Klopt, ik heb die ook liggen.
Ik heb er een in mn ketel gebouwd, dan kan ik mooi bepalen of ik mn voltage moet bijstellen.
En verder is het natuurlijk precies zoals je zegt, maar die ervaring komt met de jaren.
Wel mooi hoe je in de loop der jaren geuren en smaken gaat herkennen in je distillaat, en in de flessen die je open maakt.
super. ik kan niet wachten om te starten.
maar wat moet ongeveer de de diameter van de kolom zijn?
en bedankt voor de info.
Reflux kolom? Die van de T500 heeft een diameter van 50mm en een lengte van 600mm
Volgens mij als je het gewoon bent ga je die meter niet meer gebruiken, en ga je zuiver op cuts werken.
Ik heb nu toch al een paar batchen gestookt en ik gebruik de meter nog, je hebt een idee of uwe ketel nog opwarmt, je hebt een idee ongeveer wanneer hij begint te lopen, als bij mij de meter over de 80 graden gaat proef ik af en toe met mijne vinger voor de smaak te bepalen wanner je moet beginen cuts op te vangen enz...
Als je begint kun je hem volgens mij wel als hulpmiddel gebruiken.
Als uwe meter stuk is kun je volgens mij ook n'en gewone digitale keuken termometer ( of andere) in de huls steken om te meten als je die liggen hebt ( je moet de meter er gewoon uittrekken zonder aan de schroef te komen).
Heeft ook iemand een goeie bouwtekening om een reflux kolom te maken? Met maten etc
Google heeft dat zeker in zijn database staan 😉
1inch = 2.54cm
hoy,
bij home distillers org vindt je ook plans http://homedistiller.org/equip/designs bij equippement, links in de kolom, make a still, verschillende plans.
Mvg
Quirijn e moet wel ff goed lezen ik heb geschreven dat je onderste meter je wasch kunt meten om te zorgen dat je je wasch niet gaat koken in plaats van verdampen.
Goeie tekening hier kun je wat mee doe
Hoi Lancelot,
Je weet het kookpunt van je wash toch helemaal niet? Je wash mag gerust koken aangezien hij veel sneller kookt dan water. Dit omdat er alcohol inzit. en naarmate het stookproces vorderd veranderd het kookpunt continue, dus je kunt met een thermometer niet voorkomen dat je wash gaat koken.
kijk super, kan ik wat mee. bedankt.
Ik werk nooit met thermometer,ik gebruik mijn zintuigen en mijn ervaring,gaat prima zo.ik gebruik alleen een alcohol meter en mijn ketel,ook geen watersloten,ik gooi alles in vaten,deksel erop,en test met een lucifer of het uitgegist is,blijft de lucifer branden is het uitgegist,blaast het mengsel de lucifer uit moet ik nog wachten,eenvoudig maar eficien.gr.?Chris.V.
Ik heb een BBQ/oven thermometer met zender en ontvanger. Bovenop de bocht hang ik een sensor in de damp. Zo kan ik mooi andere dingen doen tot de voorloop bijna begint. Uit ervaring weet ik dat bij 35 graden de eerste voorloop komt. Ik stel het piepertje dan in op 30 graden. Na de voorloop laat ik de boel lekker lopen en grijp weer in bij 90 graden. De naloop start dan bijna. Het kan allemaal ook zonder, maar is zo wel lekker makkelijk.