Meldingen
Alles wissen

Rum van melasse stoken

Pagina 79 / 86

Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Gestookt in de  “Alquitara - Spaanse stookketel.”

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Zojuist de trub, bodemgist van mijn Geuze, in de 1 week vergistende molasse ,van mijn rum gegoten, kijken of het resultaat geeft. Had helaas geen wort of appelsap (rivella) staan om het op te kweken. Overigens te drinken is deze rommel dus niet. Alle zuur bier moet je voorzichtig uitgieten en geen vertroebelde rommel van de bodem mee in je glas gieten. Wel is deze gist vaak weer actief te gebruiken. Gewoon in wort gieten, en het ontwaakt. Dus nu in de molasse. (na 10 jaar zal het moeilijk zijn, maar zeker de moeite waard.)

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

De kruiden staan te trekken om later toe te voegen ??

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Laat jij de kruiden separaat trekken Troet voordat je deze in de rum doet?

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Nu met een  uurtje geleden heb ik een melasse van 80% met demi water tot 
40% verdunt en er op smaak ( veel proeven ) anijs en sepia (zoet ) bij gedaan . 
ik ben nu een beetje teut en dan is alles lekker. Maar dit gaat erg smakelijk worden .

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden


De stevia kruiden geven een mooie groene kleur .

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Weer iemand met een mooie glasverzameling. Wat een heerlijke ruimte, en materialen. 

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

mooi troet

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

William 

zo van die 5l flessen heb ik zo eens 20 stuks aan de glascontainer gevonden en ik had er al 15 staan maar die zijn allemaal nog niet vol

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

ook de bitter anijs ( sencha ) is samen met eik erg lekker . ??

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Geniet ervan Bauke! Ziet er heerlijk uit.

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Doe ik ook ,dank je , en veel kruiden komen uit eigen tuintje .

Beantwoorden
Berichten: 3546
(@nimrax)
Lid
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ook nog. Hoe leuk is dat!

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Niets beter en leuker en lekkerder dan voor zover mogelijk de kruiden uit eigen tuin.

ziet er super uit Troet !!

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Inderdaad voor zover mogelijk . 

Beantwoorden
Pagina 79 / 86
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?