Ik zie inderdaad de woorden "pectine" en "tomatenpuree" in dezelfde tekst staan, maar de context ontgaat me volledig. Gaat 't bovenstaande artikel over een huidige toestand of eerder een poging om een toekomstbeeld te scheppen.
"Genetisch gemodificeerde tomaat.."
"verhoogd gehalte pectine .."
holle begrippen als je 't mij vraagt, wat bedoelen ze met verhoogd gehalte pectine ? Hoeveel is dit ? Als een tomaat 0,01% pectine bevat en een verhoogd gehalte pectine op 0,02% neerkomt, dan is dit inderdaad dubbel zo veel, maar fysisch compleet verwaarloosbaar.
Het gaat er niet om aan te geven dat Birdwatchers een slecht recept is en dat je er zeer voorzichtig mee moet zijn, maar meer om aan te geven dat je de voorloop moet weggooien.
Sommigen volgen de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van de T500 dat je na een keer suikerwater distilleren drinkbare alcohol hebt waarbij je alles kan opdrinken, voeg je daarbij toe dat suikerwater geen methylalcohol produceert, zijn er misschien nieuwe leden die dus alles gewoon opdrinken, that's all.
Verder vond ik dat bij Birdwatchers een vieze appelgeur in het distillaat die ik kwijt wil, volgens een chemie site komt dat door: Methanol + Butaanzuur(boterzuur) >> Water + Methylbutanoaat.
Daarom ga ik de volgende ronde geen tomatenpuree meer gebruiken, misschien hebben hier meer mensen last van, vandaar wilde ik daar een discussie over.
Hoe de wash/alcohol er chemisch in procenten uitziet zou ik ook niet weten en is volgens mij ook niet zo belangrijk.
Je kunt lappen tekst vinden over tomaten puree waarin aangegeven wordt dat tomatenpuree veel pectine bevat, zoek maar eens op "pectin / tomato paste".
Skoldt, je zou het niet denken maar in een paar blikjes tomatenpuree zitten kilo's tomaten.
En die tomaten zijn genetisch zo veranderd zodat ze meer pectine bevatten. Deze tomaten mogen wel in sauzen en tomatenpuree verwerkt worden maar niet zo ter consumptie aangeboden worden
En toch zou ik graag willen weten hoeveel pectine precies in tomatenpuree zit. Is de hoeveelheid pectine in die twee potjes tomatenpuree relevant of niet ?
Ik denk dat het wel meevalt met de pectine. Ik kan het niet terugvinden op het internet. Daarbij is pectine een bindmiddel, pectinerijke vruchten kun je jam van maken zonder gelatine te gebruiken (pruimen bijvoorbeeld) Dat zelfgelerende vermogen zie ik bij tomaten niet zo snel gebeuren. Puree is natuurlijk wel sterk geconcentreerd. Wie iets relevants hierover kan vinden, ik lees het graag!
ik heb met T500 een pure suiker watch gestookt met turbogist
94% alcohol gehaald
Nu heb ik deze verdund met water 42% alcohol bemeten
iedereen vind dat deze veel te fel naar alcohol smaakt en klaagt ook over da hij te straf is
moet ik deze nog verder verdunnen of heb ik iets verkeerd gedaan.
Voorloop en midden en naloop smaakte allemaal gelijk dus heb ik die niet weg gegooid.
Ik denk dat het ook allemaal wel meeval maar opmerkelijk dat Gompie toch de appellucht ruikt dus voorzichtig zijn lijkt me niet verkeerd.
Als je de tomaten puree vervangt door voedingszout in dit recept, moet je dan je cuts blijven maken. het is dan toch niet meer een suiker mash ?
Moeten bestaat hier niet, ik denk dat de meeste het wel doen. Doe gewoon meer experimenten dan kom je er vanzelf achter dat het werkt.
Verdubbel de gist, dan is ie binnen een week klaar. Verder doodgekookte gist toevoegen als gistvoeding en eventueel wat rauwe boerenkool erop dan gaat ie als een speer.
Je hebt dus geen cuts gemaakt terwijl dat altijd moet, je hebt in elk stookproces nou eenmaal fores, heads, hearts en tails. Bovendien is het drinken van fores serieus ongezond!
ik heb sinds vandaag de airstil en wou jouw recept testen op een 10 liter vat die er bij zat
verhouding een beetje geschat maar alles ziet er wel wat roodkleurig uit en smaakte zoetig.
trekt die tomatenkleur nog weg na een tijd?
het was wel aan het gisten maar na de 2de keer water erbij was het weg
morgen kijken of het nog borreld.
is maar testen moet grotere va bestellen en dan moet het goed gaan met goede ingredienten
vanaf wanneer kan die alcohol testen die zat ook bij de set
of moet je zo weinig mogelijk die deksel verwijderen?
Als een gisting eenmaal opgang is kun je beter geen water meer toevoegen of je moet het water eerst even koken en aflaten koelen vooraf bijvullen .
De zuurstof moet er uit .
die tomaten kleur gaat er niet uit .
Je ton verkleurt ook en is moeilijk te reinigen .
Tomaten puree is ook zuur en niet altijd verstandig toe te voegen .
Er zijn diverse betere voedingen te bedenken dan tomaten puree .
(Tomaten puree is wat een kneuter kneierij overgewaaid uit vs . )