Meldingen
Alles wissen

Kirsch van morellen (zure kers)

Pagina 42 / 43

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel je mag bij mij wel 100 bomen zetten,ik heb plaats genoeg????alleen wat ver rijden,ik ben er net schapenstront op aan het gooien,maar dan zou ik ook pruimenbomen zetten,ik heb zelf ook fruitbomen geplant ik denk aan de toekomst,tja ik word 105 als ik niet meer val????? en de inkomste die Jan is misgelopen had hij ook een mooie boomgaard voor gehad.?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat is heel aardig Chris maar dat is inderdaad te ver. Ik kan ze ook wel bij mijn moeder zetten maar ik investeer pas als ik iets juridisch op mijn naam heb. En dan gaat de familie zich ermee bemoeien en iedereen heeft wel wat te zeiken. Liever laten ze het braak liggen dan een ander wat gunnen want mijn op mijn voorstel het stuk te laten taxeren gaan ze niet in. Zal niet meer zijn dan 6,- tot 9 de m2. Er is geen water, geen elektriciteit. Helemaal niks. Het hek is 40 jaar oud en aan vervanging toe en ga zo maar door. 

 

Ze willen echter de prijs van bouwgrond en hopen op € 400,- de m2. (wat het nooit gaat worden, of althans niet binnen 100 jaar. maar een kniesoor die daar op let). Het is slechts landbouwgrond met een waarde van nog geen € 10,- de meter en heb 60,- de m2 geboden en dan is het opgerot. Willen ze niet, dan niet, laat het nu maar braak liggen. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Zo is fam.daarom heb ik geen contact met de Fam in NL.als ze mij nodig hebben weten ze mij te vinden voor de rest zie ik ze niet,dus beter korte pijn dan mij lang ergeren.zijn ook vaak jaloers maar als je tot 12-13 u.in bed blijft liggen om dat je te lui bent om op te staan moet je niet jaloers zijn op iemand die om die tijd al €1000 verdiend heeft.?

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hahaha, ik had ze ook het geld cash geboden waarmee ik bedoelde snel regelen en hup binnen een week naar de notaris en dan kan ik het hek laten vervangen een loonwerker erover heen sturen om te ploegen en oude bomen te rooien, water verzorgen en in september druiven gaan aanplanten. Namen ze aanstoot aan, mag niet cash zeggen. Je gelooft het niet. Volgend jaar is te laat want heb een mooi stukje hier in de buurt gezien van iets meer dan 2500 m2. Teveel grond maar per saldo veel goedkoper

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb cash altijd graag aangenomen,straks stort de financiele wereld weer in en dan hebben ze spijt.jaja fam.heb gelukkig goeie in Roemenie,wonen 2200 km van me af en het gekke is daar heb ik meer contact mee,zijn ook niet jaloers maar trots op ons.ze mogen ook mijn grond gebruiken maar wel bio,en dat doen ze ook.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris, Ik heb even mijn vriend een oud wethouder ruimtelijke ordening gebeld en alles staat al een jaartje of 6 in kaart op deze website.  www.ruimtelijkpalnnen.nl 

Je moet het maar weten. 

Man man man € 60,- de m2 hebben ze niet gepakt en bouwgrond wordt het nooit. Hadden ze in 2012 de krantjes moeten lezen (wat ik ook niet gedaan heb) en in 2014 is het onherroepelijk geworden. Agrarisch gebied en dat blijft het. 

Lach me dood en hoef het ook niet meer. Gewoon omdat ik het ze niet meer gun. Minstens 6 tot 10 keer teveel betalen en het niet pakken. Dan ben je toch echt dom volk. Nu betaal ik geen 10,00 meer. Hoewel. Dan pak ik het wel maar geen cent meer. 

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn 8 liter Kilnerpot is bijna leeg, ik schat dat er nog zo'n 1,5 liter Kirsch in zit. Nu tap ik van onderaf mn glaasjes vol, en is de pot nog nooit van zn plek geweest. Er is dus nooit geschud De borrels lijken nu steeds pittiger te smaken . Niet scherper maar echt lekkerder. Meer smaak, wel prikt het meer in de mond nu ik de bodem van de pot nader (terwijl ik dus altijd al van onder af tap) 

Iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen? Het is dus niet vervelend want het is een verbetering bovenop de kwaliteit waar ik al zo blij mee was ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9980
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

prikt het door Koolzuur vorming ? nagisting misschien ?
zuren binding aan alcohol ? vorming van ethylacetaat .
( dit gebeurt ook in port en wijnen . Is onschuldig) .
oxidatie van nog aanwezige zuurstof ?

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Koolzuur en nagisting kan het niet zijn, het is ruim 40%.. wellicht had de hele batch zo gesmaakt als ik er al die tijd af had kunnen blijven ? dat is helaas niet meer te controleren... 

 

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9980
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

m.a.w. rijping

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat zou je denken, maar ik neem vrijwel iedere dag een borreltje voor het slapen gaan, en het valt me pas sinds een paar dagen op. Zo,n plotseling verschil heeft denk ik niets met rijping te maken. Ik vraag me af of tijdens het lange staan van de 8 liter pot toch iets onzichtbaars is bezonken dat ik nu in een geconcentreerdere hoeveelheid binnenkrijg en dus proef.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben gisteren de Betuwe in gefietst en kan mogelijk een mooie partij zoete kersen kopen. Niet al te duur. Heeft iemand een idee hoeveel sap er uit een kilo kersen komt. Of anders gezegd hoeveel kilo heb je nodig voor 100 liter sap. Dan kan ik die mogelijk bij Jan gaan persen. Of huren en wellicht willen andere ook sap hebben. 

Maar ik moet wel even een beeld hebben hoeveel er nodig is voor 100 liter. Het moet qua kosten ook leuk blijven. Ik heb gisteren het suikergehalte gemeten en kwam op 7% en ik doe vandaag nog een paar steekproeven. 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik denk ongeveer 130 kilo,zit pit in en dan de schil nog.bij druiven heb ik ongeveer 15 kg,per 100 kg.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Begrijp ik het goed, voor 100 liter verwacht je 130 kilo nodig te hebben? Zitten ook steeltjes aan he? Die pers van Jan zou er perfect voor zijn kan ik de schillen laten trekken in 92% en het sap gecontroleerd vergisten op 20 graden en dan uitstoken. Wat je dan krijgt zal elke vorm van verbeelding tarten denk ik. Dat moet de ultieme smaakexplosie zijn. Dat was het met morellen al. 

 

Jan als je de pers opstuur naar mij kan je hem dan ook weer laten ophalen en wat vraag aan huur en wat zullen de verzendkosten zijn? Misschien heb je ook wel zin in sap? Kan je misschien hier persen en Nimrax een filmpje? Kunnen we altijd bijhalen als er te weinig kersen zijn.  Is 20 minuten met de auto. 

 

Ga zo een steekproef doen en van 10 kersen de SG meten. Zal het zo melden.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb een steekproef genomen met een brixmeter die van stookwinkel vandaan komt. Nu heb ik vraag want gebruik dat ding niet zo heel vaak. Als ik er water op het schermpje gooi begint hij exact op nul? Als ik dan droog maak is het hele vakje weer blauw. Sap van de kersen zit tussen een SG van 65 en zelfs sommige 75. Maar op deze manier gemeten. Dus geijkt met water en daarna droog gemaakt. Is dat de correcte manier want dan weet ik genoeg. 

Beantwoorden
Pagina 42 / 43
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?