Meldingen
Alles wissen

Hoe een neutrale smaak verkrijgen bij stoken met water, suiker en turbo gist.

Pagina 7 / 7

Berichten: 57
Topic starter
(@eric22)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ok dank u.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Als je bij warmte Service of Installateur bedrijfje in de buurt binnenloopt hebben te vast kort stukje kopper 22 liggen karwij en volgens min ook op stukjes van 1 m

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

22 mm koperen buis is hier gewoon in de ijzerwarenwinkel te koop. Stukken van 1, 2 en 3 meter. Kan je wel een stuk opsturen, als je wilt.

Beantwoorden
Berichten: 57
Topic starter
(@eric22)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ga eens kijken bij een loodgieter in mijn dorp, daar kan ik dan meteen op maar laten zagen. Wat zou dan volgens jou de goede maat zijn in lengte en diameter?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

het mooiste zou zijn om dan 60 lang en 28 mm diameter te nemen . .

Beantwoorden
Berichten: 57
Topic starter
(@eric22)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ok dank u.

Beantwoorden
Berichten: 57
Topic starter
(@eric22)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Dag Robbert;
Na 8 lange weken ben ik terug met verslag betreffende de koker die je voorgesteld had om het alcohol percentage proberen te verhogen.
De lange vergistingstijd heeft te maken dat ik 1) Een recept met bakkersgist ipv turbogist gebruikt heb en 2) De vergisting in een kamer met een temperatuur van +/- 18 graden gebeurd is.
Maar het resultaat is verbazend.
Bij de stookwijn waar ik voordien in het hart 60% had heb ik nu met de koker 78%.
Dit heb ik getest op beide manieren met dezelfde stookwijn.
Nu ben ik toch wel zeer nieuwschierig en als het niet teveel gevraagd is had ik graag wat uitleg daarover gekregen.
- Wat gebeurd daar in die koker?
- Is het resultaat afhankelijk van de lengte? de diameter? de oppervlakte? of van een combinatie van alles samen?
Dank u.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoi Eric ,
Her zijn inderdaad al die factoren die mee werken .
Simpel gezegd de uitgang / top van de kolom is Waar je temperatuur probeert te handhaven die zo dicht mogelijk zit bij de damp temperatuur van alcohol 78,3 gr . in de weg naar boven tussen verdamping aan oppervlakte en top krijg je verschillende temperatuur stadia en een afkoeling en condensatie van vloeistof aan de wand .
De verwarmde vloeistof in ketel laat diverse dampen opstijgen die alle een andere damp temperatuur hebben .
Maar heel veel dragen elkaar .
Op diverse hoogte dus temperatuur lagen waarin de damp weer terug gaat naar vloeistof en terug loopt in ketel maar de beoogde alcohol komt dan vrij en passeert de brug en naar jou koeler.
Hoogte en diameter geven een bepaalde hoeveelheid wand . des te meer wand des te meer kans op condensatie en dus scheiding .
Maar ook grote van kolom moet in verhouding zijn .

Beantwoorden
Berichten: 1836
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Eric22, ik denk dat wij de zelfde weg hebben bewandeld. Een foto van mijn eerste ketel en een na modificatie. Resultaat: kan  betere cut's maken, dus meer en zuiverder eind resultaat.

(O ja, turbogisten heb ik al lang achter mij gelaten).

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ach ja , turbo gisten is net als koffie maken van die moccona instand zooi . Je ben snel klaar het is drinkbaar maar her blijft bagger.

Beantwoorden
Berichten: 57
Topic starter
(@eric22)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Bedankt Robbert voor het duidelijk antwoord.

Ja RUMO het ziet er inderdaad naar uit dat we dezelfde weg afgelegd hebben.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Blij dat ik jou heb kunnen helpen Eric . Je zal nu met jou stookketeltje meer plezier gaan beleven .
En je zal uitgebreider soorten drankjes kunnen maken .
Met nu 78% als uitgangspunt kun je met wat hulpstof toevoeging ruim in de 85% + zelf kunnen halen .
Denk aan b.v.b. wat Geconcentreerd glycerine of kalk aan stookwijn toevoegen .

( jammer dat er weinig serieuze boekjes / beginners info is waardoor sneller mensen beter resultaat vinden met simpele basis beginselen en middelen.)

Beantwoorden
Pagina 7 / 7
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?