Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 20 / 282

Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dag Harjo, naar mijn weten heb je daar een kolomketeltje voor nodig, wat je wel zou kunnen proberen is een zeefje in je ketel hangen. Zelf ben ik ook pas nieuw, maar dit is de reden dat ik een kolomketeltje heb aangeschaft.

Gr

Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi Carla, citroen zelf erbij doen lijkt mij een beter en smaakvoller idee! Gewoon experimenteren lijkt me in dit geval. Kun je me een berichtje sturen betreft die kruikjes? Gr

Berichten: 1
(@msenli)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hoi, stel me ook even voor hier. Mijn naam is Marko, 44 jaar uit Utrecht. Voor ik me waag aan het zelf brouwen van whiskey, lees ik me graag even goed in hier 🙂 Leuke site, leuk forum, maar het YouTube kanaal kan wel wat meer content gebruiken 🙂

Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hok Marko! Ik kom bijna niet toe aan het YouTube kanaal, ik heb het simpelweg te druk. Wellicht pak ik het eerdaags weer op. De drukte van de decembermaand ebt nu langzaam weg 🙂

De filmpjes voor het vervolg op het whisky stoken stonden klaar maar de SD card blijkt nu corrupt.... sorry voor het wachten, maar ik werk aan een oplossing 🙂

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Het gaat niet altijd zo als je wil dat is net als bij stoken ,dus geduld,gr.?Chris.v

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

He bauke leuk dat je overstapt op borrels,ben ook met pensioen en hou van een zelf gestookte borrel,doe dat al 12 13 jr en bevalt goed,ook deze site is heel leuk,en je kunt er van leren leuk volk op het forum.gr.?Chris.v

 

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

He waldstoker ik ben geen rus maar kom heel veel in het oostblok,als de russen het lekker vinden dan lust ik het ook wel,welkom.gr.?Chris.v

 

 

 

 

 

Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hey allemaal, alsook ik ga me toevoegen aan deze (soms disfunctionele) familie. 😀

Ik ben een beginner, zo groen als iets. Enkel nog maar water en een flesje(iets van 8%) gedistilleerd om toch iets van de ketel te begrijpen, 5 liter koperen alambiek trouwens. Ik wou niet te groot gaan echter nu heb ik al spijt dat ik niet ineens voor 15 a 25 liter ben gegaan, ivm stooktijden...

Deze avond kan ik mijn eerste suiker wash beginnen stoken. Ik dacht dat ik klaringsmiddel nodig had, na het gebruikt te hebben kan ik opmerken dat de wash reeds geklaard was. ( geen ervaring dus ja het zekere op het onzekere genomen). Speciaal geurtje trouwens die wash, echt nog nooit zoiets geroken in men leven (32 jaar btw). Als ik het zou moeten beschrijven, droge witte wijn min de zoete geuren en de gassen die direct boven de vloeistof hangen zijn erg scherp, ze bijten diep je neus in. Maar je ruikt wel degelijk de alcohol dus als alles is opgestookt pen ik hier ergens wel een verslagje neer.

Dus eerst wat kennis opdoen met de suiker wash en later is het wel degelijk de bedoeling om whisky te stoken. Ik drink heel graag Balblair en wil graag whisky's in die categorie stoken. Maar alles met zijn tijd, ik heb geduld.

Voorlopig nog geen vragen, ik denk alles te begrijpen (voorlopig)  http://homedistiller.org/  en http://stookforum.nl/  hebben me veel informatie verschaft in het starten van deze hobby!

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het bijtende komt door de CO2 waarmee de ruimte boven je vergistende vloeistof is gevuld. Het reageert met het water in je neus en wordt zo een zwak zuur genaamd diwaterstofcarbonaat.

CO2 + H2O = H2CO3

Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goed om te weten!

Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Dag medegenieters,

Ik zal me even voorstellen, ik ben Techneut.

Ik ben inmiddels zo’n 15 jaar bezig met het leren van deze oude ambacht.

Het avontuur begon in Portugal waar ik een flinke potstill tegen kwam waar de lokale vergiste vruchten in werden verstookt tot “vuur water”.

Natuurlijk was het niet te zuipen en moest ik het zelf toch veel beter kunnen maken.

En zo begon het avontuur, eerst zelf een potstill bouwen om mijn eerste suikerwash in te verstoken.

Met de eerste stook kwam ik tot de conclusie dat er toch wel erg veel smaken in het distillaat aanwezig waren die ik er niet in wilde hebben.

Na deze conclusie ging ik aan de slag met de bouw van mijn eerste reflux kolom.

De keuze viel uiteindelijk op een offset head reflux kolom met pijpenkoeler (volledig uit koper).

Met deze setup stookte ik 96% zuivere alcohol zonder nare smaakjes.

Inmiddels zijn er heel wat jaren verstreken en heb ik heel wat kennis opgedaan op het gebied van stooktechnieken.

Mijn nieuwste project in uitvoering is een modulaire rvs reflux kolom (die ook te gebruiken is als potstill), en het maken van een whiskey en whisky mash.

Ik hoop op dit forum meer kennis op te doen op het gebied van vergisten van verschillende soorten mash.

Groet aan alle ambachtsheren, Techneut

Berichten: 28
 ans
(@ans)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo Allemaal. Ik ben Ans en sinds kort in het bezit van n 12 liters kolomketel. Wonend in het buitengebied van een dorpje in brabant. Wil graag leren mijn eigen bruine rum te stoken. Na veel lezen heb ik wel besloten om niet te te moeilijk te starten. Super dat ik hier veel informatie kan vinden.

Groetjes Ans

 

 

 

 

Berichten: 385
(@techneut)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Ans.

ik ben heel benieuwd wat je voor moois gaat produceren.

Bruine rum, hmm lekker.

Ga je een nieuw topic aanmaken om ons uit te leggen hoe je dit gaat aanpakken?

Dan kunnen wij er ook nog iets van leren.

Succes.

 

Techneut

Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zeker wel, commerciële meuk!

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Nee ik stook dat zelf.gr.?Chris.v

Pagina 20 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?