Meldingen
Alles wissen

Rum van melasse basis recept

Pagina 8 / 9

Berichten: 13
(@shiva010)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Met stoppen bij 30%bedoel je de 30%van wat totaal in de ketel is gegaan?

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat betreft houdbaarheid, een dichte bus blijft jaren goed. 

Duizend liter in een vat is niet luchtdicht afgesloten, en dus beperkt houdbaar.

Molasse is bijna 50% suiker, de rest is stroop,

Suiker en stroop zijn jaren houdbaar.

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Denk alcohol percentage van de uitstroom

Beantwoorden
Berichten: 13
(@shiva010)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Duidelijk bedankt snel even potjes regelen

Beantwoorden
Berichten: 1835
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Waarom probeer je het eerst niet met suikerwater als je bang bent om je zwarte goud te verpesten? De melasse blijft nog wel even goed hoor. Het maken van cut's hoort bij de bazig vaardigheden, die je bij iedere grondstof kunt gebruiken. Alhoewel ik voor blanke en bruine rum andere cut's gebruik, blijft het princiepen van het maken van de cut's het zelfde.

Beantwoorden
Berichten: 1
(@sweetmie)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hoe lang duurt het ongeveer Voorde vergisting begint? Deze voormiddag gemaakt nu een tiental uur later nog geen belletjes te bespeuren in het watervat. Reden om ongerust te zijn? Of die ik eventueel nog kan doen? Ik gebruikte 3 kg ruwe rietsuiker en 2 kg rietsuikermelasse op 25 liter. En de blauwe rum gist van stookwinkel. Alvast bedankt

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Is dat het zakje met de piraat er op? Dat is de Prestige, die heeft een iets langere opstarttijd dan de Still Spirits, maar doet verder hetzelfde. Als je wash niet te heet is geweest komt het nu vanzelf goed!

Beantwoorden
Berichten: 41
(@nathan2020)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Voor de opslag in een houten vaatje moet het dan heavy toasted vaatje  zijn ? 

Heavy toasted verbrand langs de binnen kant. 

Wat heb gelezen dat dit speciaal voor rum is? 

 

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er zijn diverse rum type .
Hangt af van wat je prefereert .
Jamaica , Barbados , Haïti ,
Frans Guyana , Bermuda enz enz hebben allemaal van oudsher een andere manier van lageren .
Ook de houtsoorten verschillen .
Meest bekend is de eiken vaten maar ook andere vaten werden gebruikt .
Daarnaast zijn er rums op nieuwe vaten maar ook op gebruikte port , Whiskey ,wijn , sherry vaten , gebrand , ongebrand , gezout , gezwafeld , geloogt enz wat allemaal specifieke accenten geeft .

Beantwoorden
Sebas(bassien)
Berichten: 210
(@bassien)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Is het nog op gang gekomen sweetmie?

Beantwoorden
Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden


Eerste melasse stook

Beantwoorden
Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kolom is 22 cm hoog dus ik was best benieuwd welk percentage ik eruit kan halen in 1 stook.

60% wat rap daalt naar 55%

op dit moment heb ik ca anderhalve liter van 52% en 3 potjes van 120 ml rond de 57%

ik ben begonnen met een stookwijn van 27 ltr met 3 ltr melasse en 2.25 kg rietsuiker.

Ik verwacht dat het veij snel afgelopen is nu.

wel ga ik zodra percentage onder de 40 komt door stoken en wat er nog uit komt gaat dit weekend de ketel weer in.

ik stook door tot minimaal 25%

 

Beantwoorden
Berichten: 41
(@nathan2020)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Als je nu een 2 de maal overhaald dan moet je je alcohol verdunnen tot een bepaald percentage ? tot welk ?

of is dit niet nodig ? 

Alvast bedankt 

 

Beantwoorden
Berichten: 344
(@hannibal)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zou verdunnen tot 30%.

officieel moet het lager dan 40% zijn maar ik neem het zekere voor het onzekere.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9954
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er is geen officiële percentage van 40 % . 

het is aan te bevelen omdat bij lekkage of eventueel knoeien  met alcohol te gaan verdunnen onder de ontbrandings waarde van alcohol.

Dus onder de 50 % en voor gemak houd men 40% aan .

 

Een goed gesloten  lekvrije en damp dichte ketel met veiligheidsventiel kan hogere percentage ook in verwerkt .

Immers bij opwarming is de damp verzadiging in ketel zelf al ruim boven 60% in de ketel .

 

 

 

 

 

 

Beantwoorden
Pagina 8 / 9
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?