Meldingen
Alles wissen

Wie heeft wel eens alcohol 3 keer gestookt (overgehaald)?

Pagina 2 / 3

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb vandaag de hele dag gestookt en ben tot de conclusie gekomen dat ik trouw blijf aan mijn bakkersgist( was ook in 7 dagen uitgegist ) en stook in de toekomst ook maar een keer,( smaak blijft beter behouden ) dus turbo was niet veel beter dan mijn vertrouwde bakkersgist ook de opbrengs was niet meer en alc.percentage ook niet.maar als je niet probeert dan weet je het niet.trouwens ik stook graag op gas ook op hout.gr.?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris, ik heb een andere ervaring met rum, die wordt echt beter en de smaak intenser. Ga morgen of overmorgen een gedeelte van kirsch de 2e keer overhalen. Heb het gevoel dat de kirsch er ook beter van wordt. Maar dan stook ik echt heel erg langzaam met een apparaat wat extreem nauwkeurig af te regelen is. Een ander tak van sport, weet ik maar ik mis de schuur nog niet. Ik denk nooit meer overigens. 

Beantwoorden
Berichten: 445
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hier het zelfde gevoel over de grainfather Lummel dat ding draait vanzelf, ik lees op mijn tel af wanneer ik het koelwater aan moet zetten en blijf er bij tot ik 1 x 200 ml voorloop en 4 x 100 ml heads.

met de hearts blijf ik er al niet meer bij (vrouwtje pesten tussen door kan allemaal) koffie drinken en af en toe een blik er op.

en met de tails weer 4 x 100 ml en end of tails laat ik hem doorlopen tot 99 gr ketel temp de rest met ik op top thermometer  

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik stel mijn gas ook zo in dat het zo snel loopt als ik wil ik luister naar het geluid vd ketel.ik meet geen themp.ik zorg er alleen voor dat mij koelwater koud is,vaatje van 200 ltr.duurt wel even voor het warm word.stook 20 ltr.van 40% in 4.5 uur is ongeveer 11-12 ltr van 65% met een regelmatig straaltje.gr.?Chris.V

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dat herken ik wel vroeger ( 3 maanden geleden hahaha) ketelmuziek! Zal ik het ooit gaan missen? Vast, maar nu even niet. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel gisteren twee ketels gestookt ,ik vind het juist de leuke kant van het stoken,om op de oude manier te stoken,fruit gist vuur en drank,ik moet wel toe geven dat ik er tijd voor heb,dat is ook een groot verschil als je moet werken en dan in het weekeinde de schuur in te duiken,is het gezin ook niet echt blij mee.gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris vandaag voor de 4e keer rum overgehaald en de smaak is gebleven maar intenser en veel lekkerder. Man ik blijf maar proeven. Er is geen voorloop en naloop meer, alles smaakt perfect. Dit is de laatste keer en dan ga ik de kirsch overhalen. Dat wordt een interessante. 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ga nu voor de 4e keer kirsch overhalen. Hij wordt steeds beter. Echt geen smaakverlies. Sterker, je zou het water een moeten ruiken waar ik steeds mee verdun, iedere keer opnieuw,  dan lust je nooit geen kirsch meer. Ik ben heel benieuwd hij gaat bijna lopen. 

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Correctie, is pas de 3e keer. En de eerste voorloop is er inmiddels en deze is smerig. Dat zat dus allemaal in mijn kirsch.  Benieuwd wat het zo wordt. Ik ga sowieso een 4e keer doen. Ik stuur je als ik tevreden ben een sample Jan. Dan ben ik benieuwd. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel ik ben benieuwd ,normaal gaat het ten koste van de smaak bij rum en kirsch schijnbaar niet,ik stook meestal pruimen en druiven of appels,bij de druiven heb ik niet echt verschil geproefd,maar ik zal na een tijdje nog eens proeven,was mischien nog te vers.pruimen wil ik in de toekomst wel proberen twee keer te stoken,palinca stoken ze normaal ook twee keer en laten hem55% sucses er mee ik ben benieuwd gr??Chris.V

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Chris, ik proef hem nu weer en het wordt steeds beter. Ik ga hem nog een 4e keer overhalen en ik stuur Jan, jou en Nimrax even een sample. Ik verdun hem dan niet, gewoon zoals hij uit de Grainfather komt rond de 75 tot 80%. Vandaag is de derde stook met een beetje mazzel morgen de 4e dan kunnen jullie voor het weekend proeven. 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben heel benieuwd Lum! Raak je echt geen smaak kwijt? 

 

Ik ben dol op samples ?

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nee echt niet, de smaak kom terug. Heel vreemd. Zoals gezegd ik stuur jullie een sample heb alleen het adres van Chris nodig, Chris als je wilt zeg even als je het met pm doet want mijn hele mailbox van mijn zooi account is vol gelopen door stookforum. Heb het opgegeven om te verwijderen. 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lummel ik heb een keer mijn tel nr op het forum gezet mischien heeft Jan dat genoteerd.in elk geval Nimrax heeft mijn nr.of Nimrax belt mij dan geef ik hem mijn adres ik ben in vele dingen goed alleen niet met computers.gr.??Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 4146
Topic starter
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Een update. Hoe vaak overhalen en hoeveel smaak verlies je? 

 

Heb nu wodka ( alleen graan en zakje still's wodkagist) gecombineerd met kirsch ( wel wat suiker toegevoegd) en drink dit nu afgestookt met verse sinaasappelsap. Wat kan ik zeggen, ik proef iets kersen, proef iets graan boven de smaak van de verse sinaasappels. De beste srewdriver die ik ooit in mijn leven heb geproefd. Veruit zelfs! Ik ga de rest van de kirsch met de rest van wodka ook weer samen herstoken en ben heel benieuwd hoe dit met appels gaat werken. 

 

Oja, zit al dagen te proeven en absoluut geen kater! Wel minstens 3 keer gestookt dus de slechte alcohol zal er wel uit zijn. 

Beantwoorden
Pagina 2 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?