Gestookt in de “Alquitara - Spaanse stookketel.”
Zojuist de trub, bodemgist van mijn Geuze, in de 1 week vergistende molasse ,van mijn rum gegoten, kijken of het resultaat geeft. Had helaas geen wort of appelsap (rivella) staan om het op te kweken. Overigens te drinken is deze rommel dus niet. Alle zuur bier moet je voorzichtig uitgieten en geen vertroebelde rommel van de bodem mee in je glas gieten. Wel is deze gist vaak weer actief te gebruiken. Gewoon in wort gieten, en het ontwaakt. Dus nu in de molasse. (na 10 jaar zal het moeilijk zijn, maar zeker de moeite waard.)
De kruiden staan te trekken om later toe te voegen ??
Laat jij de kruiden separaat trekken Troet voordat je deze in de rum doet?
Nu met een uurtje geleden heb ik een melasse van 80% met demi water tot
40% verdunt en er op smaak ( veel proeven ) anijs en sepia (zoet ) bij gedaan .
ik ben nu een beetje teut en dan is alles lekker. Maar dit gaat erg smakelijk worden .
De stevia kruiden geven een mooie groene kleur .
Weer iemand met een mooie glasverzameling. Wat een heerlijke ruimte, en materialen.
mooi troet
William
zo van die 5l flessen heb ik zo eens 20 stuks aan de glascontainer gevonden en ik had er al 15 staan maar die zijn allemaal nog niet vol
ook de bitter anijs ( sencha ) is samen met eik erg lekker . ??
Geniet ervan Bauke! Ziet er heerlijk uit.
Doe ik ook ,dank je , en veel kruiden komen uit eigen tuintje .
Ook nog. Hoe leuk is dat!
Niets beter en leuker en lekkerder dan voor zover mogelijk de kruiden uit eigen tuin.
ziet er super uit Troet !!
Inderdaad voor zover mogelijk .