Vrouwtje mag altijd mee doen hoor haha. Maar de brug en koeler schoonmaken met azijn doen jullie dat voor elke stook ? Want toen ik net keek op de delen die ik gister gezuurd en heel goed doorgespoeld had zag ik al weer donkere en groen/blauwe verkleuring
Ik gooi er altijd kokend water in met schoonmaak azijn.dan trek ik er een stalen spons doorheen.ik moet wel zeggen dat mijn koelpijp 2cm doorsnede heeft.ik spoel het daarna schoon met heet water.maar waaron appels twee keer stoken?ik stook ze maar een keer.na twee weken lageren ruik je echt appels.echt jammer van al het werk,en dan ook nog mislukt.?
ik spoel na elke stook met schoon water na .
Ik laat ketel wanneer is die in opslag doe vooraf op zijn kop drogen .
ik reinig nu al paar jaar met afwasmachine reiniger .
Ik zuur indien nodig .
De groen blauwe verkleuring is oxidatie .
Na reinigen en zuren is plaat zo schoon dat snel onder invloed van vocht weer aanslaat .
Wanneer er zouten zijn ( b.v. natrium bicarbonaat bij strippen en die achterblijven ) krijg je versnelde oxidatie .
Machine reinigers bevatten ook vaak natrium bicarbonaat .
Dus na reinigen is heel goed spoelen altijd van belang .
Robbert voor mij en de forum leden heb ik nog een vraag: " wanneer weet je wanneer je je ketel moet zuren? En waarvoor dient het?"
Een ketel moet je schoonhouden .
Niet alleen van vuil uit stookwijnen maar ook aanslag van kalk , bacteriën en oxidaties .
Citroen en azijnzuur zijn zeer geschikt daarvoor .
Hoevaak je met zuur de ketel doet hangt af hoe vaak je gebruikt .
Zodra je aanslag ziet die een gewone reiniger niet weg krijgt ga je met een zuur te werk .
Of als de ketel enige tijd niet is gebruikt voor je hem ingebruik neemt even onderhanden nemen .
Dank!
Is biotex misschien een vriendelijke manier om eiwit resten en vetten na bijvoorbeeld overkoken te verwijderen ? Volgens mij zijn dat alleen enzymen en dan hoef je daarna minder te zuren water beter is voor je ketel.
In 1 van mijn ketels heb ik een heel erg hardnekkige zwarte aanslag die niet weg gaat met vaatwasmachine reiniger of azijnzuur. Weet iemand wat dit is en wat de oplossing hier voor is ? De rest van de aanslag is wel helemaal weg !
Paar dagen laten staan met azijnzuur of citroenzuur gaat ook die aanslag weg
Anders water proef schuurpapiertje er langs
Zit binnenkant zwanenhals was mee eerste ketel en die is zwaar mishandeld. Maar dan laat ik hem weken totdat die schoon is. 20gr/L citroen zuur poeder ?