Meldingen
Alles wissen

Odin's Gin

Pagina 3 / 7

Berichten: 22
 Bass
(@bass)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

3 liter van 93% met het recept van Hilbilly staat te maceren vanaf dinsdag , moet zeggen het ruikt nu al lekker , ben benieuwd hoe dit gaat smaken !

Bass

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Die van mij vandaag afgestookt. Ik had een liter opgezet volgens recept Odin en een liter met als toevoeging een steranijs. Het destillaat geurt al lekker, al is de citrusgeur wat op de voorgrond. Ik haal er maar weinig anijs uit. Terug verdunt naar ongeveer 40%, nu staat het te rusten.

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Alles volgens recept gedaan.. vandaag een klein glaasje aan het nippen. Ik ben erg onder de indruk. Als iemand zou zeggen: ik heb hier 40 euro voor betaald, zou ik hem geloven.

Beantwoorden
Stookwaus
Berichten: 14
(@wilcowaus)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Na het stoken aanlengen tot 43 %,onder de 43 % slaat ie troebel,vervolgens een week of 5 laten staan. De eerste 2 weken overheerst de jeneverbes maar dit trekt later bij.

Beantwoorden
Berichten: 137
(@davidoff)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb momenteel een klassieke sugarwash staan borrelen. Heeft het enig nut om na het klaren gin ingrediënten toe te voegen zodoende de alcohol na de eerste stook reeds een lichte ginaroma heeft? Een alternatief waar ik aan dacht is de ginkruiden bovenaan mijn stookketel hangen in een neteldoek? Nadien zou je dezelfde kruiden uit de neteldoek opnieuw kunnen gebruiken tijdens het maceratieproces? Just a thought. Thanks!

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik denk wel dat je wat van de aroma's meekrijgt. Toch denk ik dat je meer meekrijgt als je de kruiden macereerd. Een snellere methode is om slechts één nacht te macereren en dan, met de kruiden in je ketel de fijnstook te doen. Als je een ketel hebt zonder verwarmings-element in je pot, kan dat zonder neteldoek. Ik heb er nog geen ervaring mee, maar ik wil een strip-run doen, en van die opbrengst een tweede (fijn)stook met kruiden doen.

 

Beantwoorden
Stookwaus
Berichten: 14
(@wilcowaus)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Als je op gas stookt gewoon alles 24 uur laten macereren en dan alles in je ketel kiepen en afstoken. Stook je electrisch dan twee weken laten macereren.

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik stook op een electrische kookplaat.. Maakt, volgens mij niet uit of je met gas verhit of een plaat. Als het element maar niet in je ketel zit, toch?

 

Beantwoorden
Berichten: 1837
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik sprak afgelopen zondag een gin producent. Hij zei als je de kruiden boven je vloeistof hang, je je eerst stook goed moest verdunnen, zodat de kruiden meer tijd hebben om zacht te worden. Ook komen er bij het stoken, in het begin te sterke smaken mee van de olien enzo. Dus kleine cut's maken en proeven. Ik spreek helaas nog niet uit ervaring, maar dat komt binnenkort nog wel.

Beantwoorden
Stookwaus
Berichten: 14
(@wilcowaus)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Je maakt geen cuts want die heb je al gemaakt tijdens het stoken van de neutraal. Je gooit enkel de eerste 10 ml weg omdat daar de meeste olieen van de jeneverbes in zitten. Meestal stop ik met afnemen bij een abv van 65 %.

Beantwoorden
Stookwaus
Berichten: 14
(@wilcowaus)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Klopt helemaal

Beantwoorden
Berichten: 1837
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Een klein cutje dus.

Beantwoorden
Berichten: 1837
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En het verdunnen dan, dat moest ook zo min mogelijk. Dat zou de smaak ook verdunnen.

Beantwoorden
Berichten: 85
(@crispi)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb onlangs dit recept geprobeerd, weliswaar met weglaten van de sinaas-schil. Heb de kruiden fijn gestampt en 1 week laten macereren. Vervolgens gestookt zonder kolom en gestopt toen het destillaat troebel werd (heeft dan nog circa 40 ABV) Het totale destillaat had circa 62 ABV en bij aanlengen met water tot 42° sloeg het troebel. Dus echt wel veel (té veel) smaak-oliën aanwezig. Filtratie doorheen enkele lagen keukenpapier zorgde voor een uitstekend resultaat. Deze gin ruikt en smaakt veel voller dan een commerciële 'standaard' kwaliteit (Gordon's of zo) Perfect voor een Gin Fizz of Gin tonic...

Beantwoorden
aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Crispi; waar stook je mee? Heb je het bij de tweede keer stoken nog verder verdunt met water?

Ik was ook erg positief over het resultaat. Ik ga em zeker nog eens doen.

Beantwoorden
Pagina 3 / 7
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?