Meldingen
Alles wissen

Dumo’s Mais whiskey, maïs methode.

Pagina 2 / 2

dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Start sg was 1060 dobber

28°c

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Eind sg was 0.999 dobber

12 %alc met de vinometer.

1,450 L van 69 % alc

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Maïs whiskey 2 :

Het zelfde recept maar tijdens de gisting 2 kg suiker in twee maal bij gevoegd iedere keer als de gisting rond de 1000 was ( tilt). Om zo meer alcohol te verkrijgen.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hier heb ik een maïs stap van 38 - 40 °c bijgevoegd omdat ik ergens gelezen heb, of mij laten vertellen heb, ik, weet het niet zeker meer waar ik het gevonden heb.

Om dat de wort beter zou circuleren door mijne moutcilinder, en beter zou filteren.

Wat volgens mij ook werkt.

Maïs schema

20 min op 40 °c

30 Min op 50 °c

90 Min op 63 °c

5 min op 78 ° c

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Start sg zonder suiker ( alleen het graan gemeten).

Sg dobber 1056 dobber

26 ° c

Sg tilt 1054

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Eind sg dobber 0.992

Alc met de vinometer 14 %

3,2 L van 74 %

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
Topic starter
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Besluit

De echte whiskey drinkers zeggen met maïs kun je gene goede whiskey maken, dat is geen whiskey,

Maar uit mijn proef resultaten, en met een paar vrienden die geen whiskey drinkers zijn, vinden wij dat hij zachter is iemand zij tegen mij dat hij sterker smaakt als gerste whiskey.

Ik zal het anders zeggen voor mij, die gene wiskey drinker ben, loopt de Whiskey gemaakt met maïs beter naar binnen.

Ik heb maïs vlokken gebruikt ipv. Maïs meel omdat de vlokken gestoomd zijn om ze te maken, en zo geen voorbehandelingen meer nodig hebben, ik heb er wel een stap van 50 °c bij gedaan.

Ik heb er een mais stap van 40 °c bij gedaan om dat het water ( de wort) beter zou circuleren door het graan.

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Geert, whisky uit mais is iets zoeter dan moutwhisky. De echte diehards in mijn vriendenkring noemen 'bourbon' kiekeneten. Maar dat zegt meer iets over hen omdat ze niet open staan voor andere smaken. Jou bourbon is héél lekker (zaterdag nog geproefd van je staaltjes).

Tot vrijdag!

Beantwoorden
Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De mais stap van 78 graden zou ik overslaan. Je bent geen bier aan het maken, je wil de enzymatische activiteit niet beëindigen.

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?