Met stoppen bij 30%bedoel je de 30%van wat totaal in de ketel is gegaan?
Wat betreft houdbaarheid, een dichte bus blijft jaren goed.
Duizend liter in een vat is niet luchtdicht afgesloten, en dus beperkt houdbaar.
Molasse is bijna 50% suiker, de rest is stroop,
Suiker en stroop zijn jaren houdbaar.
Denk alcohol percentage van de uitstroom
Duidelijk bedankt snel even potjes regelen
Waarom probeer je het eerst niet met suikerwater als je bang bent om je zwarte goud te verpesten? De melasse blijft nog wel even goed hoor. Het maken van cut's hoort bij de bazig vaardigheden, die je bij iedere grondstof kunt gebruiken. Alhoewel ik voor blanke en bruine rum andere cut's gebruik, blijft het princiepen van het maken van de cut's het zelfde.
Hoe lang duurt het ongeveer Voorde vergisting begint? Deze voormiddag gemaakt nu een tiental uur later nog geen belletjes te bespeuren in het watervat. Reden om ongerust te zijn? Of die ik eventueel nog kan doen? Ik gebruikte 3 kg ruwe rietsuiker en 2 kg rietsuikermelasse op 25 liter. En de blauwe rum gist van stookwinkel. Alvast bedankt
Is dat het zakje met de piraat er op? Dat is de Prestige, die heeft een iets langere opstarttijd dan de Still Spirits, maar doet verder hetzelfde. Als je wash niet te heet is geweest komt het nu vanzelf goed!
Voor de opslag in een houten vaatje moet het dan heavy toasted vaatje zijn ?
Heavy toasted verbrand langs de binnen kant.
Wat heb gelezen dat dit speciaal voor rum is?
Er zijn diverse rum type .
Hangt af van wat je prefereert .
Jamaica , Barbados , Haïti ,
Frans Guyana , Bermuda enz enz hebben allemaal van oudsher een andere manier van lageren .
Ook de houtsoorten verschillen .
Meest bekend is de eiken vaten maar ook andere vaten werden gebruikt .
Daarnaast zijn er rums op nieuwe vaten maar ook op gebruikte port , Whiskey ,wijn , sherry vaten , gebrand , ongebrand , gezout , gezwafeld , geloogt enz wat allemaal specifieke accenten geeft .
Is het nog op gang gekomen sweetmie?
Eerste melasse stook
Kolom is 22 cm hoog dus ik was best benieuwd welk percentage ik eruit kan halen in 1 stook.
60% wat rap daalt naar 55%
op dit moment heb ik ca anderhalve liter van 52% en 3 potjes van 120 ml rond de 57%
ik ben begonnen met een stookwijn van 27 ltr met 3 ltr melasse en 2.25 kg rietsuiker.
Ik verwacht dat het veij snel afgelopen is nu.
wel ga ik zodra percentage onder de 40 komt door stoken en wat er nog uit komt gaat dit weekend de ketel weer in.
ik stook door tot minimaal 25%
Als je nu een 2 de maal overhaald dan moet je je alcohol verdunnen tot een bepaald percentage ? tot welk ?
of is dit niet nodig ?
Alvast bedankt
Ik zou verdunnen tot 30%.
officieel moet het lager dan 40% zijn maar ik neem het zekere voor het onzekere.
Er is geen officiële percentage van 40 % .
het is aan te bevelen omdat bij lekkage of eventueel knoeien met alcohol te gaan verdunnen onder de ontbrandings waarde van alcohol.
Dus onder de 50 % en voor gemak houd men 40% aan .
Een goed gesloten lekvrije en damp dichte ketel met veiligheidsventiel kan hogere percentage ook in verwerkt .
Immers bij opwarming is de damp verzadiging in ketel zelf al ruim boven 60% in de ketel .