Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 21 / 282

Berichten: 12
(@troquay)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zojuist begonnen met m'n eerste stook slivovitz

Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Veel success!  Eigenlijk kan het niet mislukken. Ik lleg altijd direct na de stook een fesje in de vriezer, borrelglaasjes ook in de vriezer, heerlijk!

Berichten: 635
(@oengabunga)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

 

Ik gebruik ongeveer dezelfde ketel , maar dan met stijgleiding.

TIP :

Ik heb van hout een boven, en onderplaat gemaakt , en gebruik 6 draadstangen met vleugelmoeren. Een pakking er tussen, en lekvrij. Geen last van spanbanden, en brooddeeg meer

 

Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Innovatief!

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom, leuke avatar trouwens. (je ziet niet zo heel veel .gif avatars hier)

 

Berichten: 12
(@jeltie)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo,

ik ben Ötzi, ik ben nieuw hier en ook met stoken.

mijn eerste stookwijn staat nu 15 dagen te gisten, ik hoop dat ze snel klaar is en ik kan gaan stoken.

dat ga ik doen in mijn 5 liter ketel van stookwinkel ..

Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom, weldra kan je stoken. Succes!

Berichten: 16
(@diekes)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Is ook echt de moeite...

 

check link van onze docent: http://www.geurtvanrennes.com/opleiding-distillateur.html

 

Berichten: 58
(@bouwkunde)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo,

Ik stel mij hier graag even voor. 

Ik ben Andy en woonachtig te België niet zo ver van Brussel.

Na overlijden van mijn vader vorige maand na een slepende en korte ziekte, wou ik ergens zijn hobby verder zetten als eerbetoon.

Mijn vader maakte zeer lekkere fruitwijn met alcoholpercentages tot +/- 25%. Er staat nu nog zo'n 800 liter te wachten in grote vaten om op flessen getrokken te worden. Er zijn diverse smaken van appel tot peren, rabarber tot aalbessen. Er staan ook 2 vaten Turbo 8. Ik heb hier al wat gelezen over dit mengsel.

Nu drink ik zelf niet graag deze fruitwijn en had zo het idee om het levenswerk van mijn vader niet verloren te laten gaan en proberen dit te distilleren tot een basis-alcohol waar ik kan mee experimenteren om lekkere likeurtjes of gin te maken. 

Ik ben dus nog nieuw in "stookland" maar wens dus zeker te investeren in een degelijke distilleerinstallatie en het "stoken" uit te bouwen tot mijn hobby. Dit forum is dan ook een welgekomen bron aan informatie !!! Bedankt hiervoor !

Ik zal hier op het forum (in een andere afdeling) eens informeren of een T500 geschikt is voor het stoken van dit soort wijn. 

Alvast bedankt voor de hulp via dit forum !

 

Andy

 

Berichten: 110
(@thurstan)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De T500 is volgens mijn weten een reflux , dus je alcohol % zal veel hoger liggen dan bij een alembiek. Hoe hoger het % van de alcohol hoe minder smaak er overblijft.

Als je beslist deze wijnen toch te verstoken zou ik dat doen in een alembiek, om zo toch wat van de smaak te behouden. Anders zou ik het zonde vinden van de wijn.

De turbo 8 kan je natuurlijk perfect verstoken om een vodka van te maken, of erna een gin of iets te maken.

 

Berichten: 32
(@pothead)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Zal mij ook even voorstellen,

Na wat ketels zelf gebouwd te hebben van snelkookpan  tot een 50 liter biervat met liebig koeler.
Nu een T500  met rvs kolom bij stookwinkel aangeschaft om eens wat hogere percentages te stoken, 93% zou mooi zijn.
De eerste stookwijn staat al te pruttelen dus over een dag of 10 weten we meer als de boel is uit gegist, maar we meten wel even of hij lager als 990 uiteraard.

Ik laat jullie nog weten via het topic van de T500 wat het is geworden.

Proost!

Berichten: 185
(@hoedjevanpapier)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Gecondoleerd, verder een erg mooi gebaar! We kunnen je zeker helpen, zelf ben ik ook nog nieuw in stookland maar je moet gewoon oefenen, oefenen en smaken leren kennen en herkennen! Het beste zet je gewoon de ketel aan en vangt alles in glaasjes op. Van voor tot achter neerzetten en ruiken en proeven, houd wel rekening met de methanol/methylalcohol die er als eerste uitkomt!

 

aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

En na Bauke, komt Auke! Ik woon in Finland, en ben al een tijdje bezig met het brouwen van bier. Op kleine schaal stoken lijkt me ook wel wat. Mede omdat de accijns op alcohol hier erg hoog is, maar vooral vanwege het hobby aspect. Ik ben op dit moment wat aan het knutselen met een snelkookpan en wat koperen buis. Ik heb ook al eens een proefopstelling gedaan, om alcohol te stoken met keukenmiddelen. Dit gaf wel een aardig resultaat. Hier mijn bierblog: http://biermaken.blogspot.fi/2016/02/thuis-destilleren-met-keuken-middelen.html

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Boukunde nog gecondoleerd met je vader,hij zal best trots op je zijn dat je zijn hobby voortzet,ik zou dat ook heel leuk vinden dat mijn ketel verder gebruikt werd,met veel respect en leuk dat je er bij bent.gr.??chris.v

Berichten: 4
(@magimo)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hoi, ik ben jan.

uit brabant 

al jaren wisky liefhebber,... en nu benieuwd hoe ver ik zou kunnen komen als ik zelf aan de slag ga.

Pagina 21 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?