Meldingen
Alles wissen

Frambozen Schnapps van diepvries frambozen

Pagina 6 / 12

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Over een maand als je dan de fles open maakt is de geur en smaak nog sterker aanwezich.ik gebruik de voorloop vd appels die ik in mei gestookt heb voor mijn ruiten ik ruik alleen appels.

Beantwoorden
Krikke
Berichten: 43
(@krikke)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mooi
Staat nu al 12 dagen te pruttelen , begint nu toch aardig te minderen dus binnenkort overhevelen en laten klaren en de ketel in ?

Beantwoorden
Berichten: 100
(@cobus)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Pas had ik frambozensap (frambozen uit de blender) door de wodka gedaan. Dit werd een gelei achtige drank, bij de laatste slok was dit het ergst. Drink niet lekker weg. Kent iemand dit fenomeen?

De frambozensap door de yoghurt was een betere combinatie.

Beantwoorden
Krikke
Berichten: 43
(@krikke)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb al 1 run verstookt en inderdaad de geur is al geweldig ? .
Zou het een goed idee zijn om deze au de vie op een eiken vaatje te laten rijpen ?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Zou ik niet doen ben bang dat je de geur en smaak kwijt bent.appels druiven ja,maar frambozen zou ik niet doen

Beantwoorden
Krikke
Berichten: 43
(@krikke)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oke dan ga ik later de appels die staan te vergisten een keertje op een eiken vaatje zetten ?

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

vandaag heb ik het geluk gehad om 29 kilo frambozen te mogen ophalen. ik heb dit topic op gezocht en ik heb nu 80 liter te staan vergisten. dus jan ik hoop dat je de waarheid spreekt.

maar ben al eens blij dat ik eindelijk iets anders mag doen,dan de massa productie .

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat ziet er goed uit Gerdy! Gaat zeker goed komen. Geen water toevoegen, enkel wat suiker. Je zal zien dat de frambozengeur heel goed overkomt in je eau de vie.

Veel succes!

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

waar ik wil uit komen met dit likeur,gesuikerd 150 gram per liter , rond de 20% maar ben bang dat ik dan ook heel veel smaak zal verliezen. het feit is dat ik het wel moet kleuren naar de licht rode tint. ik heb nog even tijd om er over na te denken. ik hoop dit likeur klaar te hebben voor nieuwjaar als stunt voor het jaar in te zetten. elk jaar word er minimum van mij verwacht dat ik minstens een nieuw likeur op tafel zet .

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Likeur maken heb ik niet veel ervaring mee, kleuren is eenvoudig door gewoon weer wat frambozen in je gestookte eindresultaat te gooien. 

 

Wellicht is het beter deze frambozen niet te vergisten maar te macereren in schone alcohol. Frambozen er uit filteren en dan suikerwater erbij om te verdunnen naar 20%

 

Dan heb je smaak, geur en kleur ?

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Likeur maken heb ik niet veel ervaring mee, kleuren is eenvoudig door gewoon weer wat frambozen in je gestookte eindresultaat te gooien. 

 

Wellicht is het beter deze frambozen niet te vergisten maar te macereren in schone alcohol. Frambozen er uit filteren en dan suikerwater erbij om te verdunnen naar 20%

 

Dan heb je smaak, geur en kleur ?

als je frambozen er terug bij doet heb je de pitten en de pulp. daar zijn ze niet zo zot van. en daarbij ben ik bang geworden van kleur vastheid,heb ik dit jaar mee gemaakt met limocello natuur verschillende flessen hadden verschillende kleuren en dan denken ze dat er je er mee fraudeert 🙁 maar ik heb wel een troef achter de hand gehouden en drie kilo op zuivere alcohol gezet. die kan ik nog als gebruiken , door te zeven.

en 29 kilo macereren oowww das heel veel zuivere alcohol. heb ik echt nooit staan, das te rap de deur uit. en ze staan al te gisten. dus dat word echt wel stoken.,was ook de bedoeling, anders had ik geen 29 kilo gehaald. kan er eigenlijk zoveel kanten mee op . dat ik denk het op te splitsen,in een brandy en een frambozen likeur.

kleur zal bij kleuren zijn, dat is kleur vast .  

we zien wat jou recept brengt, als het niet is wat ik zoek pas ik het aan. en wat ik zoek is wat ze van mij verwachten. geur/kleur/smaak  in een glas een smaak bom.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De pulp filter je er na het macereren uit, dus je krijgt gewoon een zuivere gekleurde vloeistof. De smaakbom als eau de vie kan ik je garanderen. Maar als je bij deze eau de vie suikerwater en een kleurstof doet heb je geen frambozen likeur. Technisch gezien wel maar het is niet de likeur die je hoopt te krijgen.

 

Als je van dit stooksel toch een frambozen likeur wilt maken zal je toch hierna nog wat frambozen er in moeten macereren, of frambozensap toevoegen.... maar ik zou voor macereren kiezen. Met zacht fruit als een framboos is 24 uur macereren genoeg.

Beantwoorden
Krikke
Berichten: 43
(@krikke)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

1 liter frambozen au de vie 60% en een hand vol frambozen laten macereren 4a5 weken . 1 liter water met 200 gram suiker oplossen , laten afkoelen en mengen .
Heb je de geur en de smaak van frambozen (zoet) en een mooie kleur .
?

Beantwoorden
Krikke
Berichten: 43
(@krikke)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

1 liter frambozen au de vie van 60 % hand vol frambozen erin en 4a5 weken laten macereren.
1 liter en 200 gram suiker oplossen , laten afkoelen en mengen .
Dan heb je de geur en zoete smaak van de frambozen en ook een mooie kleur

Beantwoorden
BadKarma
Berichten: 53
(@badkarma)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ben nu ook bezig met een frambozen vergisting, ik mik op een goede 12 liter om mijn kleine ketel mee te kunnen vullen. Het staat nu lekker te bluppen.

Beantwoorden
Pagina 6 / 12
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?