Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Stel je even voor

Pagina 59 / 282

Berichten: 36
(@mariussenior)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo drankorgels  ik ben mariussenior om niet te vergissen in junior ik heb zowat mijn ganse familie aan de whisky gekregen en de een heeft nog betere dan de ander maar ik ik maak nu mijn eigen weserberglands single malt maar vraag niet hoe ik ben er nog lang niet uit.  Maar op laatste verjaardag had ik de proef met twee eigenstook leuk en gezellig die twee dagen ging er haast drie liter door heen hoera uit de eikenvaten.

Maar O wat heb ik nog veel te leren en dat gaat met tachtig wel erg moeilijk !

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Welkom Mariussenior.je hebt hier op dit forum de kans  om vragen te stellen,ze geven graag info,hebben geduld bv.met mij.en er zit best veel kennis.dus vraag gerust en domme vragen bestaan niet( alleen als ik ze stel) gr.?Chris.V.

 

Berichten: 13
(@jeroen40)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo allemaal ik ben jeroen en kom uit het oosten van het land. Ik zat al een hele tijd te denken om met deze hobby te beginnen. Nu toch maar de knoop doorgehakt. Ik heb een acht liter stook/vergisting ketel gekocht Helemaal compleet om maar eens te kijken of het me wat lijkt wat ik zeker niet betwijfel haha. Momenteel de eerste suiker mash gemaakt van 8liter water en 3.125 fijne kristalsuiker deze met gewone bakkersgist en wat brood weggezet na ongeveer een uurtje begon het waterslot te pruttelen. vanochtend gekeken en het pruttelen is sneller weet niet of het afdoende is maar er gebeurt in iedergeval iets. Als er nog tips of opmerkingen op deze samenstelling zijn hoor ik dat.

Groetjes jeroen

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Jeroen40 welkom bij de club het is een leuke groep op het forum waar je veel van kunt leren en die graag alle kennnis delen,het is een hele leuke hobby die ik al 15 jr beoefen en nog niet moe ben zelfs leuker begin te vinden daar heeft dit forum ook een steentje aan bijgedragen,ik stook op een manier van 100 jr terug met een ketel van100 ltr.ik wens je veel stookplezier,gr.?Chris.V.

 

aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Jeroen40. Ik neem aan dat die 3.125 grammen zijn? Op 8 liter mik je op 20% alcohol.. Dat gaat een bakkersgist over het algemeen niet trekken. Dus je hebt kans dat je mash zoet blijft, omdat de bakkersgist afsterft bij ongeveer 12% alcohol. 

Hier een handige link voor je:  http://homedistiller.org/calcs/sugar_sg

 

@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Heet Jeroen,. Welkom op dit leuke forum, ik hoop dat je nog veel ideeën kan opdoen hier, . Groeten, @ndré?(Ook uit het oostn)?

 

Berichten: 2
(@baalder)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo allemaal. Ben Michael. Komt uit overijssel. Heb onlangs ook een grainfather aangeschaft met reflux en een koperen dome. Hoop dat ik hier van jullie veel zal leren! 🙂

@ndré
Berichten: 1159
(@ndre)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Welkom Baalder,. Mooie set, ik hoop dat je er veel lekkere drankjes mee gaat maken.

Er staan genoeg recepten, ook voor andere vragen kun je hier terecht. Groet, @ndré?

 

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Baalder welkom op het forum,je zit op een forum waar iedereen elkaar graag helpt,en kennis deeld.gr?Chris.V.

 

Berichten: 15
(@boogerious)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

De eerste stook met matig succes gestart. Je kan natuurlijk ook niet verwachten dat je gelijk met eerste klas spul tevoorschijn komt. Gelukkig had ik  goed de plaatsingen gelezen en het niet direct opgegeven toen het leek alsof  de stookwijn geen alcohol bevatte. Gelezen dat als het zuur ruikt nog niet alles was verloren, dus toch de ketel opgestart. Eerste stooksel (door allerlei stommiteiten) kwam uit op 35% maar leek wel varkensslobber: stonk en smaakte niet best... Getwijfeld om het weg te gooien, maar vooruit dacht ik: proberen maar. Na tweede stooksel een fatsoenlijke 65%, stank weg en de smaak gaat ergens op lijken. Op naar de volgende!

 

 

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Baalder, toe maar gewoon uit het niks een Grainfather met alles erop er aan. Maar hier ga je absoluut geen spijt van krijgen. Eindeloos spelen, experimenteren en alles computer gestuurd. Goed gedaan! Kan er nog geen afscheid van nemen uit nostalgie,   maar binnenkort gaat mijn koperen ketel eruit. Wat zal ik het zeulen met gasflessen missen en het stoken in de kou. Dus die nie he! 

Berichten: 13
(@jeroen40)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Bedankt voor de welkom hier op het forum.

Aukedebier inderdaad wat je zegt klopt het is dan ook mijn eerste stook en wil eens kijken hoever ik hier mee kom, ik hou je op de hoogte wat de uiteindelijke sterkte van mijn stookwijn is geworden en welke percentage ik behaal na het stoken. In iedergeval bedankt voor het linkje. hier de ketel die ik momenteel heb en waar ik voorlopig mee ga hobbyen

 

Berichten: 14
(@dany58)
Active Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hallo iedereen,

Ik ben Dany en kom uit belgisch Limburg (Helchteren). Ik ben heel grote liefhebber van schotse whisky (single malt) daar mijn verzameling van whisky uit de hand begon te lopen (te veel flessen) ben ik ongeveer 18 maanden geleden begonnen met zelf stoken van whisky. Ik wilde graag ook zuiver alcohol stoken, maar zag ertegen op om 3 keer te stoken om dan een 90% alcohol te verkrijgen. Dus heb ik besloten een T500 met T500 copper reflux condensor te kopen, zo kwam ik ook terecht op dit forum, ik heb verschillende artikels gelezen die mij zeer aanspraken, dus zodoende ben ik ook lid geworden van het forum van stookwinkel.

Ik zou ook heel graag de mensen willen bedanken om de goede raad die ze mij gaven i.v.m deze aankoop en met een probleem dat ik had, Dank hiervoor.

groetjes Dany

aukedebier
Berichten: 320
(@aukedebier)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Lijkt een ketel van Aliexpress (of Wish) of wel een Chineesje. Ziet er leuk uit. Laat me weten hoe het afloopt. Teveel restsuikers in je stookwijn kan wel de smaak beïnvloeden. Al heb ik dat nog nooit gehad... Ik ging meestal tot 11% met bakkersgist, dan was mijn stookwijn niet zoet meer. Ik raad je wel aan de stookwijn te proeven, voor je stook. En alles bijhouden, dan leer je het best van je 'fouten'.

 

Berichten: 111
(@p)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Goedenavond. Ik ben Corina. Woon in Veldhoven. Sinds kort bezig met maken van likeur. Limoncello, drop, anijs. Alles gemaakt met gekochte alcohol 96%.
Super leuk om te doen en al veel ideetjes opgedaan nieuwe likeurtjes. Ben me aan het oriënteren nu om zelf alcohol te gaan stoken. Liefst zo hoog mogelijk % alcohol.
Dus tips, ideeën etc zijn zeer welkom. Ben helemaal nieuw hierin en blond dus kom op met reacties ?

Pagina 59 / 282
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?