Meldingen
Alles wissen

Odin's Gin

Pagina 2 / 7

@ndré
Berichten: 1160
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Fastback,

zou je dat recept van de Gin ook met mij willen delen?

Groet, @ndré

Beantwoorden
Berichten: 265
Topic starter
(@sj44k)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

@Fastback
Wij weten elkaar wel mooi te vinden op meerdere vlakken merk ik al !
Wat goed !
Ik sluit me bij Andre aan zou je s.v.p. aan kunnen geven wat je recept is en met hoeveel liter alcohol je begint zodat ik dit ook exact kan namaken ?

Btw

Heb jij nog steeds de keramische ringen in je kolom zitten gezien je aangaf je op termijn een keer met andere vulling wilde gaan werken ?

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Uiteraard heb ik er geen probleem mee het Gin recept te delen... volgens mij heeft Hilbilly er geen copyright op ?, ik heb tenminste niets getekend.

ik zal het recept zo opzoeken en hier neerzetten.

ik heb nog steeds de keramische ringen ja, die wil ik wel vervangen door rvs en koper maar heb nog niets besteld, heb ondertussen wel wat meer nodig dus wil eerdaags wat gaan bestellen

 

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

hierbij letterlijk het recept wat ik van Hilbilly heb gekregen:

 

gebruik alcohol van zo'n 85 a 90 %

per liter gaat daarin:

18 gram jeneverbes

9 gram gemalen koriander

halve theelepel kardemom (dat zijn ca. 15-20 zwarte zaadjes)

3 vleugels van een ster anijs

15% van een kaneelstokje

2 Citroën schillen (zonder wit)

2 sinaasappel schillen (zonder wit)

Dit alles zo'n 5 dagen laten trekken en dagelijks schudden !

het recept geeft niet aan of de kruiden er dan allemaal uitgefilterd worden of dat die er in blijven zitten tijdens het terugverdunnen en stoken ?.

ik filter vervolgens de kruiden er allemaal uit en verdun dan vervolgens de alcohol terug naar zo'n 40% alcohol... 

vervolgens dit voor de 2e keer stoken met een minimale reflux en stoppen zodra de gin mistig begint te worden.

deze gestookte en mooie heldere gin vervolgens terugverdunnen naar zo'n 42%.

deze Gin dan vervolgens op 58 graden 3uur lang au-bain Marie verwarmen

 

en klaar is de Gin

 

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1160
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Dank je Fastback.

TOP

Beantwoorden
Berichten: 31
(@groentje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoi beste Fastback,

sorry voor de (domme?) vragen maar ben helemaal nieuw in deze materie!

De alcohol van 90% heb ik gedistilleerd in de StillT500 ! Dan volg ik je recept tot

aan filteren en verdunnen tot 40% ! Dan voor de 2de keer stoken??? WAar is de 1ste stook? Of is de alcohol van 90% de 1ste stook? Gebruik ik voor de "2de" stook een alambiek? Of terug de StillT500? Met Copperdome? Of met de kolom ZONDER ZADELS? (met de zadels ben ik de smaak toch terug kwijt?)

Is dit ook de werkwijze voor jenever? Met aangepaste kruiden natuurlijk.

Bedankt he!

Beantwoorden
Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Met de T500 kan je wel op smaak stoken.

Moet je alleen de koeling in de stijgleiding bypassen.

Dus het koelwater alleen op de liebig aansluiten. Dan werkt hij als potstill ( geen reflux )

Zadels er uit halen ? Mijn gevoel zegt van wel. kwestie van proberen

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik volg oengabunga.  Haal de vulling uit je kolom en doe de bypass van je koelspiraal (dus enkel koelen in de liebigcondenser).  Door het weghalen/niet gebruiken van je vulling EN je koelspiraal ga je weinig of geen reflux creëren en behoud je alle smaak.  Als je de T500 met RVS condenser hebt, laat misschien enkel je koperen zadels zitten.  Als je de koperen versie hebt kan je alles eruit laten.

Beantwoorden
Berichten: 31
(@groentje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beste "oengabunga" en Skoldt,

hartelijke dank voor jullie reactie; helaas ben ik echt wel een "groentje" en vergeef het

mij maar wat is de "liebigcondenser" en hoe doe ik een "bypass van de koelspiraal"?

(Ik heb de StillT500 met koperen kolom)

 

Beantwoorden
Berichten: 362
(@skoldt)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zie foto :

Liebig-koeler is het stukje korte buis aan de zijkant van je kolom.  Dit is een buis waar een smallere buis doorheen loopt.  In het buitenste gedeelte komt koelwater van onderen in en koelt de binnenste dunnere buis waar je alcohol condenseert.  Zo ziet de normale water- en alcohol flow eruit van een T500 :

 

Hoe zorg ik dat de T500 geen reflux meer creëert :

  • ontkoppel buisje tussen 1 en 2
  • ontkoppel buis van 3 en sluit deze aan op 1

De thermometer is in dit geval van geen enkel nut meer, dus die haal je eraf.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

in de handleiding, van de T500 kun je vinden hoe je hem uitschakelt, vindt je onder de manier om water te distilleren, om water te distilleren moet je hem ook uitschakelen.

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

In deze topic vindt je een afbeelding met pijlen.

http://www.stookforum.nl/thread/babydragon-op-de-grainfather/

Grts.

Beantwoorden
Berichten: 31
(@groentje)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Super bedankt!

 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb een birdwatcher staan, en alle ingredienten in huis om de Easy Odin te gaan maken. Ik ga morgen waarschijnlijk stoken.

Ik vond nog een mooie jeneverbes-struik met wat donkere bes..

 

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bij deze:

Beantwoorden
Pagina 2 / 7
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?