Meldingen
Alles wissen

Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy

Pagina 21 / 29

Geer
Berichten: 29
 Geer
(@geer)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

oke bedankt voor de info. ik heb intussen het goedje 2 maal gestookt, mooi opbrengst maar Wisky kan ik het nog niet noemen. Het kan inderdaad aan de temperatuur liggen. zelf zat ik te denken aan te weinig zuurstof.  ik kan er in ieder geval een mooi likeur van maken.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik zou het even laten,zet het wisselen koud warm,en tussen door dop er af.maar vaak is het ook dat na een tijdje de smaak komt.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

heb zelf nu 25-30 kg mais staan heb ik 10 kg suiker bij gegooid twee pakken fries roggebrood en een pak havermout en natte bakkersgist,dat recept heb ik uit de lucht gegrepen,het gist als een gek.dus ben benieuwd wat het word.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik geloof er wel in hoor Chris. Dit kan niet anders dan heul,heul lekker worden.
Lekker laten gisten, ouwe reus!

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Dan word ik er ook heul heul bezopen van,en laat ik nog 100 kg mais door mama sturen,is bio mais,mogen van mij geen chemikalien gebruiken op mijn grond.

Beantwoorden
@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Chris, Doe je ook nog water bij de 30 kilo mais en suiker??

Ikzelf denk een 200 liter vat volmaken. 

Groet, @ndré?? cheers

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hey Chris,

Hoe heb je de mais bewerkt? Geschroot/gemalen? Ben benieuwd!

 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dan word ik er ook heul heul bezopen van,en laat ik nog 100 kg mais door mama sturen,is bio mais,mogen van mij geen chemikalien gebruiken op mijn grond.

Heul goed bezig Chris, nu het roggebrood nog vervangen door Bio roggemout 😉

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jan ik heb de mais gewoon heel gelaten en zacht gekookt,roggebrood er bij en de havermout,en 10 kg suiker.af laten koelen op kamerthemp.en gist er bij,ruim water,en bij de verwarming gezet,gist als een gek en ruikt lekker,in Roemenie schroten ze de mais ook niet,maar gooien er ook geen roggebrood,of havermout bij,en wat die kunnen kan ik zeker,dus ben benieuwd naar het resultaat,ik stook de mais ook gewoon mee.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

@ndre ik heb de mais in ruim water zitten,hoeveel ik er bij gekiept heb weet ik niet,heb ik op gevoel gedaan,ik meet bijna nooit iets,maar als je hem zachtkookt zo als ik,neemt de mais veel vocht op,en ik stook de mais mee in de ketel moet wel een beetje zwemmen.maar ik denk dat ik hem over twee wkn.kan stoken,nu bubbelt hij nog,ik laat het resultaat weten.

Beantwoorden
Berichten: 5
(@eddepet)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Na de Kirsch en neutrale alcohol ook maar eens de roggebrood whiskey uitproberen. De mash en het gisten etc. ging helemaal goed (whisky gist gebruikt). Na de eerste stook had ik een vloeistof  met een zachte graanachtige smaak van 75% alv. dus niet slecht voor de eerste keer vind ik. Het vreemde is dat ik verwacht had een alcohol te hebben met een mooie gele kleur, echter de alcohol is kraakhelder en kleurloos net water. Mijn vraag is nu is dit normaal of heb ik iets niet goed gedaan? Ik gebruik een ketel met kolom gevuld met rashig ringen.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Nee dat is normaal,de kleur krijg je als je het op snippers gooit.daarom gooien ze vaak bij wisky karamel om de kleur en om hem wat zachter te laten smaken,en hoeven ze geen vaten te gebruiken.snippers zijn goed.dus je hebt het perfect gedaan.?

Beantwoorden
Berichten: 5
(@eddepet)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dank voor de reactie Chris. Ik had nog een zakje (250gr) eiken snippers liggen en heb een klein laagje op de inmiddels 3 ltr gegooid en inderdaad hij begint geel te kleuren, sommigen beginnen al naar de bodem te zakken. Ik neem aan dat ik dit zo een paar weken moeten laten staan. Ben erg benieuwd naar het resultaat.

Eddy

Beantwoorden
Berichten: 191
 ScS
(@sarges)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik doe het eikenhout voor een uurtje op 165gr in de oven voordat ik het bij de whiskey gooi. Sowieso om het hout te desinfecteren maar ook voor de smaak...

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

75% en dan desinfecteren? Ik denk dat die 75% net zo goed ontsmet als de 165°. Wat betreft smaak, kan het uiteraard wel werken.

Beantwoorden
Pagina 21 / 29
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?