Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 19 / 282

Berichten: 31
(@beginneling)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Nou, vandaag eindelijk de t500 opgehaald. Nu hopen dat de most snel uitgeblubt is.

Berichten: 4
(@harjo)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden


goedenavond,
ik ben Harjo en ik kom uit Drenthe.
vorige week mijn 10 ltr ketel besteld en netjes binnen gekregen.
Momenteel staat mijn 2e 25 liter te gisten.
6kg suiker en 48uur gist.
Misschien kan iemand mij vertellen of het mogelijk is om deze door een kruidenmengsel te stoken, dus dat de alcoholdamp door het mengsel gaat voordat deze condenseert.
ik heb hier wel eea over Gelezen maar geen duidelijke resultaten.
Verder zal ik hier nog veel aanwezig zijn ben ik bang haha.

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Hi Harjo,

Welkom, zover ik weet kan dat het beste in een kolom doen (apart te koop, zie link) 
al zie ik ook heel veel stokerijen die een infusie maken door de kruiden op alcohol te zetten en dat dan weer verstoken. Maar... ik ben ook nog maar een beginner dus miss dat er een ervaren mijn verhaal kan beamen.   
Link:
http://www.stookwinkel.nl/product/kolom-met-korf-voor-10-liter-pro/

Berichten: 110
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gegroet,

Ik ben Thurstan, beginnende stoker. 2 weken geleden heb ik mijn eerste suikerwash gedestilleerd met een goed resultaat. 76% alcohol na de eerste stook. Morgen begin ik mijn 2de batch suikerwash te destilleren met het id er likeuren mee te gaan maken.
Setup die ik gebruik is een 25 L spaanse alembiek.

 

Berichten: 109
(@giantbaldr)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste stokers, ik ben Wâldstoker en woon in de Friese Wouden (Wâlden). Samen met mijn zwager stook ik Friese Wodka, de zogenaamde Wâldka. Dat doen we in een zelfbouwketeltje van ongeveer 15 liter. Het spul is door Russische kenners gedronken en goedgekeurd. Ik ben benieuwd naar de wetenswaardigheden op dit forum.

 

Berichten: 16
(@diekes)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi,

Andy hier (Diekes vr de vrienden). Woon in Vlaanderen en ben momenteel bezig aan een officiële opleiding distilleerder in Hasselt.

Bedoeleing is om zelf producten te gaan comercialiseren op kleine schaal.

Mooi forum hier! Momenteel is alles nog theorie voor mij, maar daar komt dit jaar hopelijk verandering in...

Grtz

Diekes

 

Berichten: 1
(@carla)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dag stokers, mijn naam is Carla, Ooit doktersassistente maar na al die vieze lijven jaren lang, mijn passie gevonden en keramist geworden. Ik maak mooie keramieken kruikjes voor zelf gestookte drank. Ik wil graag limoncello maken en ben vandaag begonnen, liter wodka, 7 citroenen en ga dit weken wegzetten met af en toe schudden. Daarna moet er suikerwater bij. Mijn vraag: Kan ik dan citroensap gebruiken met suiker aangelengd met water? Of moet het echt water zijn? Graag reactie van de kenners. Vriendelijke groet.C.

 

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je kunt van alles gebruiken wat je lekker vindt dus ook citroensap maar in een echte limoncello hoort geen citroensap.

Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

 

Carla, Als je even de moeite neemt en op dit forum bij de recepten kijkt, zul je er ook een recept van limoncello vinden. Suc6.

Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo iedereen! Ik kom ook uit het zuiden van het land, Heerlen. Ik heb een leuk kolomketeltje van 10L, maar ben nog bezig met het uitzoeken hoe het precies werkt. Ik gebruik nog even goedkope wijn en sangria uit de supermarkt om het te leren. Methanol is m'n grootste angst, ik hoop dat er dan ook al wat mensen zijn met ervaring. Mijn eerste stook 5L sangria kwam uit op 47% alcohol (600ml).
De reden dat ik ben begonnen is omdat ik hier nergens Poolse pruimen wodka kan kopen. Verder wil ik zelf gin en likeuren gaan maken.

Gr

Berichten: 108
(@lukas)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mooi Diekes,

Jammer dat die opleiding zover weg is voor mij. Lijkt mij ook super.

Succes,

Lukas

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Beste jonge nooit van pruimenjenever ,slivowits ,palinka,of pruimensnaps gehoord? Maar evengoed leuk dat er weer een zuiderling bij is.en wat je zelf stookt is beter.ik stook alleen fruit,ook die poolse pruimenwodka.krijg je een mooie stem van,ik stook op de oosteuropeese manier,dus premetief.gr?Chris.v

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Doodzonde als een ketel niet gebruikt word,en waar een wil is is een weg,op deze site zitten genoeg mensen die graag raad geven,sucses Bram.gr.?Chris.v

Berichten: 12
(@wally)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

alo mensen allemaal ,ik ben wally en kom uit antwerpen/merksem

ik werk met een still ,probeer ik toch

ik heb altijd zoete wijnen gemaakt van fruit ,maar dat is wat minder door intresse van likeur en zo voort.lang gezocht om zo een site te vinden, dus hopelijk ben ik welkom

Berichten: 109
(@giantbaldr)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Beste stokers. Ik ben Waldstoker en woon midden in de Friese Walden. Een prima plekje voor een stoker. Ik heb een (gekochte) zelfbouwketel van ongeveer 15 liter. 25 liter stookwijn stook ik in twee keer (2 keer 12,5 liter), dan mik ik het weer bij elkaar, voeg water toe tot zo'n 35% en stook dan de hele zooi nog een keer. Dan houd ik ongeveer 5,5 liter van 70% over. Verdund tot 42% een prima goedje wat we Waldka noemen. Russen die zeggen kenner te zijn vinden het prima te drinken. Ik hoop op dit forum wat wetenswaardigheden op te doen en gewoon voor de fun.

 

Pagina 19 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?