Lummel... Vraagje.... Hem je niet ook t idee dat de drank na ieder keer overhalen steeds zachter wordt? Mn kersen nu al 3 maal overgehaald.... Steeds geproefd.... De drank was zo zacht dat ik Mn meter niet vertrouwde.... Dus vergeleken met de eerste stook.... Was dus niet Mn meter ;).... Na de 3e stook was de drank rechtstreeks uit de ketel gewoon veeeel lekkerder
Lummel... Vraagje.... Hem je niet ook t idee dat de drank na ieder keer overhalen steeds zachter wordt? Mn kersen nu al 3 maal overgehaald.... Steeds geproefd.... De drank was zo zacht dat ik Mn meter niet vertrouwde.... Dus vergeleken met de eerste stook.... Was dus niet Mn meter ;).... Na de 3e stook was de drank rechtstreeks uit de ketel gewoon veeeel lekkerder
100% mee eens!Β
Ik had alcohol die ik voor de grap 6x overgehaald had en gin van gemaakt, het eerste wat iedereen zei, wow dit is wel een hele zachte borrel.
Moet wel zeggen.... Deze is van eigen kersen gemaakt.. Niet van morellensap.... Maar sta ervan te kijken hoeveel ik er uit haal.... Iedere keer weer terug in Mn fermentvat. 3 kg suiker... Beetje gist... Klaar..... Iedere keer meer dan 4 liter drinkbaar eau de vie... Volgend jaar pluk ik de hele boom leeg... π