Alleen al de moeite waard als huisparfum dus, mooi. Wat voor geur gaf het trouwens?
Dus gewoon puur praktisch als straktrekker, heeft niks met de inhoud te maken, ik denk wel bijkomend voordeel?
Duigen strak bol schaven is wel een stuk lastiger dan gewoon rechte planken.
Gister de slangklemmen opgehaald, altijd mooi wat industriële onderdeeltjes! Dit is dus ook makkelijker werken dan de oude hoepels, met de M10 draad kan alles nagetrokken worden. Geeft natuurlijk wel een andere look aan het uiteindelijke vaatje.
Na een geknapte bout op de boorhouder van de draaibank weer vastgelast te hebben kon ik verder met het eigenlijke werk.
Rondje afgedraaid als binnenmal, de ruwe duigen op drie punten vastgeklemd en alles ertussenuit gedraaid naar rond. Kopse kant recht gemaakt en binnenkant tot 4 cm naar binnen rondgedraaid.
Klemmen verzet en andere kant ingeklemd, rest rond en kopse kant en binnenkant afgedraaid, een duig is aan de kopse einden nu 10mm dik, in het midden nog 17mm.
Fotootjes erbij.
Dit is nu ruwe eerste draai, als alle delen klaar zijn nog eens strakker afwerken. Vandaag hopelijk de deksels, deze worden tussen de 10/20mm dik. Vindt het zelf nu iets te strak al eigenlijk...
Nee heeft niet s met inhoud te maken maar gewoon het hout te kunnen strak zetten .
Duigen zijn niet hol geschaafd .
Zijn gewoon planken die in midden iets breder zijn en worden door middel van hitte een een zijde an e6ater aan andere kan krom gemaakt .
Door hitte kriimpt en vocht zet uit en door de hoepel steeds verderte slaan komen ze i. Model .
Daarna met trek schaaf word het na bewerkt zodat mooi egaal is
Precies alchemist . Op achtergond zie je aan binnekant vuur branden hierdoor krimpen de houtvezel s meer Dan buitenkant .
Zo wordt het hout gebold .
Misschien eens een leuke om te bekijken SpazReiner:
strak!
Mooi man , ????
Het Ambachtelijke streel mij .
Licht fakkelen van binnen ?
Dankje Alchemist! Mooie foto en het vuurtje in het vat! Dat filmpje ga ik binnenkort eens aanzetten, ik heb wel wat met ambachten.
Ja, dat werkt donders goed, in een oventje in een loods van 2500m2 was het bijna overal te ruiken! Geur was aromatissch eiken, zoetig vanille met een tikkel zuurtje.
Twijfel er ook meteen aan om alle duigen af te bakken, kan natuurlijk ook krom trekken.
Ja! Probleem met mij is dat ik denk alles even te kunnen maken, ook een lange fakkel, een buis met gaatjes, een stop en een slangtule erop solderen. Makkelijk bedacht en dan weer een dag of twee bezet.
Ambachten en eenvoud houdt ik van. Een beetje doorontwikkelen daar waar het kan. Deksels zijn gister niet gelukt met tijd, aankomende dagen druk met een klus, dus het wordt een paar dagen pauze
Een dakleer brander .
Vat rustig rond dtaaien en de brander paar keer heen en weer Erdoor halen zonder even stil te houden .
NA brande gleuf vrezen voor deksel zodat die in blank hout zit ander krijg je niet goed dicht .
Gaat jou helemaal lukken zie ik wel .
Top !
Ja mooi ik hou ook wel van oude ambachten.
Respect voor je kunde!