En door te maischen met mout zet je eiwitten om in aminozuren
Deze zijn ook voeding voor gisten en helpen enzym vorming .
win win win dus π
Voor een maiswhisky wat voor mout, pils.... of... je hebt zo veel verschillende mouten? Ik ben me er al over aan het inlezen maar je komt steeds meer tegen ?. Wel verrekte interessant.
Pilsmout, distillatiemout, pale ale mout, pleated mout......
Sla de cara mouten, roasted mouten en aromamouten maar over, daarvan is het diastatische vermogen een stuk minder.
allemaal mooi om te lezen maar ik wacht even af hoe de 2 soorten whisky van munckerik worden en als die goed zijn weet ik wel waar ik alles haal
gr erik
Staan ze al goed te gisten Erik?
de eerst is al op fles en de 2e staat goed te gisten al denk ik dat hij bijna uit gegist is dus nog wat klaren en dan stoken
Β
Dat doe je goed!
Ben benieuwd wat de kenners er van gaan vinden.
erik ja ik ook dus even afwachten maar ik probeer later de 2 weer te maken
Β