Meldingen
Alles wissen

Blauw distillaat

Pagina 3 / 4

Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar ben ik ook van overtuigd. Dit is geen schimmel. Kan niet. Denk de kolom te vies en dan met name de koperen zadels bovenin. Doordat ik te hard koelde is alleen maar mondjesmaat alcohol naar boven gekomen en die alcohol heeft de aanslag van de zadels meegenomen. Misschien losgeweekt, geen idee. Regelmatig schoonmaken dus of de koperen zadels eruit en alles rvs. Is maar een gevoel. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9967
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

bij het distilleren van nog suiker bevattende producten kunnen sporen mee komen wanneer je op smaken stookt . . Ook in naloop of in har wanneer laag percentage dus veel bijproduct zit kunnen in de bijproduct als olien en suikers sporen gekapseld zijn .
Wanneer er met een secondaire ketel gestookt word met daarin pulp kunnen ook sporen meekomen .
Ze kunnen niet lang overleven maar zeker nog minime groei tonen en daardoor in de drank terecht komen . Ook kunnen in installatie of in opvang minime sporen zitten die mee komen .

Beantwoorden
Berichten: 579
(@stierke)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beetje vergezocht vind ik. Maar iedereen heeft recht op zijn mening.

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Robbert geeft in bovenstaande geen mening maar een uitleg / uiteenzetting van wat er kan gebeuren als je suikerhoudende stookwijn stookt.   

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9967
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Stierke het is niet alleen een
mening . Hygiëne en infecties en ook het omgaan daarmee waaronder ook schimmels wordt ook beschreven in de manuals , leerboeken van de likeur en essence industrie .

Beantwoorden
Berichten: 230
(@lucifertje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb een poolse boka achtig model van destilandia dus de scheiding is geen probleem maar kalk is precies het verkeerde wat het tegen over gestelde advies van het zuur maken.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik geloof het allemaal.

 

Maar ik denk dat het ook met hygiene te maken heeft. Koper moet je schoonhouden. En het is moeilijk schoon te krijgen. Ik krijg de koperen zadels alleen maar schoon door er een vracht zout op te gooien, citroensap uit zo'n plastic flesje en met een doorgesneden citroen overheen te gaan. Dan gaat het ook heel snel, secondewerk. Vaatwasser werkt niet bij koperen zadels uit de t500. Wel bij de RVS vulling, koper niet. Mijn mening tot 13 april 2019 maar ik stel mijn mening graag bij.

Je moet wel als je nog niet in de AOW zit hahaha. 

Beantwoorden
Berichten: 669
(@pinodestoker)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Blauw distilaat komt door koper oxidatie de oorzaak kan zijn na het stoken niet goed nagespoeld met leiding water en vooral als er in het te stoken produkt bp zuren aanwezig zijn , dit heb ik ondervonden met rumstoken en bij het terugwinnen van de alcohol uit de wiet olie de volgende dag was ik verdergegaan en kwam er blauwe alcohol uit het koelspiraal dus dat kan in de brommer.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoe is het Pino, je bent druk hoorde ik van Ronald. Dat is goed. Allemaal groene vingers, daar ga ik voor.

Heb nog rum zat maar als je in de buurt bent, of Ronald bij jou dan wil ik ook nog wel een keer 50 liter als je de zaak niet rond krijgt dit jaar. Als het verkocht is dan ook geen probleem. De elfjes zitten aan mijn vat dus effe bijvullen. 

Kan niet naar Noord-holland komen ben echt te druk. 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9967
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je Kunt kalk gebruiken voor verschillende doelstellingen Lucifertje .
In dit geval gebruik je de kalk voor het vertragen van verdampen waardoor de ethyl op zich beter vrijkomt bij ook bij een boka zal percentage hoger uitkomen en distillaat Zuiverder zijn .
Dus je gebruikt het niet als niet correctie op zuren maar stimuleert een zuiverder scheiding te krijgen op 78,3 gr (damp temperatuur ethyl) waardoor vervuilingen minder goed mee komen .
Je kunt ook andere middelen gebruiken als geconcentreerde glycerine of watervrij kopersulfaat om een betere scheiding ( bijkomstig hoger alcohol percentage) te krijgen .
Je gebruikt dus distillatie zelf om te zuiveren .

Beantwoorden
Berichten: 230
(@lucifertje)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Even korte update, ik ben het koper nogmaals schoon aan het maken, en ga de alcohol aanzuren en nog 1x stoken, maar dit gaat direct in een jerrycan voor schoonmaak etc. Niet voor consumptie of voor de productie van olie. Ga nu maar wat birdwatchers maken ipv met turbo's werken.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9967
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kans is dat je met aanzuren nu bindingen gaat krijgen aan ethyl en acetaten gaat vormen .

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ben teruggekomen van de birdwatchers want ik had veel last van een zepige smaak. Die weet ik aan het recept, hoewel de ketel ook een factor kan zijn geweest.

Ik heb nu meer plezier van schaduwlaantjes snelle suikerstook of teddys supersnelle wodka.

Al die recepten maken een 10 % wijn in een dag of 4, helder bezonken in een week of zo. Is goed te doen.

Laat je nog even weten wat het resultaat was van het stoken van je aangezuurde alcohol?

Beantwoorden
Berichten: 318
(@hobbyman)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb het om meerdere redenen gehad.
Reden 1 te lang niet gestookt en ervoor iets zuurs gehad, koper oxidatie.
Ook heb ik het vlokkerig gehad ivm 'schimmels'.

Wat ik nu standaard eens in de zoveel keren stoken doe is:
Ik sluit mijn koelspiraal van onderen af met plastic huishoudensfolie en elastiekjes en vul dan de spiraal met warm water met 2.5% azijn, laat dit een paar uurtjes trekken en dan leeg ik de spiraal. Goed naspoelen met water en daarna lekker stoken.
Zelfde voor de helm: afdichten met folie, vol met azijn water, laten trekken, legen en doorspoelen.
Heel af en toe doe ik ook een azijn stook, zonder de koelspiraal. Puur om de ketel ff flink door te blazen.

Werkt prima

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Wat ik niet vertrouw gooi ik weg,ongeacht de kosten en werk wat ik er aan gehad heb.ik ga mij niet voor €50- de pijp uit zuipen,of er spul bij gooien om het drinkbaar te maken,je zult als beginner het maar niet goed doen,krijg je dan een mooie begrrafenis zonder drank.

Beantwoorden
Pagina 3 / 4
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?