je bij mais heel weinig opbrengst,ik heb bij 30 kg mais 10 kg suiker gegooid en 3 pakken havermout,totaal zit er in het vat ongeveer 130-140 ltr mash.de mais zwelt zo op dat de ketel van 100 ltr vol was het vocht was in de mais verdwenen.na het kapot koken heb ik er 10 kg suiker bij gegooid,in het vat en drie pakken havermout,dit goed doorgeroerd,emmers koud water bij gegooid zo dat de mais afkoeld naar ongeveer 25-27 graden 30 gr.natte bakkersgist opgelost in een emmer lauw water er bij gegooid goed geroerd,deksel met een steen er op en staan laten,morgen de rest,klimaatkast is buiten en watersloten gebruik ik niet.opbrengst denk ik 30 -35 ltr van 40% kosten 10 pakken suiker 3 havermout en €10 gas.

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2693
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hebben jullie het over maïsmeel of over de gele maïs korrels?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb het over gewone ongebroken bio mais.maar je kunt volgens mij ook gebroken kopen.ik laat hem uit Roemenie sturen kost mij alleen een beetje voor transport.maar je moet hem wel zo koken dat hij open springt.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gooi er onder het koken ook telkens heet water bij zo dat de mais onder water blijft.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Heb op advies van Robbert er een flesje citoen bij gegooid,goed voor de ph waarden en vergisting.Robbert heeft op gebied van stoken zoveel verstand dat ik zijn advies op heb gevolgd.dat doe ik niet bij veel mensen.Robert dus bedankt.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9983
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mijn oprechte dank voor het vertrouwen in mij ??. ??

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stook normaal alleen fruit,nu voor de tweede keer mais,jij hebt meerdere soorten drank gemaakt en eerlijk gezegt meer kennis in huis dan mij,dus ere wie ere toekomt,?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het borrelt als een gek,staat lekker buiten in de zon.?

Beantwoorden
Pagina 3 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?