Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 17 / 282

Berichten: 1
(@inhens)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi, ik heb me ook net lid gemaakt. Ik ben Ingrid, ik woon in België en ben hier terecht gekomen omdat ik op zoek was naar informatie over destilleren - niet zozeer om alcoholische dranken te maken, maar eerder voor etherische oliën. Ik vroeg me vooral af of je met een electrische weckketel waarin je ook kan ontsappen op een goedkope manier kan experimenteren met destilleren...

Berichten: 4
 JVN
(@jvn)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hey allemaal,
Ik ben Jef en afkomstig uit de Kempen dichtbij de Nederlandse grens.  Ben sinds een paar jaar een echte gin liefhebber.  Op deze moment ben ik een cursus begonnen over Gin destilleren.
Hopelijk kan ik hier voldoende informatie vinden om zelf ook heel kleinschalig te beginnen te experimenteren met Gin.

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi allemaal, ik ben Nimrax uit noord-Holland en ik stook en brouw- bier en likeur.
Ik doe dit al vanaf 2013 en heb er ook wat filmpjes van op youtube gezet.
Wie weet kan het nuttig zijn voor beginners.
Ik gebruik alleen suiker om te vergisten.
Destilleerketel: smartstill mark III
Zoektermen youtube:
Alcohol maken (stoken) deel 1
Alcohol maken (stoken) deel 2
Bier maken(brouwen)deel 1
Bier maken(brouwen)deel 2
Tot slot: Erg leuk om iedereens verhalen te lezen,
Groetjes Nimrax

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Nimrax, jij ook welkom! Ik heb je filmpjes inderdaad wel eens voorbij zien komen,  je nickname kwam me al bekend voor!

Leuk dat je erbij bent!

Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo..
Ik zal me ook even voorstellen.

Ik ben Jack  en kom uit t zuiden van t land.

Ik interesseer me zeer in het destillatieproces , daarom heb ik nu uit oude onderdelen, en een Kochstar een gepakte kolom gebouwd.

Hopelijk vind ik hiermee een nieuwe hobby.
Denk dat ik hier weer veel informatie kan vinden

Berichten: 46
(@markel)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi allemaal , ik ben Markel uit Belgie. Een levensgenieter die zijn eigen drankjes wil gaan stoken. Dit is compleet nieuw voor mij, maar zoals ik op het forum kan lezen zijn er toch al wel enkele die  op zijn minst gezegd de kennis van het stoken onder de knie hebben.
Tips en receptjes zijn altijd welkom . Ik ben best leergierig en hoop dat jullie je kennis een beetje met mij willen delen. Heb deze week mijn 30 liter keteltje ontvangen en ben nu een proefopstelling aan het knutselen. Helaas is mijn bestand te groot denk ik want mijn foto wil niet uploaden. Deze hebben jullie nog te goed. Alvast een aangename kennismaking van mijn kant.

mauser
Berichten: 235
(@mauser)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo, ik ben Maurice en kom uit het oosten van het land. mijn interesse in het stoken kwam eigenlijk door de serie "Moonshiners". Nu wilde ik ook echt amateuristisch te werk gaan en heb een opstelling gemaakt van een rvs snelkookpan en een zelf gemaakte koeler. Heb er de eerste keer een mix van restjes wijn in gestookt en dat wilde al prima. Heb toen wat spulletjes gekocht om mijn eerste stookwijn te maken van water en suiker. Dit heb ik 2 weken laten gisten en heb nu 3 runs gedaan. Wat mij opviel is dat ik uit de eerste run 0,75 Liter van 71% heb gehaald en een kleine halve liter van 60%. Met de tweede en derde run haalde ik maar 2 maal 200 ml van 70 % en ongeveer ook 2 maal 200 ml van 60%. Ik had verwacht de zelfde hoeveelheid te verkrijgen als de eerste keer. Heeft iemand een idee waar het aan zou kunnen liggen? De gisting was nog niet echt helemaal afgelopen, er kwam ongeveer om de 5 seconden nog een bubbel uit het waterslot of moet er helemaal geen bubbels meet uit komen? Hopende dat ik hier nog veel kan leren en mijn ervaringen kan delen. Groeten Maurice.

