Meldingen
Alles wissen

Vraagje over suiker vergisting

Pagina 3 / 3

Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Je alcohol percentage is nu 7,68. Als je wash is uitgegist moet het makkelijk onder de 1.000 kunnen komen. Je alcohol percentage zal dan 15,42% zijn.

Je wash is nog niet uitgegist. Turbo gist kan bijna niet fout, tenzij je je niet aan de voorschriften houd op de verpakking. 4 dagen is te kort voor 7 kilo suiker. Je moet dus nog even wachten. Meet iedere dag je SG om te zien of die nog zakt.

Beantwoorden
Catnip
Berichten: 336
(@catnip)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oke Tijl, je hebt me.  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tijl_Uilenspiegel

"Zijn naam verklaart zijn talent mensen voor de gek te houden."

pff. Groeten Catnip

Beantwoorden
Berichten: 8
(@uilenspiegel12)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik probeer niemand voor de gek te houden. Sorry als dat het geval was. Ik heb 20 jaar ervaring met bierbrouwen, maar met stoken ben ik een groentje.

@ Monoblock - hoe kom je dan aan 7,68%?

Gr. Tijl

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Alcohol is moeilijk te meten, (Munckerik heeft me dat laatst uitgelegd), via SG meting kun je l het percentage berekenen, zoals aangegeven. Ik begrijp zijn vergissing, en ik geloof dan ook niet dat hij iemand voor de gek houd. Bier en moonshine zijn 2 totaal verschillende expertises, en hebben ook een verschillende aanpak, Uilenspiegel12 kent de berekeningen dus zal snel bij zijn met de rest. En hopelijk heeft hij op andere niveaus, wel de humor en streken van Uilenspiegel, maar dat zal wel blijken, als hij zich voorstelt, neem ik aan. Voorstellen is niet verplicht maar we zien graag wie we plagen.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

(Begin SG – eind SG) x 0,136 + 0,3 = alcoholpercentage.

Vergeet de haakjes niet!!

Aflezend op mijn hydrometer:

1,116 levert ?? pakweg 19 %

1,055 levert 8,7 % alcohol

Het verschil is dan ruwweg 10 % alcohol, gevormd tijdens de gisting van 1,116 naar 1,055. Dan is er nog een tijdje te gaan tot 1,000 of minder.

Beantwoorden
Berichten: 473
(@monoblock)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik probeer niemand voor de gek te houden. Sorry als dat het geval was. Ik heb 20 jaar ervaring met bierbrouwen, maar met stoken ben ik een groentje.

@ Monoblock - hoe kom je dan aan 7,68%?

Gr. Tijl

Handige app vooor op je telefoon, ik kan het iedereen aanraden: Brewking

Beantwoorden
Berichten: 8
(@uilenspiegel12)
Active Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik zal me netjes voorstellen in de rubriek 'voorstellen', dan weet je een beetje wie je in de maling neemt.

Gr. Tijl

Beantwoorden
brouwerke
Berichten: 77
(@brouwerke)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beste Catnip,

Bedankt voor je reactie. Het SG voor vergisting was 1116 en nu 1055 = 61 * 0,315 = 19,215%. Dit zijn rekensommetjes die ik gewend ben van het bierbrouwen.

Er zit een fout in uw berekening 0,315 moet zijn 0,136.

uw alcoholgehalte zal (1116 - 1055) * 0,136 + 03 = 11,296 vol% zijn

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?