Meldingen
Alles wissen

Verschil in suiker

Pagina 8 / 8

Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er is wel degelijk verschil in kristal suiker Elflitso .
Het is dan wel dezelfde sucrose maar de manier van verwerking en zuivering van de biet naar kristal suiker kan wel degelijk verschillen waardoor bepaalde residuen ook invloed heeft op smaak , kleur helderheid en zuiverheid.
Bij Suikerproductie wordt in nederland calcium gebruikt voor zuivering .
In duitsland een calcium rijk leem .
En er wordt ook wel zwavel gebruikt maar ook dat hangt af van kwaliteit van aangeleverde bieten .
Daarnaast maakt de grond waarin de bieten geteeld worden ook verschil .
De grond ene streek is zuurder dan andere , meer of minder mineraal rijk .
Ook al wordt in de industrie zoveel mogelijk hetzelfde product beoogt toch kunnen er verschillen zitten tussen kristal suikers uit diverse landen.
in nederland zijn nog maar 2 grote producenten die voor verschillende andere merken leveren . Dus inderdaad AH , jumbo , de boer suiker en van suikeruni zal niet verschillen .

maar ook kwaliteit van gist , soort gist , soort gistvoeding , er zijn gisten die een Orange rode kleur geven aan het brouwsel .
Zelfs gisten die een blauwe kleur kunnen afgeven.

En inderdaad schoonwerken is altijd belangrijk .

Inderdaad ook kan een te korte vergisting of een foute temperatuur beheersing ook invloed hebben op kleur .
Een klimaatkast geeft zeker wel iets gemak daarin .
maar dat daar alles er mee staat of valt is wat veel gezegd .
Er zijn meer manieren om een gist ton op temperatuur te houden .

Beantwoorden
Berichten: 65
(@elflitso)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Er is gewoon een standaard voor kristalsuiker. Anders zou het die naam niet mogen dragen. Plus ik zeg niet dat een kast nodig is. Maar wil je het beste resultaat dan is het een optie. Maar net wat je wil. Heej succes!! Geniet van je hobbie

Beantwoorden
Berichten: 7
 Duym
(@duym)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Een voorstel en een vraagje (eigenlijk 2 vraagjes). Het eerste is misschien ver gezocht, maar toch maakte ik me zorgen (ik durf al eens verstrooid zijn), ik verklaar me nader: 1. Ik maak reeds enkele maanden mijn eigen confituur (veel lekkerder en minder calorieën). Ik gebruik daarvoor geleisuiker van Tienen, en als ik me niet vergis zit daar veel pectine in als dikmaker.  Ik was er als de dood voor dat ik me zou vergissen bij het aanmaken van een te fermenteren brouwsel, daarom wordt die zak ver weggehouden van mijn kristalsuiker. Was mijn angst terecht of ben ik wat aan het overdrijven? - 2. Ik heb op zeer eenvoudige wijze mijn stookinstallatie gemaakt (je moet wel koper kunnen solderen en lassen), en het installeren ervan in de keuken is nog eenvoudiger. Is er al een forum waarop sommigen hun knutselwerk met de nodige foto's te bewonderen is? Zo ja, dan ga ik ook foto's trekken, en indien nee, dan kan iemand misschien zo'n topic aanmaken.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

"Kristal suiker" geeft aan vorm en soort niet de kwaliteit en zuiverheid . Kwaliteits en zuiverheid zijn er zeker verschillen in . het valt binnen gestelde normen . gelukkig hier in de nederlandse supermarkten een hoge continue kwaliteit . ik zeg niet dat de klimaat kast verkeerd is. Het is een optie . Bij mij staan de vaten in de winter in een terrarium van 5m x 5m x 2 m op plank afgeschermd . daar is temperatuur ook continu .

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9957
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wanneer je iets pectine houdend even verhit boven 80gr hoef je daar geen zorgen om te maken .
er staan hier op het forum diverse zelfbouw projecten van super functioneel tot ook prachtig uitgevoerd .

Er zijn ook een paar boeken waar technische tekeningen in staan voor het maken van distilleer ketels en brouwvaten .
Met beetje creativiteit kun je daar thuis een leuk ding op een dergelijke basis maken .
Maar als je even gaat zoeken hier op site kom je een aantal mooie apparaten tegen .

Beantwoorden
Berichten: 1835
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Duym, ik denk dat dat je nog veel te lezen heb op dit forum. Het staat vol met foto's en tips(soms moet je wel even zoeken). Je kan er zomaar een paar weken vooruit trekken. Veel plezier er mee.

Beantwoorden
Berichten: 7
 Duym
(@duym)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Robbert en Rumo, bedankt. Ik heb hier inderdaad nog veel te lezen. Ik ga mijn distilleer- keteltje en kolf ook een keer tonen op foto.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Duym.als ik 30 kg suiker haal vraagd mij niemand iets,ik laat wel wat in het schap liggen voor anderen,was mij de laatste keer niet gelukt,kocht alle pakken van 1.5 kg.maar er was er nog van 1 kg.ik koop regelmatig suiker op voorraad.we maken ook nog jam en siroop etc.

Beantwoorden
Pagina 8 / 8
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?