Meldingen
Alles wissen

maismeel - havermout whiskey ...

Pagina 2 / 2

Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

En door te maischen met mout zet je eiwitten om in aminozuren
Deze zijn ook voeding voor gisten en helpen enzym vorming .

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

win win win dus πŸ™‚

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Voor een maiswhisky wat voor mout, pils.... of... je hebt zo veel verschillende mouten? Ik ben me er al over aan het inlezen maar je komt steeds meer tegen ?. Wel verrekte interessant.

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Pilsmout, distillatiemout, pale ale mout, pleated mout......

Sla de cara mouten, roasted mouten en aromamouten maar over, daarvan is het diastatische vermogen een stuk minder.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

allemaal mooi om te lezen maar ik wacht even af hoe de 2 soorten whisky van munckerik worden en als die goed zijn weet ik wel waar ik alles haal

gr erik

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Staan ze al goed te gisten Erik?

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

de eerst is al op fles en de 2e staat goed te gisten al denk ik dat hij bijna uit gegist is dus nog wat klaren en dan stoken

Β 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat doe je goed!

Ben benieuwd wat de kenners er van gaan vinden.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

erik ja ik ook dus even afwachten maar ik probeer later de 2 weer te maken

Β 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

Β©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?