Ik begrijp het principe van Foreshot, Heads, Hearts and Tails. Maar gaat dat altijd op? Zo zag ik in het Tiny project filmpje over absint maken dat daar geen rekening meer werd gehouden. Althans ik heb het niet gezien. Maar misschien is dat omdat de gebruikte alcohol al schoon was? Dus misschien hoef je niet altijd het principe van Foreshot, Heads, Hearts and Tails aan te houden, mits je maar een zuivere bron hebt. Of? Dank, grt Art.
Maar... de hamvraag is als je je reeds van foreshots, heads en tails hebt ontdaan bij je eerste run. Dan zitten er toch geen ongewilde stoffen meer in, immers die heb je bij de eerste run er uit gehaald. Dan hoef je toch bij een tweede run slechts een klein beetje foreshot weg te doen (voor de zekerheid).
Ook als je een goede basisalcohol hebt gemaakt waarbij je in de laatste run heads en tails hebt verwijderd en je gebruikt deze alcohol om te macereren, dan zal je bij destillatie van het maceraat weer een voorloop en naloop hebben met smaakjes die je niet mee wilt nemen.
OK, dank voor jullie antwoorden. Het wordt mij steeds duidelijker. Nou ja nog niet alles. Even off topic. Ik had vanmorgen een aardappel mash gemaakt 6 kg aardappelen en 1½ kg barley. Maar nu meer dan 12 uur later geen enkele activiteit qua gisting...... Moet ik nog verder over nadenken wat er fout ging,