Berichten: 71
(@toorenburg)
Trusted Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Er is in februari een leuke excursie naar de distilleerderij van de heren Lubberhuizen en Raaf. 
Wij willen met een groep van dit forum heen voor een gezellige en leerzame dag. Lijkt het je leuk om mee te gaan klik dan op de link hieronder.

http://www.stookforum.nl/thread/aanmelden-voor-excursie-lubberhuizen-raaf-in-februari/

Berichten: 81
(@jantje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hierbij wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Jan en woon in Haarlem. Tijdens het zien van een aflevering van moonshiners zei m'n vrouw (die me langer kent dan vandaag): "volgens mij wordt dit je nieuwe project". Ik hou er namelijk wel van om tegen het randje aan te zitten of er net overheen te gaan. Ben dan ook een groot Max Verstappen fan en kweek in de zomer in de tuin een paar plantjes voor het maken van cbd- en thc-olie.

Nou ben ik verder een brave burger die keurig z'n belasting betaalt, maar als het ietsje minder kan is dat wel prettig. Ik vind 33 euro voor een liter wel heel erg gortig. En dan heb je ook nog afzetters die 35 euro voor een halve liter durven te vragen (Brouwmarkt.nl). Als we met de auto in Italië zijn nemen we altijd wel alcohol 95% mee voor het maken van limoncello en cannabisolie.  Daar kost het zo'n 13 euro per liter, gewoon bij de Lidl. We komen er wel elk jaar, maar meestal niet met de auto, dus meenemen kan dan niet.

Voor de veiligheid en het gemak heb ik gekozen voor de Smartstill. Gisteren voor het eerst gaan stoken en ik ben erg tevreden over het resultaat.

Berichten: 2
(@ruben)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo allemaal!

Ik ben Ruben, sinds afgelopen week in het bezit van een 3,5 liter ketel met hoge kolom. Gelijk begonnen met een grote batch (25L) water + suiker met de alcotec 48 gist. Dat ging gelijk een beetje mis. Zoals op het gistpakketje stond heb ik het waterslot er niet ingestopt, en het rubberen gat open gelaten. De volgende ochtend bleek het gat verstopt te zitten met schuim, en de deksel bol te staan van de druk. Gat dus te klein, en emmer te vol. Oeps! Snel rubber eruit en druk eruit gelaten, als de gistjes het maar overleefd hebben. Dat bleek gelukkig het geval.

Omdat ze na 5 dagen nog steeds rustig staan te borrelen (ik verwacht +- 19%), vanavond maar begonnen met een stookje van 1,5 liter wijn die ik nog had staan.

Mijn eerste doel is om van de 25L suikerwash een leuke hoeveel alcohol te stoken, en deze met behulp van wat essences om te toveren tot likeur. Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken!

Ik moet nog een hoop leren, dus ik verwacht hier de komende tijd regelmatig aan te kloppen. Alvast dank voor jullie hulp!

Met vriendelijke groet,

Ruben

Berichten: 2
(@whatskebwaaaap)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

hey

ghaha Damn wat een text :D.

bedankt om te reageren op mijn vraag dus bij mais hoef ik mij niet rap zorgen te maken :p.

