Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 239 / 282

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom JWS, 

Met de informatie die hier overal vermeld is, ben je binnen de kortste keren, op weg.

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

JWS welkom!

Berichten: 3
(@hansje)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hallo ik wil mij even voorstellen, ik ben Hans en ik kom uit Nijmegen mijn vader maakte vroeger al sterke drank in de kelder en wij noemden dat vuurwater nu ik zelf meer tijd heb wil ik ook gaan distilleren en drank maken.

Berichten: 3
(@hansje)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik zou graag willen weten of ik appelsap uit de winkel kan laten vergisten en daarna te stoken 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

JWS en Hansje,welkom,ja appelsap kun je vergisten,ik heb het zelf nooit gedaan maar er zijn leden die dat wel doen.ik werk alleen met mais en fruit.

Berichten: 3
(@hansje)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hallo Chris, wat doe je precies met mais.

munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Appelsap moet wel vrij van conserveringsmiddelen zijn.

Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bijvoorbeeld Lidle en Aldi appelsap gaat prima, ook voor cider.
Hansje welkom.

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom Hans.

Berichten: 2
(@bimber)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hi, Bimber hier. Gisteren mn quickstill deluxe ontvangen. BIMBER moet het worden. Ooit gedronken, totaal geweldig, daarna nooit meer gevonden. Dan maar zelf aan de slag. Ik dacht gewoon beginnen maar, leren van jullie en mn fouten. Iemand ideeën, links, recepten of workshops voor BIMBER ??????? Zeer welkom! Hartelijke groeten uit Rotterdam!

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Bimber.

Berichten: 1
(@joraf)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hallo,
Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het brouwen van bier met de brouwpakketten van Brouwland. Vrij eenvoudig en relatief goedkoop qua materiaal. Relatief beperkt door het aanbod biersoorten in de brouwpakketten en de smaak. Gedeeltelijk opgelost door na de eerste vergisting te dry-hoppen. Mijn volwassen kinderen zijn er dol op. Vooral de Duvel-like extra gehopte die ik maak.
Altijd alles goed genoteerd zodat je van je fouten kan leren. Ondertussen heb ik dat wel onder de de knie en ben enkel nog afhankelijk van de variatie in de hop kwaliteit van jaar op jaar .

Recent heb ik een AIR STILL gekocht en met Turbo gist van Brouwland een eerste wash gemaakt die ik nadien in 5 keer per 4 liter gedistilleerd heb. Daar ik toen nog niet wist dat je Turbo Carbon moest toevoegen en na de vergisting Turbo Clear heb ik mijn wash na +/- 11 dagen eerst door een zeef met kaasdoek gegoten en daarna nog door een koffie filter om het spul toch een beetje zuiverder te krijgen vooraleer in de AIR Still te gieten per 4 liter.
Daarna heb ik de eerste 700 ml distillatie product door de AIR Still carbon filter gegoten, maar dat duurt echt veel te lang om werkbaar te zijn in de toekomst. De geur van de vergisting (lichtelijk zuur) werd door die filter niet verwijderd. De volgende 4 batches heb ik door een koffie filter gegoten en het resultaat was even goed en super snel. Daar ik mijn nieuwe alcohol meter gebroken heb toen ik hem uit de verpakking probeerde te halen, heb ik mij dadelijk een refractometer aangeschaft. Dat is pas een goed product, zo eenvoudig en dadelijk een betrouwbare aflezing. Mijn 5 keer 700 ml distillaat was iedere keer tussen 64 en 65 % ABV. Nadien aangezuiverd tot 40 % ABV. Nu zit ik dus met vodka van 40 % ABV met een geurtje aan maar toch best drinkbaar, zeker in een caipirosa omgevormd.
Mijn bedoeling om dit soort vodka te maken was eigenlijk om er gin van te maken.
Bij opzoeking op internet blijkt dat het achteraf op smaak brengen met kruiden zoals jeneverbes een verkleuring oplevert van het eindproduct. Dat lijkt dan niet meer op echte gin.
Bij de AIR Still heb ik ook een zeefje gekocht om de kruiden in te leggen tijdens de destillatie. Mijn vraag is nu, kan ik de aangelengde vodka tot 40 % ABV terug destilleren met die kruiden in het zeefje voor de AIR Still. Waarschijnlijk wel, maar heeft iemand een recept om met de AIR Still gin te maken? en hoeveel mag ik achteraf opvangen zonder verlies van alcohol %.
In principe ga ik enkel de alreeds aangemaakte vodka in de AIR Still gieten en verwacht ik dus dezelfde hoeveelheid alcohol terug als de eerste keer .

Dit zou dus gewoon een tweede destillatie moeten zijn.
M.a.w. 5 keer 700 ml die ik opnieuw moet aanlengen. Ben ik hier misschien te optimistisch ?
En voor de forum administrator: is er een sectie die zich enkel bezig houdt met de AIR Still daar ik mij voorlopig geen T500 en attributen kan veroorloven als hobby?

Ziezo, dit is mijn korte inleiding.

Groetjes allemaal,
Johan

 
 
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Johan.

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom Bimber

Bimber komt dus uit het pools(?) en betekend gewoon eigen stook (maneschijn (moonshine)) wiki kennis. Dus dit kan dus van alles zijn.Drank gemaakt van graan, suiker, snoep, patatten, molasse, etc. Bimber is wat betreft merk , London Wiskie, maar lees de stukken van o.a. Robbert, (boeken/ervaringskennis° of Alchemist (onderzoekende ervaring) en zo zijn er nog wel meer "specialisten". Overigens maken ze op deze site "Dutch en Belgian wiskie" , beter als die andere "prutsers".

Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welkom Johan,

Een kleine kanttekening. Heb deze week ontdekt ,dat die vervelende vent "hierboven" ChrisV weer gelijk had. (ik kan slecht tegen mensen die teveel gelijk hebben) Heb 4 flessen rum gefilterd , 2 door een koffiefilter en 2 door 2 lagen keukenrol. Je snapt het al de koffiefilters leggen het wat betreft filtering mijlenver af tegenover goedkope Aldi keukenrol. Ook de scherpte is nadien minder, maar natuurlijk koffiefilters moeten zoveel mogelijk aroma doorlaten, keukenrol iets minder. Meester van de Pott/Airstill is onze Nimrax samen met wat andere puristen.

Pagina 239 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?