Meldingen
Alles wissen

Problemen bij appelvergisting

Pagina 4 / 4

Berichten: 44
 Bob
(@bobje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik zal het eens overhevelen in een glazen pot. Dan kan ik het nog ff in de gaten houden. En dan maar stoken denk ik. Misschien dat dat nog lukt.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Allereerst ik zit op afstand dus is lastig te zien wat er fout is .
wat er misschien kan zijn gebeurt.
Wanneer je begint met een te laag PH kun je problemen krijgen dat je snel acetaten krijgt , wanneer je begint met een te hoog ph heb je kans op schimmel vorming en infecties bij sap vergistingen .
En ook kan fout ph van eventueel invloed zijn op snel afsterven gist .
PH MEETING IS BASIS BEGINSELEN !
Een rotterij lucht klinkt als ontbinden van afgestorven gistcellen .
Mangrove Jack een van de weinige commerciële gisten waar je weinig problemen mee hoeft te verwachten MAAR schrijft deze een zeer lage nodige pitch standaard voor .
Gist zal bij opstarten eerst vermenigvuldigen en zodra zuurstof op is gaat het over naar omzetten van suikers .
Wanneer er weinig gist aan begin is en weinig vermenigvuldiging krijg je dat omdat de levensduur van cellen ook niet hoog is dat er tijdens de gistperiode meer cellen afsterven dan erbij komen
En kans op eerder stoppen van gisting en aangezien leven cellen ook deels dode verwerken is dat op een gegeven moment niet meer en krijg je autolyse dus zwavelwaterstof vorming en rotterij lucht .

- Omdat veel gisten hun voorschriften baseren op lab. Testen en niet omstandigheden in algemeen gebruik kun je niet van de omschrijving 100% uitgaan ! .
Een hogere pitch geeft een betere start met meer cellen vorming in aerobe toestand , sneller de zuurstof uit het beslag wat minder kans op oxidaties geeft , snel in anaerobe toestand aangekomen is er dus minder vervuiling ben kan het gist dus ook Beter en sneller presteren .
Een hoge pitch geeft beter resultaat .
Te hoog krijg je draden en slijm vorming maar dan moet je haast wel een 10 voudig van standaard toevoegen.

@bob je kunt het beste nu afhevelen en omdat het een sap vergisting is de vloeistof Aereren.
En daarna afstoken .

probleem is bij sap vergistingen fouten dat de middelen om te verhelpen vaak ook smaak aantasten of je gebruikt producten die je ook moet weten te neutraliseren.

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het gaat hierbij om een compleet pakket van Mangove Jacks, het pakket bevat geconcentreed sap en de juiste gist. Er hoeft enkel nog wat suiker aan toegevoegd te worden. In feite zou je hier niets aan hoeven te corrigeren om het de klant juist heel  makkelijk te maken is de hele samenstelling al voor je gedaan.

Beantwoorden
Berichten: 44
 Bob
(@bobje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ja, was een compleet pakket. Ik heb hem afgeheveld en in zo'n glazen kruik gedaan. De rotte lucht is nu wel weg, dus die zit echt bij de gist lijkt mij. Ik stook hem eerdaags wel, en dan probeer ik het met een nieuw pakketje. De appelcider wil ik zo graag proberen. ?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@stookforum , misschien te veel suiker toegevoegd ? Sg te hoog ?
Te koud , te warm geweest , infectie , te lang gestaan ? .
Of gistton verontreiniging gehad ?

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Is het water van je waterslot wel vers? Tijdig verversen van water in het waterslot voorkomt dat het water slecht wordt. Als het slecht wordt kan het ook een vieze rotte geur geven.

Beantwoorden
Berichten: 44
 Bob
(@bobje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Het water in het waterslot was goed, de lucht kwam echt uit de emmer. De emmer heeft bij een continu temperatuur van ongeveer 20 graden gestaan. Ik weet niet of dat teveel of te weinig is.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Temperatuur tussen 18 en 23 graden is prima .
laat het nu niet te lang staan .
en de vloeistof Aereren.
Alvorens het afstoken .

Beantwoorden
Berichten: 44
 Bob
(@bobje)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb hem al afgeheveld. Komende week ga ik hem stoken. Bedankt voor jullie hulp weer! ?

Beantwoorden
Pagina 4 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?