 

ik heb zo een distilatie kit besteld van ebay dit kwam van china zit ook een temp meter bij maar ik weet niet of dit 100 % te vertrouwen is xD

 

http://www.ebay.com/itm/Ama-TrulyStep-DIY-2-Gal-10-Liters-Home-Alcohol-Whiskey-Distiller-Moonshine-Still-/162279035081

 

dat is de kit die ik gekocht heb

 

MVG

 

 

 

 

Berichten: 36
(@stoutekabouter)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En ik ben de stoute kabouter . Sinds een groot aantal jaren wijn maker / bier brouwer en sinds begin dit jaar aan het destilleren . Ik heb een china made potstill van 12 Ltr met een reflux kolom. Tot nu toe bier afgestookt voor wijn brand en daarvan likeur,jenever gemaakt. Ook een brouwsel van wisky mout gebrouwen en daarna gestookt. Is erg lekker geworden trouwens. Nu wil ik verder met een lambiek om speciale smaken te behouden.

Berichten: 1
(@meister)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste leden,

Ik stel me bij deze even voor. Meister is de naam, 36 jaar en ik kom uit de buurt van Arnhem. Ik ben geinteresseerd in het stoken van alcohol geraakt en dan vooral het maken van kruidenbitters en -likeuren.  Ik heb een pro distilleerketel van 10 liter.  Ik zie er naar uit om met jullie te contacten op dit forum en van elkaar te kunnen leren. 
Met  vriendelijke stook groet,

Meister

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

wat ik vergeten ben te vermelden ik stook appels druiven pruimen het liefs maar heb ook al eens lichee.s gestookt 5 kg schoonmaken 1 uur werk waren 100 kg vingers kopot en opbrengs weinig zit ook dikke pit in ,200 kg bananen ,aardbeien,bramen,sinasappels,        .stook meestal fruit.gr.?Chris.v

dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoy,

Ik heb gelezen dat het wenselijk is om je even voor te stellen, met deze.

Ik ben Geert en ik woon in Leuven vlaams brabant ( België ),  ik ben alleenstaand ( ongehuwd), ik ben zelfstandige .  Ik ben nieuw in de stook liefhebberij, maar ik ben al wel 30 jaar bezig met het maken van likeuren, de laatste jaren heb ik dat om familiale redenen een beetje laten verwateren, veel van mijn vrienden zeggen al een tijdje wanneer kunnen we nog ne keer n'en goede borrel drinken bij U daarom heb ik over een paar maand terug begonnen met likeur te maken van  alcool  neutre 97 % dat  ik nog staan had dat we mee gebracht hadden van luxemburg, mijne droom is om gelijk vroeger in belgië ( grootvaders tijd) n'en goede graanjenever te maken.  

Het is puur toevallig met op het internet rond te neuzen omdat ik mischien ook wel zelf zou willen bierbrouwen ( omdat ik al zelfgemaakt bier geproefd heb, enorm lekker !!!), dat ik  bij stookwinkel terecht ben gekomen ( met het zoeken achter brouwmaterialen ???) en ontdekt heb dat je kunt alcool stoken op kleine schaal voor eigen gebruik als hobby, omdat ik wel wist dat er vroeger wel  nogal veel alcool gestookt werd in belgië, maar ik ervan uit ging dat er alleen kon gestookt worden in hoge schuren ( de distilleer torens waren toen" 32 jaar geleden als ik op school zat " hoger dan 10 meter) en dat waren toen kostelijke spullen, en dat er veel gepakt werden omdat ze van hune overschot moesten afgeraken en dat werd nogal eens op het land gevoerd ( akker), of in den bos geloosd en omdat je zo'n grote installatie niet kon wegstoppen.   Alcool stoken is n'en oude droom die uitkomt. 

Ik had nogal rap mijne distileerketel 12 liter met kolom met raschiringen bij stookwinkel besteld en een gist startpakket, en ja deze ( dolgelukkig) met sinterklaas toegekregen HI HI HI, mijn broer zij, ge zij just ne kleine die zijne sinterklaas gekregen heeft.

Ik ga proberen om morgen mijne eerste suiker mash te maken, om te beginnen, ik heb gelezen in dit forum dat dat een van de gemakkelijkste stookwijnen is.

Groetjes

Geert

Pagina 17 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?