Meldingen
Alles wissen

Frambozen Schnapps van diepvries frambozen

Pagina 9 / 12

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

26 kilo bevroren fruit is ook een beste Bult ?

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Eens kijken wat dit gaat geven.

Beantwoorden
Berichten: 6
(@borrel32)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoe te stoken?

Ik heb dit recept nagemaakt met diepvries frambozen van de LIDL. Het vergisten gaat voorspoedig en het ruikt heerlijk. Kan eigenlijk niet wachten tot het klaar is.

Hoe kan ik dit het beste stoken? Ik heb de beschikking over een T500 reflux condensor en de copper dome met alambiek condensor. Ook kan ik vermogen regelen met behulp van een Variac.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9967
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Alles in ketel , alambiek met bodem rooster tegen aanbranden en gecontroleerde temperatuur zodat je de smaken niet" verbrand" en ook niet telaag in temperatuur want je moet je smaken meenemen

Beantwoorden
Berichten: 76
(@vodkaman)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Nog even voor de mensen die nog een frambozen eau de vie willen maken vanaf donderdag 2 januari 2020, zijn de diepvries frambozen bij de lidl in de aanbieding 2,99 euro voor 1 kg. Dus 10 kg voor nog net geen 30 euro. Doe er je voordeel mee.!

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ah, dat is nog eens een goede tip!

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

hallo ben mijn diepvriezer  aan het leeg maken van het fruit en wild toch en ga wat met bosvruchten maken en ja uw tomaten eau de vie vond ik op de bbq het beste dus breng jij op de bbq maar mee en ik breng de lekkere moezelwijn weer mee

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan  moet ik snel weer aan tomaten zien te komen 😉 maar heel mischien heb ik nog een half flesje staan ?

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ok jan maar ik neem niets mee terug naar huis vorige bbq in het naar huis rijden aan de grens grote controle op drugs en drank maar wil altijd weer wat wijn of iets anders meebrengen van de moezel hier

 

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Houd mij aanbevolen! Heerlijke wijnen van rond de kiezel. Is er al een datum voor de bbq?

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Inderdaad een mooie aanbieding zeg! Eigenlijk jammer om het allemaal te stoken. Ik gebruik dit recept voor 5 liter wijn. (Vrije invulling o.b.v:  C.J.J. Berry, zelf wijn maken)

  • 1750 gram frambozen
  • 1500 gram suiker (invertsuiker of dextrose) 
  • 4,5 liter water
  • Langzame gist ( bijvoorbeeld in de trant van Bioferm Aromatic of Bioferm Cool)
  • gistvoeding
  • eventueel 5 gram citroenzuur 

Frambozen kapot wrijven en twee dagen in 4.5 liter koud water wegzetten in emmer (ik vermoed om een melkzuurbacterie op te pakken). Met kaasdoek pulp uitknijpen. Suiker, gistvoeding en gist toevoegen. (Zuur?) Koud  vergisten (tussen 8 en 15 graden Celsius om aromaverlies te verkomen. Na een twee weken de wijn van droesem halen en op Demijohn zetten voor minstens 3 maanden. ( ook op koele plek) Af en toe schudden om het weinige sediment wat te roeren en autolyse van de gistcellen op gang te brengen.  Schudden zorgt ook voor het verdwijnen van het CO2 die opgelost is in de wijn. Bottelen en dan op kamertemperatuur drinken. Proost!

groeten Catnip

 

 

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ja, daar zeg je wel wat. Een Geist schijnt nog beter te zijn.

150 tot 250 gram frambozen per liter 12 % neutrale alcohol. Maceren en/of in een kruidendoos.

Of in een soxhlet: frambozen extraheren.

Overigens is 1 kg frambozen voor EUR 3 nog altijd EUR 30 per liter alcohol, uitgaande van 10 % suiker in de frambozen. Dat is EUR 15 per liter Himbeerschnaps, rekening houdend met de verliezen aan voor- en naloop.

 

Beantwoorden
maasjoerts
Berichten: 75
(@maasjoerts)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hallo Vodkaman

Ik heb ook eens gekeken bij de aanbieding van de frambozen, maar helaas is juist de framboos maar 750 gr, aardbei en gemengd fruit zijn wel per kg verpakt. Is toch een tegenvaller van 25% maar nog steeds interessant.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

in duitsland bij de lidl vanaf 9 januari €2.79

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

na 1 week bosvruchten en exotis fruit op 96° nu aan het branden en super lekker donderdag bij de lidl hier frambozen halen een kilo of 5 en daar voor weer snel 2X25l vodka stoken voor de frambozen want dit is echt lekker en dan nog een wiskey van munckerik op vat maken !

gr erik

Beantwoorden
Pagina 9 / 12
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?