Marceer je die frambozen dan op de alcohol?
ja ga ik vanaf donderdag proberen
ik had bosvruchten en exotics in de vriezen steken en had die op +90° laten marceren en dan alles op minder dan 40° gebracht en dat staat nu te branden maar lekker man en donderdag zijn de frambozen en de bosvruchten in aanbieding en daar ga ik mij 10 zakken van halen en weer marceren en stoken
gr erik
mijn T500 met copperdome staat al 7uur te stoken en ben nog altijd op 65° en al 4l dus dat wordt een lange nacht
En nou heb ik een vraag EVDS alleen zal Robbert deze wel kunnen beantwoorden verwacht ik. Maar wellicht jij ook.
Stel dat je gewoon de t500 gebruikt ( dus reflux) dan ben je snel klaar. En als dan alle alcohol eruit is gooi je de dome erop om water te destilleren met die frambozensmaak. En daar verdun je het mee tot 40%. Is dat slechter dan de coperdome. Heb ik me altijd afgevraagd en de vraag nooit gesteld zover ik weet. Ik moet nog 75 liter kersensap stoken en weet ik eigenlijk niet wat wijsheid is? Snap je mijn vraag?
weet ik eigenlijk niet en nee de dome is erop voor de smaak denk ik en ook het lage vermogen en zo laat ik dat langzaam druppelen maar wie ben ik ? ik probeer maar wat uit
gr erik en bij de volgende BBQ breng ik een grote matras mee zodat je niet moet buiten slapen dom kieken
en lummel geen moeilijke vragen stellen ik ben aan het stoken en proeven en das al moeiljlk gengenoeg of wat dacht je het is al van bla bla bla ik het al 3 tongen en ben noch nicht fertig
Ach het was alleen 's morgens wat koud. Maar de zon warmde snel op. Had alleen een paar dagen last van de eikenprocessierups. Voor de meelezers, mijn luchtbed was lek. dus heb buiten geslapen op een paar stoelen onder een slaapzak. Eerste uren was ik dronken genoeg om niks te merken, maar tegen de ochtend werd het wel koud. Maar de zon was er snel.
Dus eerst marceer je het op 90% en dan verdun je de alcohol tot onder 40% en stook je het nog een keer?
Heb je net proberen te bellen, kreeg de vorige keer al voicemail. Nu weer. Kan ik nog iets voor je betekenen? Als het goed is heb ik ook mijn nummer gestuurd.
Ah is dat jouw nummer, ik was net de kleine in bad aan het doen. Hectiek hier dagelijks tussen 1700 en 20.00. Ja je kan zeker wat voor me betekenen. Ik heb geen 06 nummer van je. Ik ga morgen proberen terug te bellen. Thnx lummel
en lummel geen moeilijke vragen stellen ik ben aan het stoken en proeven en das al moeiljlk gengenoeg of wat dacht je het is al van bla bla bla ik het al 3 tongen en ben noch nicht fertig
Geniet ervan je hebt groot gelijk, van de week ga ik ook weer eens wat lekkers stoken (kirsch) is al weer een tijdje geleden dat ik wat gestook heb. Nu naar bed, mijn teefje (Sientje) is gisteren gesteriliseerd. Ze mag lekker bij mij liggen en ik ga eens uitgebreid op Internet kijken wat er in het Midden-Oosten gebeurt. Gaat het nu echt gebeuren?
Oja, Sientje is dus een hondje. Voor de meelezers.
om een volle frambozen smaak te krijgen kun je het beste een maceraat maken op een 60% alcohol .
na mecereren kun je een deel her distilleren met dome en na distillatie beide delen weer samenvoegen .Een reflux is bij smaken overhalen afbraak
Distilleren van water met frambozen smaak is verlies in smaak of je moet de het doen om de ketelinhoud in te dampen .
Wanneer je met een t 500 met reflux een alcohol houdend product zou distilleren en de damp door een secondair vat zou leiden waarin een concentraat zit kun je veel smaak winnen aan de alcohol . ook kun je maceraat over maceraat halen .
om een volle frambozen smaak te krijgen kun je het beste een maceraat maken op een 60% alcohol . na mecereren kun je een deel her distilleren met dome en na distillatie beide delen weer samenvoegen .Een reflux is bij smaken overhalen afbraak Distilleren van water met frambozen smaak is verlies in smaak of je moet de het doen om de ketelinhoud in te dampen . Wanneer je met een t 500 met reflux een alcohol houdend product zou distilleren en de damp door een secondair vat zou leiden waarin een concentraat zit kun je veel smaak winnen aan de alcohol . ook kun je maceraat over maceraat halen .
thnx voor je tip Robbert. is eigenlijk een beetje de zelfde werkwijze als je deed met de Absinthe in tiny projects.
Nou absint is niet een vergelijkings product .
Meceraat delen en deel opnieuw overhalem is een heel oud principe.
En wanneer je met delicate smaken van fruit werkt kun je meeste aroma pakken op deze manier .
dat geld voor de meeste enkelvoudige ketels eigenlijk .
wil je meer zal Met charantaise of doubler (secondair ) moeten werken
ik begrijp dat het twee verschillende dranken zijn maar daar scheide je ook de ene helft van de andere,,