Meldingen
Alles wissen

PH gedistileerd water erg laag

Pagina 2 / 2

Berichten: 90
Topic starter
(@brenner)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Vrouwtje mag altijd mee doen hoor haha. Maar de brug en koeler schoonmaken met azijn doen jullie dat voor elke stook ? Want toen ik net keek op de delen die ik gister gezuurd en heel goed doorgespoeld had zag ik al weer donkere en groen/blauwe verkleuring 

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik gooi er altijd kokend water in met schoonmaak azijn.dan trek ik er een stalen spons doorheen.ik moet wel zeggen dat mijn koelpijp 2cm doorsnede heeft.ik spoel het daarna schoon met heet water.maar waaron appels twee keer stoken?ik stook ze maar een keer.na twee weken lageren ruik je echt appels.echt jammer van al het werk,en dan ook nog mislukt.?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ik spoel na elke stook met schoon water na .
Ik laat ketel wanneer is die in opslag doe vooraf op zijn kop drogen .
ik reinig nu al paar jaar met afwasmachine reiniger .
Ik zuur indien nodig .
De groen blauwe verkleuring is oxidatie .
Na reinigen en zuren is plaat zo schoon dat snel onder invloed van vocht weer aanslaat .
Wanneer er zouten zijn ( b.v. natrium bicarbonaat bij strippen en die achterblijven ) krijg je versnelde oxidatie .
Machine reinigers bevatten ook vaak natrium bicarbonaat .
Dus na reinigen is heel goed spoelen altijd van belang .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Robbert voor mij en de forum leden heb ik nog een vraag: " wanneer weet je wanneer je je ketel moet zuren? En waarvoor dient het?"

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een ketel moet je schoonhouden .
Niet alleen van vuil uit stookwijnen maar ook aanslag van kalk , bacteriën en oxidaties .
Citroen en azijnzuur zijn zeer geschikt daarvoor .
Hoevaak je met zuur de ketel doet hangt af hoe vaak je gebruikt .
Zodra je aanslag ziet die een gewone reiniger niet weg krijgt ga je met een zuur te werk .
Of als de ketel enige tijd niet is gebruikt voor je hem ingebruik neemt even onderhanden nemen .

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dank!

Beantwoorden
Berichten: 90
Topic starter
(@brenner)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Is biotex misschien een vriendelijke manier om eiwit resten en vetten na bijvoorbeeld overkoken te verwijderen ? Volgens mij zijn dat alleen enzymen en dan hoef je daarna minder te zuren water beter is voor je ketel. 

Beantwoorden
Berichten: 90
Topic starter
(@brenner)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

In 1 van mijn ketels heb ik een heel erg hardnekkige zwarte aanslag die niet weg gaat met vaatwasmachine reiniger of azijnzuur. Weet iemand wat dit is en wat de oplossing hier voor is ? De rest van de aanslag is wel helemaal weg ! 

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Paar dagen laten staan met azijnzuur of citroenzuur gaat ook die aanslag weg
Anders water proef schuurpapiertje er langs

Beantwoorden
Berichten: 90
Topic starter
(@brenner)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zit binnenkant zwanenhals was mee eerste ketel en die is zwaar mishandeld. Maar dan laat ik hem weken totdat die schoon is. 20gr/L citroen zuur poeder ?

 

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?